Ухвала
від 16.05.2017 по справі 333/2648/17
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/2648/17

Пр.№1-кс/333/576/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16.05.2017 р. м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду м. Запоріжжя, клопотання слідчого СВ Комунарського ВП Дніпровського ВП ГУНПУ капітана поліції ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Запорізької місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей у кримінальному провадженні №12017080070001112 від 14.03.2017 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

16.05.2017 р. слідчий СВ Комунарського ВП Дніпровського ВП ГУНПУ в Запорізькій області капітан поліції ОСОБА_4 звернувся до суду про надання дозволу на тимчасовий доступ, а також дозвіл на вилучення документації, яка знаходиться у приміщенні Приватного акціонерного товариства Комерційний банк « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 .

Вимоги клопотання обґрунтовані тим, що 14.03.2017 року надійшло повідомлення про те, що приблизно о 10 годині 30 хвилин співробітник ВАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", розташованого у АДРЕСА_2 , під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві отримав ушкодження несумісні з життям, від чого настала його смерть

14.03.2017 під час огляду місця події, а саме цеху ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » який розташований за адресою: АДРЕСА_2 було виявлено та вилучено: два системні блоки, які були розташовані у коморі вказаного цеху, та до яких було підключено камери відео спостереження, що розташовані по території цеху, фрагмент тканинної стропи зі слідами розриву, якою потерпілий ОСОБА_5 закріплював пачку з металевими трубами, мобільний телефон «Нокіа», який був виявлений при огляді карманів трупу ОСОБА_5 ..

Допитаний в якості свідка ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 пояснив, що 14.03.2017 він знаходився у цеху ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою : АДРЕСА_2 разом з зварювальником ОСОБА_7 , оператором ОСОБА_8 , слюсарем ОСОБА_9 та другим слюсарем ОСОБА_10 . Приблизно о 10:30 год. ОСОБА_6 знаходився поза межами території цеху та йому на мобільний телефон подзвонив директор вказаного підприємства ОСОБА_11 та пояснив, що у цеху придавило пачкою труб слюсаря ОСОБА_12 .

Допитаний директор підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_4 повідомив, що 14.03.2017 приблизно о 09:00 год. він прийшов на територію цеху ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який розташований за адресою: АДРЕСА_2 . На той час у цеху працювали робітники. Приблизно о 10:30 год. ОСОБА_11 знаходячись у коморі майстра разом з слюсарем ОСОБА_13 та до них підійшов ОСОБА_14 , який працює на сусідньому виробництві та повідомив, що слюсаря ОСОБА_15 придавило пачкою труб на території цеху. Після чого ОСОБА_11 , ОСОБА_14 та ОСОБА_13 пішли витягати ОСОБА_15 та побачили його вже без ознак життя.

Також ОСОБА_11 пояснив, що правові документи на дозвіл підприємство, наряди-допуски та трудові книжки та відеозаписи з камер відео спостереження, які розташовані на території цеху знаходяться у головному офісі підприємства, а саме: АДРЕСА_3

Свідок ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_5 повідомив, що 14.03.2017 він знаходився на території цеху ТОВ «байда 2015», на своєму робочому місці та близько 11:00 год. він почув гучні розмови та пішов на голос. Підійшовши до місця де складалися пачки з виготовленими трубами на території цеху він побачив трьох робітників, а саме: ОСОБА_17 , ОСОБА_18 та ще одного робітника (повні анкетні данні свідку не відомі) та побачив, що однією з пачок металевих труб придавило робітника на ім`я ОСОБА_19 , який займався складанням пачок труб після їх упаковки. Після цього свідок разом з вищевказаними робітниками почали витягувати робітника на ім`я ОСОБА_19 з-під пачки труб. Також свідок ОСОБА_16 пояснив, що на момент його приходу ОСОБА_19 був без ознак життя.

Свідок ОСОБА_20 , ІНФОРМАЦІЯ_6 повідомив, що 14.03.2017 приблизно 07:00 год. він прийшов до свого робочого місця до цеху ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який розташований за адресою: АДРЕСА_2 та працював. Так, приблизно о 11:00 год. ОСОБА_20 почув як розірвалась стропа, якою підіймалися пачки з металевими трубами. Після цього ОСОБА_20 разом з робітником на ім`я ОСОБА_18 направився до місця складання пачок з металевими трубами та побачили робітника на ім`я ОСОБА_19 , який був придавлений пачкою з металевими трубами.

Згідно лікарського свідоцтва про смерть №964 від 15.03.2017, смерть ОСОБА_5 наступила від множинних переламів кісток тулубу з ушкодженням внутрішніх органів.

17.03.2017 до матеріалів кримінального провадження долучено заяву за підписом директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », відповідно до якого ним до матеріалів кримінального провадження долучено копії наступних документів, а саме:

- Наказ про призначення відповідальних осіб;

- Наказ про прийом на роботу ОСОБА_5 ;

- Розпорядження про проведення стажування ОСОБА_5 ;

- Розпорядження про допуск до роботи ОСОБА_5 ;

- Медична довідка;

- Трудова книжка;

- Особова картка обліку спецодягу;

- Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці;

- Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці;

- Договір оренди складського приміщення;

- Трудовий договір з ОСОБА_5 ;

- Посвідчення стропальника ОСОБА_5 .

Відповідно до фірмового бланку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » встановлено, що при здійсненні господарської діяльності товариство використовує розрахунковий рахунок ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_1 .

Приймаючи до уваги вищезазначене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що виписки руху грошових коштів по банківському рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » має суттєве значення для встановлення важливих обставин на стадії досудового розслідування, виникла необхідність у наданні тимчасового доступу до документації, яка знаходиться у приміщенні Приватного акціонерного товариства Комерційний банк « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: виписки руху по розрахунковому рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за № НОМЕР_1 із зазначенням вихідного залишку, розшифровки дати і призначення надходжень на рахунок грошових коштів, контрагентів, дати та призначення зняття або переклад з рахунків грошових коштів, із зазначенням вихідних залишків за період з моменту відкриття рахунку по теперішній час, у роздрукованому та в електронному вигляді на електронному носії інформації, а також усіх документів, які були зібрані банком при відкритті та обслуговуванні вказаного рахунку, у тому числі карток із зразками підписів і відбитками печаток, документів (довіреності, договори), які надають право фізичним і юридичним особам проводити грошові операції по всіх наявних поточних і карткових розрахункових рахунках, платіжних доручень, чеків на отримання готівки, а також інших документів, які мають відношення до фінансових операцій по розрахунковим рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 )

Розгляд клопотання щодо тимчасового доступу до вказаних документів має першочергове значення і зволікання у його розгляді, пов`язане із викликом представників Приватного акціонерного товариства Комерційний банк « ІНФОРМАЦІЯ_1 », може створити реальну загрозу зміни або знищення слідів кримінального правопорушення, а також унеможливлює добування інших доказів.

Враховуючи викладене слідчий просить суд надати тимчасовий доступ, а також дозвіл на вилучення документації, яка знаходиться у приміщенні Приватного акціонерного товариства Комерційний банк « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: виписки руху по розрахунковому рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за № НОМЕР_1 , із зазначенням вихідного залишку, розшифровки дати і призначення надходжень на рахунок грошових коштів, контрагентів, дати та призначення зняття або переклад з рахунків грошових коштів, із зазначенням вихідних залишків за період з моменту відкриття рахунку по теперішній час, у роздрукованому та в електронному вигляді на електронному носії інформації, а також усіх документів, які були зібрані банком при відкритті та обслуговуванні вказаного рахунку, у тому числі карток із зразками підписів і відбитками печаток, документів (довіреності, договори), які надають право фізичним і юридичним особам проводити грошові операції по всіх наявних поточних і карткових розрахункових рахунках, платіжних доручень, чеків на отримання готівки, а також інших документів, які мають відношення до фінансових операцій по розрахунковим рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Розглянувши клопотання слідчого, вислухавши думку прокурора, який просив суд задовольнити останнє, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що 14.03.2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості про скоєння кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 272 КК України (кримінальне провадження №12017080070001112).

Клопотання слідчого СВ Комунарського ВП Дніпровського ВП ГУНПУ капітана поліції ОСОБА_4 оформлене відповідно до вимог Кримінально процесуального кодексу України. До матеріалів клопотання слідчим доданий Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження за №12017080070001112 від 14.03.2017 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Згідно ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

За таких обставин, клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Комунарського ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати слідчому СВ Комунарського відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_4 , дозвіл на тимчасовий доступ, а також дозвіл на вилучення документації, яка знаходиться у приміщенні Приватного акціонерного товариства Комерційний банк « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: виписки руху по розрахунковому рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за № НОМЕР_1 , із зазначенням вихідного залишку, розшифровки дати і призначення надходжень на рахунок грошових коштів, контрагентів, дати та призначення зняття або переклад з рахунків грошових коштів, із зазначенням вихідних залишків за період з моменту відкриття рахунку по теперішній час, у роздрукованому та в електронному вигляді на електронному носії інформації, а також усіх документів, які були зібрані банком при відкритті та обслуговуванні вказаного рахунку, у тому числі карток із зразками підписів і відбитками печаток, документів (довіреності, договори), які надають право фізичним і юридичним особам проводити грошові операції по всіх наявних поточних і карткових розрахункових рахунках, платіжних доручень, чеків на отримання готівки, а також інших документів, які мають відношення до фінансових операцій по розрахунковим рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Виконання ухвали доручити слідчому СВ Комунарського ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_4 .

Ухвала діє один місяць з дня її постановлення до 16.06.2017 р.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`яти днів з дня її винесення до Апеляційного суду Запорізької області.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66528720
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —333/2648/17

Ухвала від 28.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

Фомін В. А.

Ухвала від 03.07.2017

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Боровікова А. І.

Ухвала від 22.06.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

Фомін В. А.

Ухвала від 16.05.2017

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Боровікова А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні