Ухвала
від 15.05.2017 по справі 475/393/17
ДОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Доманівський районний суд Миколаївської області

35 м. смт. Доманівка Доманівський район Миколаївська область Україна 56400

Справа № 475/393/17

Провадження № 2/475/188/17

У Х В А Л А

15.05.2017смт. Доманівка

Доманівський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючої судді: Єгорової Н.І.,

при секретареві: Маковецькій Л.А.,

за участю позивача: ОСОБА_1

представника відповідача: ОСОБА_2

розглянувши у судовому засіданні в залі суду смт.Доманівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до приватного сільськогосподарського підприємства Коштівське , третьої особи: ОСОБА_2 про визнання договорів оренди землі недійсними,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ПСП Коштівське , третьої особи: ОСОБА_2 про визнання договорів оренди землі недійсними.

У судовому засіданні позивачка ОСОБА_1 заявила клопотання про виклик в судове засідання свідків в кількості 39 чоловік, які , як вважає позивач, були свідками та співучасниками неправомірних дій представника відповідача ПСП Коштівське ОСОБА_2 по відношенню до родини позивачки, а також просить витребувати в Національній поліції України та в Телекоммунікаційній компанії МТС роздруківку усіх вхідних дзвінків за період з 2014-2017рр. , які надходили на телефони позивачки та встановити прізвище, ім'я та по батькові усіх абонентів, які здійснювали вхідні дзвінки. Крім того, позивач просить витребувати у відповідача оригінали договорів оренди, укладені в 2015р. та нормативну грошову оцінку землі за 2015р., на підставі якої був встановлений розмір орендної плати.

Заслухавши думку учасників судового розгляду, а саме: думку представника відповідача, який не заперечував проти задоволення клопотання, суд вважає , що клопотання підлягає частковому задоволенню.

Відповідно до ст..133 ЦПК України особи які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів. До клопотання про забезпечення доказів додається документ про сплату судового збору. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи та інше.

Згідно ст..136 ЦПК України- у заяві про виклик свідка зазначаються його ім'я( прізвище, ім'я, по батькові), місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

Аналізуючи надане суду клопотання про виклик свідків, судом встановлено, що позивачкою при викладені письмового клопотання про забезпечення доказів шляхом виклику свідків не дотримані всі вимоги, передбачені ст..ст.133, 136 ЦПК України, а саме:- в заяві не зазначені повні дані (прізвище, ім'я, по батькові) осіб, яких вона просить допитати в судовому засіданні, а також не зазначені обставини, які можуть підтвердити ці особи. Крім того, на розгляді перебуває позовна заява про визнання договорів оренди землі недійсними, а позивач зазначає в заяві, що особи, яких вона просить допитати є свідками та співучасниками неправомірних дій керівника підприємства ОСОБА_2, що не є предметом розгляду даної справи.

Щодо витребування роздруковки вхідних дзвінків, які надходити на телефон позивачки протягом 2014-2017рр., суд вважає , що позивачкою також необґрунтоване зазначене клопотання.

Відповідно до ст..258 КПК України ніхто не може зазнавати втручання у приватне спілкування без ухвали слідчого судді.

Дозвіл на втручання у приватне спілкування може надаватися слідчим суддею лише у випадках порушення кримінального провадження та за наявності підстав, передбачених Кримінальним Процесуальним Кодексом України.

В даному випадку на розгляді в суді знаходиться цивільна справа про визнання договорів оренди землі недійсними, а тому законних підстав для витребування зазначених доказів у суда не має.

Щодо витребування у представника відповідача оригіналів договорів оренди землі за 2015рр., укладених між ОСОБА_3 та ПСП Коштівське , а також документу, який підтверджує нормативно-грошову оцінку землі, яка стала підставою для визначення розміру орендної плати, суд приходить до висновку, що дане клопотання підлягає задоволенню. Оскільки, зазначені договори оренди є предметом розгляду даної справи, суд вважає необхідним дослідити в якості письмових доказів - оригінали договорів оренди землі та документ, який свідчить про нормативно-грошову оцінку землі в судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.168, 133, 136, ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача задовольнити частково.

Зобов'язати керівника Приватного сільськогосподарського підприємства Коштівське ОСОБА_2 надати в судове засідання оригінал договору оренди землі від 15 квітня 2015р., зареєстрованого 24.07.2015р. на земельну ділянку площею 5,9299 га та договір оренди землі від 15 квітня 2015р., зареєстрований 06.05.2015р. на земельну ділянку площею 5,93 га, укладені між ОСОБА_3 та ПСП Коштівське , а також нормативно-технічну документацію про оцінку землі, на момент укладення договорів оренди для дослідження їх в судовому засіданні.

В задоволенні інших клопотань- відмовити.

суддя : ОСОБА_4

СудДоманівський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення15.05.2017
Оприлюднено17.05.2017
Номер документу66464041
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —475/393/17

Ухвала від 11.10.2017

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 29.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 29.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 16.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Крамаренко Т. В.

Рішення від 03.08.2017

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 15.05.2017

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 12.04.2017

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 06.04.2017

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні