Рішення
від 03.05.2017 по справі 635/6404/16-ц
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/6404/16-ц

Провадження № 2/635/408/2017

Р І Ш Е Н Н Я

І м е н е м У к р а ї н и

03 травня 2017 року Харківській районний суд Харківської області у складі:

головуючого - судді Березовської І.В.

за участю секретаря судового засідання - Грищука Р.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в сел. Покотилівка Харківського району Харківської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 сільської ради Харківського району Харківської області, ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку Дубрава , Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІСОВА ЯГОДА ПЛЮС про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання права власності ,

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із позовом до ОСОБА_2 сільської ради Харківського району Харківської області, ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку ДУБРАВА , Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІСОВА ЯГОДА ПЛЮС , в якому в остаточних вимогах просила визнати незаконним та скасувати рішення ХVIII сесії ОСОБА_2 сільської ради VI скликання від 22 грудня 2011 року Про переоформлення права приватної власності на комплекс будівель дитячого оздоровчого табору по вул. Курортній, 1 в с. Липці ; визнати незаконним та скасувати свідоцтво про право власності САЕ № 444500 від 26 грудня 2011 року на майно, а саме: комплекс дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: с. Липці Харківського району Харківської області, вулиця Курортна, будинок 1; визнати за нею право власності на комплекс дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: с. Липці Харківського району Харківської області, вулиця Курортна, будинок 1, відповідно до договору купівлі - продажу від 15 жовтня 2008 року, посвідченого приватним нотаріусом Харківського районного нотаріального округу Харківської області ОСОБА_3 за № 7580 та зареєстрованого Комунальним підприємством Харківське районне бюро технічної інвентаризації 20 жовтня 2008 року.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначила, що спірне майно належить їй на підставі договору купівлі - продажу від 15 жовтня 2008 року, посвідченого приватним нотаріусом Харківського районного нотаріального округу Харківської області ОСОБА_3 за № 7580 та зареєстрованого Комунальним підприємством Харківське районне бюро технічної інвентаризації 20 жовтня 2008 року. Цей договір є чинним, дійсним, ніким не оскаржувався та не визнаний судом недійсними, нікчемним або розірваним. Свого права на майно, визначене у договорі, вона нікому не переуступала та не передавала.

17 серпня 2016 року при ознайомлені з матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016220430000764 від 29 лютого 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, що знаходиться у провадженні слідчого Харківського ВП ГУНП в Харківській області, позивачу стало відомо про існування рішення ХVIII сесії ОСОБА_2 сільської ради VI скликання від 22.12.2011 року Про переоформлення права приватної власності на комплекс будівель дитячого оздоровчого табору по вул. Курортній, 1 в с. Липці , яким право приватної власності на комплекс дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: с. Липці Харківського району Харківської області, вулиця Курортна, будинок 1, було переоформлено на ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку ДУБРАВА та видане свідоцтво про право власності САЕ № 444500 від 26 грудня 2011 року на зазначене нерухоме майно.

Вважає, що рішення ХVIII сесії ОСОБА_2 сільської ради VI скликання від 22 грудня 2011 року Про переоформлення права приватної власності на комплекс будівель дитячого оздоровчого табору по вул. Курортній, 1 в с. Липці прийняте з порушенням законодавства, передумовою чого став факт підробки її підпису, як власника майна у заяві про передачу комплексу дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава у власність ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку ДУБРАВА від 03 листопада 2011 року.

У зв'язку із чим, позивач вимушена звернутися до суду із зазначеним позовом.

У судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги, просив їх задовольнити у повному обсязі, посилаючись на обставини, викладені у позовній заяві.

Представник відповідача ТОВ ЛІСОВА ЯГОДА ПЛЮС в судовому засіданні просив в позові відмовити, посилаючись на те, що фактичним власником спірного майна завжди був ОСОБА_4 Спірне майно було придбано матір'ю ОСОБА_4 - ОСОБА_5 З часу придбання майна ОСОБА_4 здійснював керування ним, сплату податків. В подальшому спірне майно було відчужене ОСОБА_1 Проте грошові кошти за договором купівлі - продажу спірного майна від 15 жовтня 2008 року, ОСОБА_5 від ОСОБА_1 не отримувала. Майно було переоформлено на ОСОБА_1 з метою уникнути стягнення на вказане майно за грошовими зобов'язаннями ОСОБА_4

Також представник відповідача зазначав, що суд не може брати до уваги як доказ висновок почеркознавчої експертизи на підтвердження факту вчинення підпису в заяві від 03 листопада 2011 року від імені ОСОБА_1 іншою особою, оскільки вказана експертиза проведена в рамках кримінального провадження, в якому ще не прийнято рішення.

Крім того, ОСОБА_4 мав довіреність від ОСОБА_1, а тому вчиняти підписи від імені ОСОБА_1 для розпорядження спірним майном не було потреби.

Представник відповідача вважає,що ТОВ ЛІСОВА ЯГОДА ПЛЮС є добросовісним набувачем, а тому спірне майно не може бути витребувано у нього, зокрема, і таких вимог, позивачем не заявлено.

Представник відповідача ОСОБА_2 сільської ради Харківського району Харківської області в судове засідання не з'явився, надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності, просив рішення прийняти на розсуд суду.

Представник відповідача ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку Дубрава , належним чином повідомлений, в судове засідання не з'явився, причини неявки суду не повідомив.

Суд, вислухавши пояснення осіб, які беруть участь у справі, дослідивши наявні в матеріалах справи докази в їх сукупності, вважає, що позов підлягає задоволенню частково з наступних підстав.

Судом встановлено, комплекс дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: с. Липці Харківського району Харківської області, вулиця Курортна, будинок 1, який складається з спального корпусу № 1 літ. Б-4 , спального корпусу № 2 літ. Б-4 , клубу-їдальні літ. Г-2 , госпблоку літ. И-1 , складу літ. Ж-1 , котельні літ. З-1 , КНС літ. Д-1 , сміттєзбірника літ. Е-1 , овочесховища літ. М , натяжних навісів літ. Н,О , вбиральні літ. П , складу ПММ літ. Р , вбиральні літ. С , льоху літ. Т , арт.свердловини літ. К,К9 , водонапірної башти літ. К1 , танцмайданчика літ. К10 , резервуарів пожежних К2,К3,К4 , сходів літ. К5,К6 , спостережної вишки літ. У належав Харківській обласній профспілковій організації працівників агропромислового комплексу України (ідентифікаційний код 05425945) на праві колективної власності на підставі дублікату свідоцтва про право власності, виданого Харківською районною державною адміністрацією Харківської області 22 жовтня 2002 року на підставі розпорядження Харківської районної державної адміністрації Харківської області від 22 жовтня 2002 року № 372.

Право власності Харківської обласної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу України на комплекс було зареєстроване Комунальним підприємством Харківське районне бюро технічної інвентаризації 11 січня 2007 року, витяг про реєстрацію права власності № 13192277, реєстраційний № 17351487, номер запису 107 в книзі 1.

19 січня 2007 року між Харківською обласною профспілковою організацією працівників агропромислового комплексу України (ідентифікаційний код 05425945) в особі Голови обкому ОСОБА_6 та ОСОБА_5 укладений договір купівлі - продажу нерухомого майна:комплексу дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: с. Липці Харківського району Харківської області, вулиця Курортна, будинок 1, посвідчений приватним нотаріусом Харківського районного нотаріального округу Харківської області ОСОБА_7 за р. № 17.

26 січня 2007 року на підставі зазначеного договору Комунальним підприємством Харківське районне бюро технічної інвентаризації була проведена реєстрація права власності ОСОБА_5 на комплекс дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: с. Липці Харківського району Харківської області, вулиця Курортна, будинок 1.

15 жовтня 2008 року між ОСОБА_5 та ОСОБА_1 був укладений договір купівлі - продажу нерухомого майна: комплексу дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: с. Липці Харківського району Харківської області, вулиця Курортна, будинок 1, який складається з спального корпусу № 1 літ. Б-4 , спального корпусу № 2 літ. Б-4 , клубу-їдальні літ. Г-2 , госпблоку літ. И-1 , складу літ. Ж-1 , котельні літ. З-1 , КНС літ. Д-1 , сміттєзбірника літ. Е-1 , овочесховища літ. М , натяжних навісів літ. Н,О , вбиральні літ. П , складу ПММ літ. Р , вбиральні літ. С , льоху літ. Т , арт.свердловини літ. К,К9 , водонапірної башти літ. К1 , танцмайданчика літ. К10 , резервуарів пожежних К2,К3,К4 , сходів літ. К5,К6 , спостережної вишки літ. У , посвідчений приватним нотаріусом Харківського районного нотаріального округу Харківської області ОСОБА_3 за р.№ 7580.

20 жовтня 2008 року на підставі зазначеного договору Комунальним підприємством Харківське районне бюро технічної інвентаризації була проведена реєстрація права приватної власності ОСОБА_1 на комплекс дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: с. Липці Харківського району Харківської області, вулиця Курортна, будинок 1.

В подальшому відповідно до п. 6.1 Тимчасового Положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 28 січня 2003 року № 6/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.01.2003 року за № 66/7387, на підставі рішення ХVIII сесії ОСОБА_2 сільської ради VI скликання від 22 грудня 2011 року Про переоформлення права приватної власності на комплекс будівель дитячого оздоровчого табору по вул. Курортній, 1 в с. Липці переоформлено право приватної власності на комплекс дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава в цілому на ім'я ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку ДУБРАВА .

26 грудня 2011 року ОСОБА_2 сільською радою Харківського району Харківської області ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку Дубрава було видано свідоцтво САЕ № 444500 про право власності на нерухоме на майно, а саме: комплекс дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: с. Липці Харківського району Харківської області, вулиця Курортна, будинок 1, яке складається з спального корпусу № 1 літ. Б-4 , спального корпусу № 2 літ. Б-4 , клубу-їдальні літ. Г-2 , госпблоку літ. И-1 , складу літ. Ж-1 , котельні літ. З-1 , КНС літ. Д-1 , сміттєзбірника літ. Е-1 , овочесховища літ. М , натяжних навісів літ. Н,О , вбиральні літ. П , складу ПММ літ. Р , вбиральні літ. С , льоху літ. Т , арт.свердловини літ. К,К9 , водонапірної башти літ. К1 , танцмайданчика літ. К10 , резервуарів пожежних К2,К3,К4 , сходів літ. К5,К6 , спостережної вишки літ. У .

Зазначене рішення від 22 грудня 2011 року Про переоформлення права приватної власності на комплекс будівель дитячого оздоровчого табору по вул. Курортній, 1 в с. Липці було прийняте Ліпецькою сільською радою на підставі заяви ОСОБА_1, посвідченої 03 листопада 2011 року приватним нотаріусом ХРНО ОСОБА_3 за р. № 2675, згідно якої остання у зв'язку із внесенням до статутного фонду ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку Дубрава належного їй на праві приватної власності нерухомого майна - комплексу дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: с. Липці Харківського району Харківської області, вулиця Курортна, будинок 1, просила зареєструвати право власності на вищевказане нерухоме майно та видати свідоцтво про право власності на нерухоме майно та усю необхідну технічну документацію на ім'я Дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава .

Разом з тим, як вбачається із реєстраційної картки форма 3, рішення власника від 28 листопада 2011 року, заяви від імені ОСОБА_1 від 29 листопада 2011року, змін до Статуту від 29 листопада 2011 року станом на 22 грудня 2011 року - момент передачі нерухомого майна у власність ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку ДУБРАВА , ОСОБА_1 не була ані засновником, ані учасником ПО ДОТ - БП ДУБРАВА , у зв'язку з чим внесок до статутного фонду підприємства робити не могла.

Згідно висновку почеркознавчої експертизи № 29, виконаного Українським науково-дослідним інститутом спеціальної техніки і судових експертиз СБУ в УСБУ в Харківській області, підписи в заяві від імені ОСОБА_1 від 03 листопада 2011 року на офіційному бланку ВРО № 210958, зареєстрованій в реєстрі приватним нотаріусом ХРНО ОСОБА_3 за № 2675 (а.с. 98 інвентаризаційної справи КП Харківське районне БТІ ), в рішенні б/н власника Дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава ОСОБА_1 від 20 вересня 2011 року (а.с. 109 реєстраційної справи приватної організації ДОТ - база відпочинку Дубрава ), в заяві ОСОБА_1 від 29 листопада 2010 року на офіційному бланку ВРО № 40728, зареєстрованій в реєстрі приватним нотаріусом ХОНО ОСОБА_8 за № 2889 (а.с. 117 реєстраційної справи), виконані не ОСОБА_1, а іншою особою.

Таким чином, суд доходить висновку, що позивач не складала та не підписувала заяву від 03 листопада 2011 року про передачу нерухомого майна - комплексу дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава у власність ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку ДУБРАВА як внесок засновника до статутного фонду вказаного підприємства.

Виходячи із наведеного, на момент прийняття рішення ХVIII сесії ОСОБА_2 сільської ради VI скликання від 22 грудня 2011 року Про переоформлення права приватної власності на комплекс будівель дитячого оздоровчого табору по вул. Курортній, 1 в с. Липці зазначене нерухоме майно знаходилось у власності ОСОБА_1 на підставі договору купівлі-продажу від 15 жовтня 2008 року. Право на нерухоме майно ОСОБА_1 нікому не передавала.

Таким чином, для прийняття рішення ОСОБА_2 сільською радою від 22 грудня 2011 року Про переоформлення права приватної власності на комплекс будівель дитячого оздоровчого табору по вул. Курортній, 1 в с. Липці не було жодний законних умов та підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно з ч. 10 ст. 59 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні , акти органів та посадових осіб місцевого самоврядування з мотивів їхньої невідповідності Конституції або законам України визнаються незаконними в судовому порядку.

Згідно з ч. 2 ст. 77 даного Закону, спори про поновлення порушених прав юридичних і фізичних осіб, що виникають в результаті рішень, дій чи бездіяльності органів або посадових осіб місцевого самоврядування, вирішуються в судовому порядку.

Відповідно до п.10 ч.2 ст. 16 ЦК України, кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого немайнового або майнового права та інтересу, шляхом визнання незаконними рішення, дій чи бездіяльності органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, якщо він суперечить актам цивільного законодавства і порушує цивільні права та інтереси.

Статтею 21 ЦК України передбачено, що суд визнає незаконним та скасовує правовий акт індивідуальної дії, виданий органом державної влади, органом влади Автономної Республіки Крим або органом місцевого самоврядування, якщо він суперечить актам цивільного законодавства і порушує цивільні права або інтереси.

З урахуванням викладеного, рішення ХVIII сесії ОСОБА_2 сільської ради VI скликання від 22 грудня 2011 року Про переоформлення права приватної власності на комплекс будівель дитячого оздоровчого табору по вул. Курортній, 1 в с. Липці слід вважати незаконним, оскільки воно прийнято в порушення вимог чинного законодавства, та таким, що підлягає скасуванню у судовому порядку.

Прийняття вказаного рішення Ліпецькою сільською радою сприяло неправомірному набуттю права власності на спірне нерухоме майно ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку ДУБРАВА та подальшому набуттю права власності на комплекс Дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку ДУБРАВА Товариством з обмеженою відповідальністю ЛІСОВА ЯГОДА ПЛЮС на підставі Акту приймання-передачі нерухомого майна від 15 серпня 2016 року б/н та протоколу загальних зборів Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІСОВА ЯГОДА ПЛЮС Код ЄДРПОУ 40750861, б/н, від 15 серпня 2016 року.

У зв'язку з тим, що вищевказане рішення ХVIII сесії ОСОБА_2 сільської ради VI скликання від 22 грудня 2011 року Про переоформлення права приватної власності на комплекс будівель дитячого оздоровчого табору по вул. Курортній, 1 в с. Липці є незаконним, свідоцтво про право власності САЕ № 444500 від 26 грудня 2011 року, видане на підставі зазначеного рішення відповідачеві ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку ДУБРАВА на нерухоме майно, а саме: комплекс дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: с. Липці Харківського району Харківської області, вулиця Курортна, будинок 1, підлягає визнанню недійсним.

За статтею 328 Цивільного кодексу України право власності набувається на підставах, що не заборонені законом, та вважається набутим правомірно, якщо інше не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлена судом.

Відповідно до статті 41 Конституції України кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності. Право приватної власності набувається в порядку, визначеному законом. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

Згідно статті 1 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, кожна фізична або юридична особа має право володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений свого майна інакше як в інтересах суспільства і на умовах, передбачених законом або загальними принципами міжнародного права.

Відповідно до статті 316 Цивільного кодексу України правом власності є право особи на річ (майно), яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі інших осіб. Згідно частини 1 статті 317 Цивільного кодексу України власникові належать права володіння, користування та розпоряджання своїм майном.

За приписами ст. 321 Цивільного кодексу України , право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні. Особа може бути позбавлена права власності або обмежена у його здійсненні лише у випадках і в порядку, встановлених законом.

За п.1 ч.1 ст. 2 Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (далі - державна реєстрація прав) - офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Відповідно до ч. 2 ст. 26 Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у разі скасування на підставі рішення суду рішення про державну реєстрацію прав, документів, на підставі яких проведено державну реєстрацію прав, скасування записів про проведену державну реєстрацію прав, а також у випадку, передбаченому підпунктом "а" пункту 2 частини шостої статті 37 цього Закону, до Державного реєстру прав вноситься запис про скасування державної реєстрації прав.

У разі скасування судом документів, на підставі яких проведено державну реєстрацію прав до 1 січня 2013 року, або скасування записів про державну реєстрацію прав, інформація про які відсутня в Державному реєстрі прав, запис про державну реєстрацію прав вноситься до Державного реєстру прав та скасовується.

За п.1 ч.1 ст.27 Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень державна реєстрація права власності та інших речових прав проводиться на підставі укладеного в установленому законом порядку договору, предметом якого є нерухоме майно, речові права на яке підлягають державній реєстрації, чи його дубліката.

З огляду на те, що право власності на зазначене майно набуте позивачем правомірно на підставах, які не заборонені законом, зокрема на підставі правочину - договору купівлі-продажу, судом скасовується свідоцтво про право власності САЕ № 444500 від 26 грудня 2011 року на нерухоме майно: комплекс дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , тобто документ на підставі якого проведено державну реєстрацію прав за ПО Дитячий оздоровчий табір - бази відпочинку Дубрава , зазначене є підставою для поновлення права власності позивачки на спірне майно, а тому окреме застереження про визнання права власності за ОСОБА_1 в даному випадку не потребується.

Що стосується доводів представника відповідача в частині, що суд не може брати до уваги як доказ висновок почеркознавчої експертизи, проведеної в рамках кримінального провадження, в якій ще не прийнято рішення , суд зазначає наступне.

Відповідно до ст. 1 Закону України Про судову експертизу судова експертиза - це дослідження експертом на основі спеціальних знань матеріальних об'єктів, явищ і процесів, які містять інформацію про обставини справи, що перебуває у провадженні органів досудового розслідування чи суду.

Судова експертиза призначається лише у разі дійсної потреби у спеціальних знаннях для встановлення фактичних даних, що входять до предмета доказування, тобто у разі, коли висновок експерта не можуть замінити інші засоби доказування.

З огляду на те, що позивачем оспорюється підписання нею заяви від 03 листопада 2011 року на підставі якої ОСОБА_2 сільською радою прийняте рішення про переоформлення права власності на належне їй майно, вказані обставини були предметом дослідження в цій справі, а висновок експерта, яким встановлені фактичні дані, що входять до предмету доказування, не можуть замінити інші засоби доказування, представником відповідача вказаний висновок почеркознавчої експертизи не спростований, суд приходить до висновку, що позивачем належнимита допустимими доказами, у відповідності до приписів ст. 60 ЦПК України, підтверджено обставини в частині підписання іншою особою від її імені заяви від 03 листопада 2011 року .

Суд також не приймає доводи представника відповідача в частині безгрошовості договору купівлі-продажу, оскільки зазначений договір купівлі-продажу є чинним та не визнаний недійсним в судовому порядку. Обставини, на які посилається представник відповідача в обґрунтування своїх заперечень належними та допустимими доказами не підтверджені.

З урахуванням наведеного, суд приходить до висновку про часткове задоволення вимог позивача, а саме в частині визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування та визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно, в іншій частині суд відмовляє з підстав, зазначених вище.

Керуючись ст.ст.10, 11, 60, 209, 212, 214-215 ЦПК України, суд -

в и р і ш и в:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 сільської ради Харківського району Харківської області, ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку Дубрава , Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІСОВА ЯГОДА ПЛЮС про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання права власності - задовольнити частково.

Визнати незаконним та скасувати рішення ХVIII сесії ОСОБА_2 сільської ради Харківського району Харківської області VІ скликання від 22 грудня 2011 року Про переоформлення права приватної власності на комплекс будівель дитячого оздоровчого табору по вул. Курортній, 1 в с. Липці .

Визнати недійсним свідоцтво про право власності серії САЕ № 444500 від 26 грудня 2011 року на комплекс дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: с. Липці Харківського району Харківської області, вулиця Курортна, будинок 1, видане на підставі рішення ХVIII сесії ОСОБА_2 сільської ради Харківського району Харківської області VІ скликання від 22 грудня 2011 року Дитячому оздоровчому табору - бази відпочинку ДУБРАВА ( Код ЄДРПОУ 22669710).

В решті позовних вимог - відмовити.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Харківської області протягом десяти днів з дня проголошення рішення шляхом подання апеляційної скарги. Особами, які брали участь у справі, але не були присутніми у судовому засіданні під час проголошення судового рішення може бути подана апеляційна скарга протягом 10 днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо воно не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення03.05.2017
Оприлюднено13.05.2017
Номер документу66395367
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/6404/16-ц

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Постанова від 04.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Хопта Сергій Федорович

Ухвала від 21.11.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Хопта Сергій Федорович

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Хопта Сергій Федорович

Ухвала від 17.10.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Кузнєцов Віктор Олексійович

Ухвала від 19.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Бровченко І. О.

Ухвала від 19.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Бровченко І. О.

Ухвала від 21.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Бровченко І. О.

Ухвала від 19.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Бровченко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні