Ухвала
від 19.04.2017 по справі 761/13380/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/13380/17

Провадження № 1-кс/761/8434/2017

У Х В А Л А

Іменем України

19 квітня 2017 року місто Київ

Cлідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1

з участю слідчого ОСОБА_2

при секретарі ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах 2 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБ України ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про арешт майна в межах кримінального провадження № 22017000000000046 від 07.02.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 КК України,

В С Т А Н О В И В :

18 квітня 2017 року в провадження слідчого судді Шевченківського районного суду м.Києва надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах 2 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБ України ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , в межах кримінального провадження № 22017000000000046 від 07.02.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 КК України, про накладення арешу на кошти, що знаходяться на поточних рахунках: ТОВ «Азовнефтепродукт» - № НОМЕР_1 (укр. грн.); ТОВ «Олеум Трейд» - № НОМЕР_2 (укр. грн.), № НОМЕР_2 (рос. руб.), № НОМЕР_2 (євро), № НОМЕР_2 (дол. США); ТОВ «Торгова компанія «Євронафта» - № НОМЕР_3 (укр. грн.), ТОВ «Енерджі Транс» - № НОМЕР_4 (укр. грн.); ТОВ «ЕССЕНС-ПРЕМІУМ» - № НОМЕР_5 (укр. грн.); ТОВ «Агрофірма Росія» - № НОМЕР_6 (укр. грн.) та № НОМЕР_7 (укр. грн.), відкритих у ПАТ «ПУМБ» МФО 334851 (код ЄДРПОУ 14282829, 04070, м. Київ вул. Андріївська б. 4), в частині видатку коштів, окрім видаткових операцій, пов`язаних з перерахуванням грошових коштів по сплаті податків, зборів (обов`язкових платежів) до бюджету або державних цільових фондів та видатків пов`язаних із виплатою заробітної плати, з обов`язковим зазначенням дати та часу ознайомлення з ухвалою, з можливістю зарахування на зазначені рахунки коштів, що надходять, повідомляючи правоохоронні органи письмово, про суму коштів, що знаходяться на цих рахунках на момент оголошення ухвали слідчого судді. Дозволити службовим особам ПАТ «ПУМБ», повідомити Головне слідче управління СБ України (м. Київ вул. Володимирська буд. 33) інформацію щодо залишку грошових коштів на зазначених поточних рахунках на момент отримання ухвали слідчого судді про арешт.

Клопотання мотивовано тим, що з 2016 року службові особи ТОВ «Азовнефтепродукт» (ЄДРПОУ 30813322, Донецька обл., м. Маріуполь, вул. Таганрозька, б. 341) та інші невстановлені особи організували постачання з РФ нафтопродуктів на тимчасово непідконтрольну Уряду України територію Донецької обл. Реалізація нафтопродуктів здійснюється через підконтрольні цим особам та представникам терористичної організації «Донецька народна республіка» (далі ДНР) незаконно створені підприємства, серед яких: ТОВ «Агрофірма Росія» (ЄДРПОУ 30813317, Донецька обл., Новоазовський р-н, м. Новоазовськ, вул. 60 Років СРСР, б. 46) та ТОВ «Донецька паливна компанія» (ООО «Донецкая топливная компания», «ДНР», г. Горловка, Калининский р-н, ул. Горловской дивизии), а також через діючу мережу автозаправних станцій ТОВ «Олеум Трейд» (ЄДРПОУ 38533026, Донецька обл. м. Маріуполь вул. 130-ї Таганрозької дивізії б. 104 кім. 510). При цьому, частина коштів, отриманих від реалізації нафтопродуктів, систематично надходить до незаконно сформованих органів влади «ДНР», що створені з метою здійснення зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Так, директором ТОВ «Азовнефтепродукт» ОСОБА_5 , комерційним директором ОСОБА_6 та співробітником цього ж товариства ОСОБА_7 з метою незаконної реалізації на тимчасово не підконтрольній території Донецької області нафтопродуктів через мережу заправних станцій, в тому числі які перебувають на підконтрольній органам державної влади території України, незаконно створено підприємства, серед яких ТОВ «Донецька паливна компанія» та ТОВ «Агрофірма Росія». Координацією діяльності вказаних товариств за вказівкою ОСОБА_5 займається комерційний директор ОСОБА_6 , а безпосереднім контролем за об`ємами реалізації цих нафтопродуктів через мережу незаконно захоплених представниками терористичної організації «Донецька народна республіка» автозаправних станцій займається громадянин України ОСОБА_7 . Вказана особа за вказівкою ОСОБА_5 та ОСОБА_6 досягнула домовленості з представниками так званого «Міністерства палива ДНР» та «Міністерства доходів і зборів ДНР» про забезпечення їх паливно-мастильними матеріалами та іншою необхідною допомогою в обмін на безперешкодну реалізацію нафтопродуктів через мережу АЗС на тимчасово не підконтрольній Уряду України території Донецької області.

Фактично, незаконні поставки нафтопродуктів здійснюються з РФ шляхом систематичної закупівлі їх у структурних підрозділів Публічного акціонерного товариства «Нафтової компанії «Роснафта» через посередника Державне підприємство (Федеральне державне унітарне підприємство) «Зовнішньоекономічне об`єднання «Промсировинаімпорт» (Государственное предприятие «Внешнеэкономическое объединение «Промсырьеимпорт»), РФ, м. Москва, б-р Новінський, б. 13, кім. 4, та постачаються через неконтрольовану Урядом України ділянку кордону Донецької області залізничним транспортом на незаконно створені підприємства, серед яких ТОВ «Донецька паливна компанія» та ТОВ «Агрофірма Росія». Дані товариства входять в п`ятірку основних постачальників нафтопродуктів на підконтрольну терористичній організації «ДНР» територію Донецької області. При цьому, виробником та власником вказаних нафтопродуктів є Публічне акціонерне товариство АНК «Башнафта» (Публичное акционерное общество «Акционерная нефтяная компания «Башнефть», РФ, м. Москва 1-ша Тверська-Ямська б. 5), основним акціонером якого є ПАТ «НК «Роснафта».

Разом з цим, з матеріалів вбачається, що співробітники ТОВ «Донецька паливна компанія» та ТОВ «Агрофірма Росія» за вказівкою їх фактичних власників та керівників ОСОБА_5 та ОСОБА_6 відповідно до незаконно діючого законодавства «ДНР» систематично здійснюють грошові відрахування на рахунки незаконно створених органів влади терористичної організації «ДНР», сплачуючи так зване «мито», «податкове навантаження» у розмірі 1,5 % та 1,5 % акцизу від вартості за незаконно ввезені та реалізовані нафтопродукти на неконтрольованій органам державної влади України території Донецької області, а також 3 % так званого «податку на обіг» та 1,5 % валового обороту товариств.

Крім цього, з матеріалів кримінального провадження вбачається, що ОСОБА_6 через підконтрольне йому ТОВ «Олеум Трейд» здійснює експлуатацію мережі автозаправних станцій, що належить ТОВ «Азовнефтепродукт». На теперішній час ТОВ «Олеум Трейд» фактично не здійснює фінансово-господарської діяльності, а замість вказаного товариства ОСОБА_6 зареєстровано ТОВ «Торгова компанія «Євронафта» (ЄДРПОУ 39391923, Донецька обл., м. Маріуполь вул. 130-ї Таганрозької дивізії б. 104, кв. 512), ТОВ «Енерджі Транс» (код ЄДРПОУ 40873440, Донецька обл., м. Маріуполь пр. Перемоги б. 16/22) та ТОВ «ЕССЕНС-ПРЕМІУМ» (ЄДРПОУ 37121835, Донецька обл. м. Маріуполь вул. Київська б. 45 корп. 3 кв. 107). Крім того, ТОВ «Енерджі Транс» здійснює експлуатацію мережі АЗС, які належать ТОВ «Азовнафтопродукт» на території України. При цьому, частина грошових коштів, отриманих від реалізації нафтопродуктів, переводиться ТОВ «Енерджі Транс» та ТОВ«ТК «Євронафта» у готівкову форму та в подальшому передаються товариствам, серед яких ТОВ «Донецька паливна компанія» та ТОВ «Агрофірма Росія», що на даний час незаконно діють на тимчасово не підконтрольній Уряду України території Донецької області.

Також слід зазначити, що відповідно до положень ЗУ «Про санкції» від 14.08.2014 та рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16.09.2016 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», щодо ДП «ЗО «Промсировинаімпорт» РФ, м. Москва б-р Новінський б. 13, кім. 4, (п. 47, Додаток 4) та щодо ПАТ АНК «Башнафта», РФ, м. Москва, 1-ша Тверська-Ямська б. 5 (п. 47, Додаток 4) у зв`язку із діями, які створюють реальні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяють терористичній діяльності та призводять до окупації території України, застосовані обмеження торговельних операцій на території України.

Разом з тим, в ході розслідування встановлено, що 09.11.2015 у м. Москва, РФ, був укладений контракт № 02/7/2015 між ДП «ЗО «Промсировинаімпорт» РФ та ТОВ «Агрофірма Росія» на поставку протягом 2016 року нафтопродуктів олія моторна, бензин, дизельне паливо виробництва ПАТ АНК «Башнафта», РФ.

На виконання даного контракту, починаючи з 14.03.2016 року до 16.11.2016 року, між ДП «ЗО «Промсировинаімпорт» РФ та ТОВ «Агрофірма Росія» було укладено 21 додаток (приложение) до контракту № 02/7/2015 від 09.11.2015 на поставку олії моторної, бензину, дизельного палива, на загальну суму 193086779, 86 грн. (сто дев`яносто три мільйони вісімдесят шість тисяч сімсот сімдесят дев`ять гривень вісімдесят шість копійок), що є особливо великим розміром.

При цьому, відповідно до попередніх домовленостей ОСОБА_6 з представниками ДП«ЗО «Промсировинаімпорт» РФ після підписання кожного Додатку перед здійсненням поставки за вказівкою останнього з рахунку ТОВ «Агрофірма Росія», який відкритий у м.Ростов-на-Дону РФ в «ООО Небанковская кредитная организация «Центр международных расчетов», здійснюється передоплата у розмірі 35, 4 % від суми Додатку на рахунок ДП «ЗО «Промсировинаімпорт» РФ за придбані та поставлені нафтопродукти.

В подальшому, після отримання вищевказаної передоплати, нафтопродукти олія моторна, бензин, дизельне паливо виробництва ПАТ АНК «Башнафта», РФ, відповідно до домовленостей ОСОБА_6 та представників ДП «ЗО «Промсировинаімпорт» РФ залізничним шляхом з прикордонної вантажної станції «Успенська» (Ростовського регіону Північно-Кавказької залізниці РФ) транспортуються на територію Донецької області, яка тимчасово окупована та знаходиться під керівництвом незаконно створених органів влади так званої ДНР, до станції «Мушкетово», код-484009, у м. Донецьку (Донецька залізниця), яка на даний час непідконтрольна Уряду України.

При цьому, у супровідних документах «декларація на товари», які складаються співробітниками Таганрозької митниці ФМС РФ, у графі 8 «Отримувач» зазначається «ООО, Донецкая топливная компания, Украина, 84609, Донецкая область г. Горловка, ул. Горловской дивизии, д. 87А» або «ООО «Агрофирма «Россия», Украина, 87600, Донецкая область, г. Новоазовск, ул. 60 лет СССР, д. 46», у графі 17 «країна призначення» зазначається «Україна».

В подальшому, 30.12.2016 року, продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу та намагаючись приховати зазначену спільну злочинну діяльність, ОСОБА_6 , діючи за раніше досягнутою домовленістю з представниками ДП «ЗО «Промсировинаімпорт» РФ, організував укладання контракту № 02/22/2016 з останніми вже від імені іншого підконтрольного підприємства ТОВ «Ессенс» (ООО «Эссенс», Республика Южная Осетия, г. Цхинвал, ул. Героев, д. 1). За аналгічною схемою 27.01.2017 року був підписаний Додаток № 2 до контракту № 02/22/2016 від 30.12.2016 на поставку нафтопродуктів на суму 30453000рос. руб. (за курсом НБУ 13896312, 96 грн.). Після чого, залізничним шляхом відповідно до вищеописаного способу нафтопродукти були незаконно поставлені на адресу ТОВ «Донецька паливна компанія», діяльністю якого фактично керує ОСОБА_6 .

При цьому, слід зазначити, що грошові кошти отримані в ході реалізації нафтопродуктів на АЗС, які перебувають у власності ТОВ «Азовнефтепродукт» та знаходяться на території, підконтрольній Уряду України, в Дніпропетровській та Донецькій областях, від імені ТОВ «Олеум Трейд», ТОВ «Торгова компанія «Євронафта», ТОВ «Енерджі Транс» та ТОВ «ЕССЕНС-ПРЕМІУМ», невстановленим способом переводяться у готівкову форму, після чого вивозяться до РФ через територію ДНР з метою зарахування на рахунки ТОВ «Агрофірма Росія», які відкриті у м. Ростов-на-Дону РФ в «ООО Небанковская кредитная организация «Центр международных расчетов», для подальших взаєморозрахунків з ДП «ЗО «Промсировинаімпорт» РФ за придбані та поставлені нафтопродукти, які в подальшому незаконно поставляються для потреб підприємств, установ, організацій та органів влади ДНР, а також на адресу ТОВ «Донецька паливна компанія» (ООО «Донецкая топливная компания», «ДНР», г. Горловка Калининский р-н. вул. Горловской дивизии).

Таким чином, вищевказані особи ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та інші невстановлені особи, діючи умисно за попередньою змовою групою осіб, повторно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи при цьому, що ДНР є терористичною організацією та має відповідні незаконно створені органи управління, які мають на меті насильницьку зміну меж території та державного кордону України в спосіб, що суперечить порядку, встановленому КУ, а саме шляхом незаконного відокремлення від України території окремих районів та населених пунктів Донецької обл., а також достовірно знаючи, що на даній окупованій території органи державної влади тимчасово не здійснюють повноваження, передбачені законодавством України, організували та здійснюють фактичне постачання нафтопродуктів на тимчасово окуповану територію Донецької обл. задля потреб незаконних збройних формувань, забезпечення функціонування незаконно створених органів державної влади ДНР («Міністерства палива ДНР» та «Міністерства доходів і зборів ДНР») та потреб осіб, які здійснюють та підтримують вищевказані дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого КУ.

Крім того, згідно отриманих даних від ДФС України податкова звітність щодо господарської діяльності ТОВ «Азовнефтепродукт», ТОВ «Олеум Трейд», ТОВ «Торгова компанія «Євронафта», ТОВ «Енерджі Транс», ТОВ «ЕССЕНС-ПРЕМІУМ» та ТОВ «Агрофірма Росія» регулярно надходить з однієї і тієї ж ІР-адреси НОМЕР_8 та НОМЕР_9 , які знаходяться у м. Донецьку, тобто на непідконтрольній Уряду України території.

Також відповідно до даних, наданих ДФС України ТОВ «Азовнефтепродукт», ТОВ «Олеум Трейд», ТОВ «Торгова компанія «Євронафта», ТОВ «Енерджі Транс», ТОВ «ЕССЕНС-ПРЕМІУМ» та ТОВ «Агрофірма Росія» мають поточні рахунки в ПАТ«ПУМБ» МФО 334851 (код ЄДРПОУ 14282829, 04070, м. Київ вул. Андріївська б. 4), які використовуються особами, причетними до вчинення злочину, для переведення грошових коштів з безготівкової форми в готівку та подальшу передачу даної готівки до РФ для зарахування на рахунки ТОВ «Агрофірма Росія», які відкриті у м. Ростов-на-Дону РФ в «ООО Небанковская кредитная организация «Центр международных расчетов».

З огляду на викладене вбачається, що в ПАТ «ПУМБ» на поточних рахунках ТОВ «Азовнефтепродукт» - № НОМЕР_1 (укр. грн.), ТОВ «Олеум Трейд» - № НОМЕР_2 (укр. грн.), № НОМЕР_2 (рос. руб.), № НОМЕР_2 (євро), № НОМЕР_2 (дол. США), ТОВ «Торгова компанія «Євронафта» - № НОМЕР_3 (укр. грн.), ТОВ «Енерджі Транс» - № НОМЕР_4 (укр. грн.), ТОВ «ЕССЕНС-ПРЕМІУМ» - № НОМЕР_5 (укр. грн.) та ТОВ «Агрофірма Росія» - № НОМЕР_6 (укр. грн.) та № НОМЕР_7 (укр. грн.) можуть знаходитись грошові кошти, які є предметом кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 КК України, відомості про яке внесено до ЄРДР.

Також, за вчинення злочину передбаченого ч. 3 ст. 110-2 КК України одним із видів покарання передбачено конфіскацію майна (коштів). Таким чином, з метою забезпечення подальшої конфіскації майна, як виду покарання, а також з метою відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення державі в особливо великому розмірі, виникла необхідність у накладені арешту на грошові кошти, що знаходяться на поточних рахунках ТОВ «Азовнефтепродукт» - № НОМЕР_1 (укр. грн.), ТОВ «Олеум Трейд» - № НОМЕР_2 (укр. грн.), № НОМЕР_2 (рос. руб.), № НОМЕР_2 (євро), № НОМЕР_2 (дол. США), ТОВ «Торгова компанія «Євронафта» - № НОМЕР_3 (укр. грн.), ТОВ «Енерджі Транс» - № НОМЕР_4 (укр. грн.), ТОВ «ЕССЕНС-ПРЕМІУМ» - № НОМЕР_5 (укр. грн.) та ТОВ «Агрофірма Росія» - № НОМЕР_6 (укр. грн.) та № НОМЕР_7 (укр. грн.), що передбачено п. 3, 4, ст. 170 КПК України.

Разом з тим, грошові кошти, які знаходяться на вищевказаних банківських рахунках зазначених підприємств, також мають доказове значення та відповідають критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України, так як використовуються для фінансового та матеріального забезпечення потреб незаконних збройних формувань, забезпечення функціонування незаконно створених органів державної влади ДНР («Міністерства палива ДНР» та «Міністерства доходів і зборів ДНР») та потреб осіб, які здійснюють та підтримують дії, що вчиняються ними з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого КУ.

Розглянути дане клопотання необхідно без участі представників ПАТ «ПУМБ» та ТОВ «Азовнефтепродукт», ТОВ «Олеум Трейд», ТОВ «Торгова компанія «Євронафта», ТОВ «Енерджі Транс», ТОВ «ЕССЕНС-ПРЕМІУМ», ТОВ «Агрофірма Росія», у зв`язку з можливістю зняття грошових коштів з рахунку.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з мотивів наведених у ньому, просив його задовольнити.

Слідчий суддя, вислухавши доводи слідчого, перевіривши матеріали клопотання, вважає, що клопотання слідчого підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Клопотання про арешт майна щодо змісту відповідає вимогам ст.171 КПК України.

До клопотання додані копії документів та матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо внесення даних з приводу кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відповідно до ч.2 та ч.3 ст. 170 КПК України арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддями вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Положенням ст. 91 КПК України визначені обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Зокрема п. 6 ч.1 ст. 91 КПК України визначено, що підлягають доказуванню обставини, які підтверджують, що гроші, цінності та інше майно, які підлягають спеціальній конфіскації, одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходом від такого майна, або призначалися (використовувалися) для схиляння особи до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та /або матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи винагороди за його вчинення, або є предметом його вчення, тощо.

Як вбачається з витягу з кримінального провадження № 22017000000000046 до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 КК України.

Матеріали клопотання в свою чергу обґрунтовано свідчать про те, що зазначене кримінальне правопорушення було вчинене, а також про те, що наявні підстави для проведення подальшого досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні.

Дані матеріалів клопотання свідчать про те, що кошти, що знаходяться на рахунках ТОВ «Азовнефтепродукт» - № НОМЕР_1 (укр. грн.); ТОВ «Олеум Трейд» - № НОМЕР_2 (укр. грн.), № НОМЕР_2 (рос. руб.), № НОМЕР_2 (євро), № НОМЕР_2 (дол. США); ТОВ «Торгова компанія «Євронафта» - № НОМЕР_3 (укр. грн.); ТОВ «Енерджі Транс» - № НОМЕР_4 (укр. грн.), ТОВ «ЕССЕНС-ПРЕМІУМ» - № НОМЕР_5 (укр. грн.); ТОВ «Агрофірма Росія» - № НОМЕР_6 (укр. грн.) та № НОМЕР_7 (укр. грн.); відкритих у ПАТ «ПУМБ» МФО 334851 (код ЄДРПОУ 14282829, 04070 м. Київ вул. Андріївська б. 4), на які просить накласти арешт слідчий, є предметом кримінального правопорушення у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22017000000000046 від 07.02.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 КК України, та мають доказове значення у цьому кримінальному провадженні, оскільки відповідають критеріям, визначеним у ч. 1 ст. 98 КК України, тобто є речовими доказами.

Враховуючи відомості, які внесені до ЄРДР, а також фактичні обставини встановлені в ході досудового розслідування, слідчий суддя приходить до висновку про те, що зазначені слідчим рахунки, відкриті у ПАТ «ПУМБ» МФО 334851 (код ЄДРПОУ 14282829, 04070 м. Київ вул. Андріївська б. 4), підпадають під ознаки речових доказів, оскільки можуть бути використані для доведення обставин, які підлягають доказуванню у даному кримінальному провадженні №22017000000000046, зокрема, які передбачені п. 6 ч.1 ст. 91 КПК України.

З огляду на наведене дане клопотання підлягає задоволенню з цих підстав.

Керуючись, ст.ст. 170 173 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах 2 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБ України ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про арешт майна в межах кримінального провадження № 22017000000000046 від 07.02.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 КК України, - задовольнити.

Накласти арешт на кошти, що знаходяться на поточних рахунках:

-ТОВ «Азовнефтепродукт» - № НОМЕР_1 (укр. грн.);

-ТОВ «Олеум Трейд» - № НОМЕР_2 (укр. грн.), № НОМЕР_2 (рос. руб.), № НОМЕР_2 (євро), № НОМЕР_2 (дол. США);

-ТОВ «Торгова компанія «Євронафта» - № НОМЕР_3 (укр. грн.);

-ТОВ «Енерджі Транс» - № НОМЕР_4 (укр. грн.);

-ТОВ «ЕССЕНС-ПРЕМІУМ» - № НОМЕР_5 (укр. грн.);

-ТОВ «Агрофірма Росія» - № НОМЕР_6 (укр. грн.) та № НОМЕР_7 (укр. грн.);

відкритих у ПАТ «ПУМБ» МФО 334851 (код ЄДРПОУ 14282829, 04070 м. Київ вул. Андріївська б. 4), в частині видатку коштів, окрім видаткових операцій, пов`язаних з перерахуванням грошових коштів по сплаті податків, зборів (обов`язкових платежів) до бюджету або державних цільових фондів та видатків пов`язаних із виплатою заробітної плати, з можливістю зарахування на зазначені рахунки коштів, що надходять, з обов`язковим зазначенням дати та часу ознайомлення з ухвалою слідчого судді про арешт майна службовими особами ПАТ «ПУМБ».

Зобов`язати службових осіб ПАТ «ПУМБ» повідомити Головному слідчому управлінню СБ України (м. Київ вул. Володимирська буд. 33) інформацію щодо залишку грошових коштів на поточних рахунках ТОВ «Азовнефтепродукт» № НОМЕР_1 (укр. грн.), ТОВ «Олеум Трейд» - № НОМЕР_2 (укр. грн.), № НОМЕР_2 (рос. руб.), № НОМЕР_2 (євро), № НОМЕР_2 (дол. США), ТОВ «Торгова компанія «Євронафта» - № НОМЕР_3 (укр. грн.), ТОВ «Енерджі Транс» - № НОМЕР_4 (укр. грн.), ТОВ «ЕССЕНС-ПРЕМІУМ» - № НОМЕР_5 (укр. грн.) та ТОВ «Агрофірма Росія» - № НОМЕР_6 (укр. грн.) та № НОМЕР_7 (укр. грн.) на момент оголошення ухвали слідчого судді про арешт майна службовим особам ПАТ «ПУМБ».

Контроль за виконанням ухвали покласти на старшого слідчого в особливо важливих справах 2 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБ України ОСОБА_2 та прокурора відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 .

На ухвалу слідчого судді безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом п`яти днів з дня її оголошення може бути подана апеляційна скарга, а якщо ухвалу суду постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Слідчий суддя

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.04.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66327452
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/13380/17

Ухвала від 25.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Масенко Денис Євгенович

Ухвала від 19.04.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Голуб О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні