Ухвала
від 27.04.2017 по справі 341/659/17
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/659/17

Номер провадження 1-кс/341/128/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 квітня 2017 року м. Галич

Слідчий суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області Максимчин Ю.Д., розглянувши клопотання слідчого СВ Галицького відділення поліції Тисменицького відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_1 , внесеного в рамках кримінального провадження № 42017091250000019 від 10 березня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 191 ч. 3 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів, -

в с т а н о в и в :

Слідчий за погодженням з Галицьким відділом Тисменицької місцевої прокуратури звернувся до суду з клопотанням про дачу дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

Із клопотання вбачається, що на протязі 2012 - 2016 років між Комарівською сільською радою Галицького району Івано-Франківської області в особі сільського голови ОСОБА_2 (Замовник) та ТзОВ Ярст і Ко в особі директора ОСОБА_3 (Підрядник) укладено договори підряду на виконання робіт по об'єкту Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області . Кожного року договори підряду між сторонами поновлювались та переукладались.

Відповідно до умов договорів Підрядник зобов'язався виконати будівельні роботи по об'єкту Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області відповідно до вимог ДБН Д.1.1-1-2000. Замовник в свою чергу зобов'язаний прийняти та оплатити виконані будівельні роботи.

Про виконання будівельних робіт та їх вартість Підрядником складались актами приймання виконаних будівельних робіт форми № КБ-2В та довідки про вартість виконаних будівельних робіт/та витрат форми № КБ -3, які Замовник повинен підписати або направити Підряднику мотивовану відмову від їх підписання.

ОСОБА_1 цього, ведення технічного нагляду здійснювалось Галицьким комунальним підприємством Капітальне будівництво .

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що при виконанні Підрядником будівельних робіт по об'єкту Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області , в порушення п.5.5 та п.6.3. ДСТУ -Н Б Д.1.1-2:2013 Настанова щодо визначення вартості прямих витрат у вартості будівництва прийнятої та наданої чинності наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.08.2013 № 405 завищено вартість робіт по вказаному об'єкту на загальну суму 292679 грн.

Внаслідок таких протиправних дій службових осіб Комарівської сільської ради та ТзОВ ЯРСТ І КО на користь останнього, незаконно розтрачено бюджетні кошти в сумі 292679 гривень.

Для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, виникла необхідність у проведенні фінансово-господарської ревізії та призначенні будівельно-технічної експертизи, що вимагає ознайомлення спеціалістів (експертів) з оригіналами документів, а саме договорів підряду (субпідряду), локальні кошториси, акти виконаних робіт, відомості ресурсів та матеріалів, довідки про вартість виконаних робіт, акти прийому передачі товару, рахунки-фактури, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей їх походження (прихідні документи); фінансово-господарські документи, що підтверджують сплату коштів (платіжні доручення, виписки банківських установ, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки РРО в тому числі, щодо їх походження), у зв'язку із чим необхідно провести тимчасовий доступ до документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження виникла необхідність у перевірці щодо використання бюджетних коштів по об'єкту Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області в Комарівській сільській раді за період з 01.01.2012 по 01.01.2017, що має суттєве значення для належної кваліфікації вчиненого діяння та встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, а саме договорів підряду (субпідряду), локальні кошториси, акти виконаних робіт, відомості ресурсів та матеріалів, довідки про вартість виконаних робіт, акти прийому передачі товару, рахунки-фактури, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей їх походження (прихідні документи); фінансово-господарські документи, що підтверджують сплату коштів (платіжні доручення, виписки банківських установ, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки РРО в тому числі, щодо їх походження), та отримати можливість тимчасового їх вилучення.

Існують підстави вважати, що зазначені документи знаходяться в Комарівській сільській раді за адресою: с. Комарів, Галицького району, Івано-Франківської області , тому на підставі наведеного слідчий просить про задоволення даного клопотання.

Вивчивши матеріали клопотання переглянувши кримінальне провадження вважаю, що стороною кримінального провадження, яка звернулась із даним клопотанням, поза розумним сумнівом доведено про необхідність отримання дозволу на тимчасовий доступ з можливістю вилучення , вказаний захід забезпечення кримінального провадження у даному випадку є доцільним, співмірним та відповідає завданням кримінального провадження .

Відповідно до положень ст. 160-163 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку із яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дослідивши матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, копії матеріалів, якими обґрунтовуються доводи клопотання, оглянувши матеріали кримінального провадження, вважаю клопотання підставним, та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст.131, 132,159-160, 162, 163,166, 309 КПК України, -

у х в а л и в :

Надати слідчому СВ Галицького відділення поліції Тисменицького відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_1 тимчасовий доступ до договорів підряду (субпідряду), локальні кошториси, акти виконаних робіт, відомості ресурсів та матеріалів, довідки про вартість виконаних робіт, акти прийому передачі товару, рахунки-фактури, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей їх походження (прихідні документи); фінансово-господарські документи, що підтверджують сплату коштів (платіжні доручення, виписки банківських установ, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки РРО в тому числі, щодо їх походження), щодо використання бюджетних коштів по об'єкту Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області в Комарівській сільській раді за період з 01.01.2012 по 01.01.2017, які знаходяться в Комарівській сільській раді за адресою: с. Комарів, Галицького району, Івано-Франківської області, з можливістю тимчасового вилучення усіх документів.

Строк дії ухвали 1 (один) місяць із дня постановлення ухвали.

За невиконання ухвали настають наслідки, передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ю.Д. Максимчин

СудГалицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення27.04.2017
Оприлюднено04.05.2017
Номер документу66239856
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —341/659/17

Ухвала від 13.09.2017

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Мула О. Д.

Ухвала від 27.04.2017

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Максимчин Ю. Д.

Ухвала від 27.04.2017

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Максимчин Ю. Д.

Ухвала від 27.04.2017

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Максимчин Ю. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні