Ухвала
від 13.09.2017 по справі 341/659/17
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/659/17

Номер провадження 1-кс/341/242/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про надання дозволу на проведення позапланової виїзної

фінансово-господарської ревізії

13 вересня 2017 року м. Галич

Слідчий суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4

розглянувши у судовому засіданні в м. Галич в приміщенні Галицького районного суду Івано-Франківської області клопотання слідчого СВ Галицького відділення поліції Тисменицького ВП ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором Галицького відділу Тисменицької місцевої прокуратури, поданого в рамках кримінального провадження №42017091250000019 від 10.03.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч. 3 КК України про надання дозволу на проведення позапланової виїзної фінансово-господарської ревізії, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Галицького ВП ГУНП ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення позапланової виїзної фінансово-господарської ревізії, а саме ревізії фінансово-господарської діяльності Комарівської сільської ради та проведення зустрічної звірки із підрядником.

Із клопотання вбачається, що під час проведення досудового розслідування встановлено, що службовими особами ТзОВ «Ярст і Ко», внесено недостовірні відомості у акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2, при будівництві споруд по берегоукріпленню на р. Луква (територія Комарівської сільської ради), щодо використання каменю бутового М100-300, хоча фактично було використано річкове каміння, на загальну суму 292679 гривень.

У ході проведення досудового розслідуванні встановлено, що на протязі 2012 2016 років між Комарівською сільською радою Галицького району Івано-Франківської області в особі сільського голови ОСОБА_5 (Замовник) та ТзОВ «Ярст і Ко» в особі директора ОСОБА_6 (Підрядник) укладено договори підряду на виконання робіт по об`єкту «Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області». Кожного року договори підряду між сторонами поновлювались та переукладались.

Відповідно до умов договорів Підрядник зобов`язався виконати будівельні роботи по об`єкту «Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області» відповідно до вимог ДБН Д.1.1-1-2000. Замовник в свою чергу зобов`язаний прийняти та оплатити виконані будівельні роботи.

Про виконання будівельних робіт та їх вартість Підрядником складались акти приймання виконаних будівельних робіт форми № КБ-2В та довідки про вартість виконаних будівельних робіт/та витрат форми № КБ -3, які Замовник повинен підписати або направити Підряднику мотивовану відмову від їх підписання.

Крім цього, ведення технічного нагляду здійснювалось Галицьким комунальним підприємством «Капітальне будівництво».

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що при виконанні Підрядником будівельних робіт по об`єкту «Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області», в порушення п.5.5 та п.6.3. ДСТУ Н Б Д.1.1-2:2013 «Настанова щодо визначення вартості прямих витрат у вартості будівництва» прийнятої та наданої чинності наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.08.2013 № 405 завищено вартість робіт по вказаному об`єкту на загальну суму 292679 грн.

Внаслідок таких протиправних дій службових осіб Комарівської сільської ради та ТзОВ «ЯРСТ І КО» на користь останнього, незаконно розтрачено бюджетні кошти в сумі 292679 гривень.

На даний час у кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Комарівської сільської ради для встановлення правомірності використання бюджетних коштів, виділених на об`єкт «Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області».

Відповідно до Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду.

Прокурор та слідчий в судовому засіданні клопотання підтримали та просили про його задоволення.

Заслухавши прокурора, слідчого та дослідивши матеріали клопотання, вважаю наступне.

Відповідно до ч. 6 ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» (далі - Закон) позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланова ревізія підконтрольної установи не може проводитися частіше одного разу на квартал.

Згідно з ч. 7 ст. 11 Закону позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження. При цьому у ч. 8 зазначеної статті наведено, що орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до ч. 5 і 7 цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

У ч. 11 ст. 11 Закону визначено, що тривалість позапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів.

В той же час прокурором доведено необхідність отримання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Комарівської сільської ради для встановлення правомірності використання бюджетних коштів, виділених на виконання робіт по об`єкту «Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області», а також на проведення зустрічної звірки із підрядником, що матиме суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та отримані відомості можуть бути використані як докази вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Враховуючи вищезазначене, а також дані, наявні в матеріалах кримінального провадження, суд вважає необхідним, для проведення повного, всебічного та об`єктивного дослідження обставин вищевказаного кримінального провадження, зокрема щодо дотримання законності використання бюджетних коштів на виконання робіт по об`єкту «Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області», надати дозвіл на проведення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності Комарівської сільської ради, код 04357609, розташованої за адресою: 77164,Івано-Франківська область, Галицький район, с. Комарів за період з 01.04.2013 року по 31.12.2016 року включно та проведення зустрічної звірки із підрядником ТзОВ «Ярст і Ко», код 37795127, юридична адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Хіміків, 6/42, і субпідрядниками.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 38, 40, 91-93, 132, 309 КПК України, ст. 11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні", слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Комарівської сільської ради, код 04357609, адреса реєстрації та фактичне місцезнаходження: 77164,Івано-Франківська область, Галицький район, с. Комарів за період з 01.04.2013р. по 31.12.2016р., та проведення зустрічної звірки із підрядником (виконавцем робіт по договорах від 23.04.2013р. № 1, предметом якого було здійснення будівництва по об`єкту «Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області») товариством з обмеженою відповідальністю «ЯРСТ І КО», код 37795127, юридична адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Хіміків, 6/42, субпідрядниками - фізична особа-підприємець ОСОБА_7 , код НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , - фізична особа-підприємець ОСОБА_8 , код НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 .

У ході ревізії перевірити та дати відповіді на наступні запитання:

-перевірка щодо умов укладених договорів та їх виконання за період з 01.04.2013р. по 31.12.2016р. (роботи на об`єкту «Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області»);

-перевірка відповідності видів та вартості робіт, вказаних у актах приймання виконаних будівельних робіт, локальним кошторисам та проектно-кошторисній документації на об`єкті «Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області»;

-перевірка актів виконаних робіт з фактичним виконанням робіт (у тому числі проведення контрольних обстежень на об`єкті будівництва «Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області»);

-зустрічна звірка у товаристві з обмеженою відповідальністю «ЯРСТ І КО», код 37795127, щодо стану взаєморозрахунків з Комарівською сільською радою Галицького району Івано-Франківської області по виконаних роботах на об`єкті будівництва «Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області»;

-стан взаєморозрахунків між Комарівською сільською радою Галицького району Івано-Франківської області та товариством з обмеженою відповідальністю «ЯРСТ І КО» за виконані роботи на об`єкті «Будівництво берегозакріплювальних споруд на р. Луква на території Комарівської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області».

Позапланову ревізію, тривалість якої не повинна перевищувати 15 робочих днів, розпочати з 13.09.2017 року та закінчити не пізніше 03.10.2017 року включно.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

СудГалицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення13.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68813908
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —341/659/17

Ухвала від 13.09.2017

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Мула О. Д.

Ухвала від 27.04.2017

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Максимчин Ю. Д.

Ухвала від 27.04.2017

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Максимчин Ю. Д.

Ухвала від 27.04.2017

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Максимчин Ю. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні