Ухвала
від 03.05.2017 по справі 805/1779/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

03 травня 2017 року Справа № 805/1779/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

суддя Донецького окружного адміністративного суду Голубова Л.Б., ознайомившись з матеріалами позовної заяви товариства з обмеженою відповідальністю «Слов'янська промислова група» до територіального сервісного центру 1444 Регіонального сервісного центру МВС України у Донецькій області про визнання незаконними дії щодо відмови у проведенні державної реєстрації автомобіля та зобов'язання здійснити державну реєстрацію транспортного засобу,-

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Слов'янська промислова група» звернулося до суду з позовом до територіального сервісного центру 1444 Регіонального сервісного центру МВС України у Донецькій області про визнання незаконними дії щодо відмови у проведенні державної реєстрації автомобіля КАТО НК 750, реєстраційний № 18066ЕВ, транзитний № 05СЕ1452, 1990 року виготовлення, колір червоний, № шасі СТ75214YSL, № рами 5131448, свідоцтво про реєстрацію ЯНВ № 745290 та зобов'язання здійснити державну реєстрацію транспортного засобу - автомобіля КАТО НК 750, реєстраційний № 18066ЕВ, транзитний № 05СЕ1452, 1990 року виготовлення, колір червоний, № шасі СТ75214YSL, № рами 5131448, свідоцтво про реєстрацію ЯНВ № 745290 на підставі договору купівлі – продажу від 19 серпня 2014 року, укладеного між ПАТ «Донецьке шахтопрохідницьке управління з буріння стволів та свердловин ДП ПАТ ДХК БШБ» та ТОВ «Слов'янська промислова група».

Частиною 1 статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що здатність мати процесуальні права та обов'язки в адміністративному судочинстві (адміністративна процесуальна правоздатність) визнається за громадянами України, іноземцями, особами без громадянства, органами державної влади, іншими державними органами, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, їхніми посадовими і службовими особами, підприємствами, установами, організаціями (юридичними особами).

Частиною 3 статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що здатність особисто здійснювати свої адміністративні процесуальні права та обов'язки, у тому числі доручати ведення справи представникові (адміністративна процесуальна дієздатність), належить органам державної влади, іншим державним органам, органам влади Автономної Республіки Крим, органам місцевого самоврядування, їхнім посадовим і службовим особам, підприємствам, установам, організаціям (юридичним особам).

У порушення вищезазначених вимог, позивачем зазначено відповідача територіальний сервісний центр 1444 Регіонального сервісного центру МВС України у Донецькій області, який не має статусу юридичної особи, звернення до якого не передбачено нормами Кодексу адміністративного судочинства України. Тобто, позивачеві належить визначитись з відповідачем.

Крім того, суд зазначає, що територіальний сервісний центр 1444 Регіонального сервісного центру МВС України у Донецькій області може бути залучений, як третя особа яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача.

Згідно з частиною 1 статті 108 КАС України суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 106, 108 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву територіального сервісного центру 1444 Регіонального сервісного центру МВС України у Донецькій області про визнання незаконними дії щодо відмови у проведенні державної реєстрації автомобіля та зобов'язання здійснити державну реєстрацію транспортного засобу – залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з моменту отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху, роз'яснивши при цьому позивачеві, що у разі не усунення недоліків позовна заява буде вважатись неподаною та повернута.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                     Голубова Л.Б.                                                  

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.05.2017
Оприлюднено10.05.2017
Номер документу66299850
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/1779/17-а

Постанова від 08.06.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 18.05.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 03.05.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні