Ухвала
від 15.05.2017 по справі 815/5881/16
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

15 травня 2017 р.

Справа № 815/5881/16

          Суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Димерлій О.О., розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Котовської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області на постанову Одеського окружного адміністративного суду від 10.04.2017 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк" до Котовської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області про визнання протиправним та скасування наказу; визнання протиправними дій,-

В С Т А Н О В И В :

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 10 квітня 2017 року адміністративний позов задоволено частково. Визнано протиправним та скасовано податкове повідомлення-рішення ГУ ДФС в Одеській області №0007351403 від 08 вересня 2016 року. Визнано протиправним та скасовано наказ Котовської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС в Одеській області № 347 від 28.10.2016 року.

           05 травня 2017 року на зазначену постанову суду Котовське об`єднане ДПІ ГУ ДФС в Одеській області подало апеляційну скаргу, яка не відповідає вимогам ч.6 ст. 187 КАС України, а саме по справі не сплачено судовий збір.

          Разом з апеляційною скаргою відповідачем було заявлене клопотання про зменшення розміру судового збору та про відстрочення сплати судового збору на строк до ухвалення рішення у справі.

          Відповідно до ч.1 ст. 88 КАС України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

          З наведеного слідує, що єдиною підставою для зменшення розміру судового збору та відстрочення сплати судового збору є майновий стан заявника.

          Підставою відстрочення апелянт в клопотанні зазначає, що на момент подачі апеляційної скарги у Котовської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС в Одеській області відсутні кошти на сплату судового збору, по даній справі на реєстраційні рахунки не надходили кошти для сплати судового збору.

          Проте, обмежене фінансування бюджетної установи не є підставою для зменшення розміру судового збору.

          Отже, клопотання в частині зменшення суми судового збору не підлягають задоволенню, оскільки відсутність бюджетного фінансування не є підставою для зменшення законодавчо встановленого обов'язку зі сплати судового збору.

          Відповідно до ч.1 ст. 8 Закону України «Про судовий збір», враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі.

          Наведені апелянтом підстави для відстрочення сплати судового збору є поважними, внаслідок чого з урахуванням вищенаведених положень ст. 88 КАС України, є підстави для відстрочення сплати судового збору за подання апеляційної скарги на постанову Одеського окружного адміністративного суду від 10 квітня 2017 року у розмірі 3,520 грн. як за дві немайнові вимоги (110% ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви відповідно до ч.2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір»).

Враховуючи вищевикладене та керуючись ч.1 ст. 88 КАС України, суддя,-

                                                  У Х В А Л И В :

          Клопотання Котовської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС в Одеській області про зменшення суми судового збору та відстрочення сплати судового збору за подання апеляційної скарги на постанову Одеського окружного адміністративного суду від 10 квітня 2017 року задовольнити частково.

          Відстрочити Котовській об'єднаній державній податковій інспекції ГУ ДФС в Одеській області сплату судового збору за подання апеляційної скарги на постанову Одеського окружного адміністративного суду від 10 квітня 2017 року по справі №815/5881/16 до моменту ухвалення судового рішення.

          У задоволенні клопотання в частині зменшення розміру судового збору відмовити.

          Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Котовської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області на постанову Одеського окружного адміністративного суду від 10.04.2017 року по справі № 815/5881/16 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк" до Котовської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області , про визнання протиправним та скасування наказу; визнання протиправними дій.          

          Особи, які беруть участь у справі, мають право подати клопотання про розгляд апеляційної скарги за їх відсутності.          

          Запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати до Одеського апеляційного адміністративного суду заперечення на апеляційну скаргу.          

          Надіслати особам, які беруть участь у справі, копії ухвали про відкриття апеляційного провадження, копії апеляційної скарги та інформацію про їхні права та обов'язки.          

          Ухвала оскарженню не підлягає.

          

          

          Суддя:                                                                                Димерлій О.О.

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.05.2017
Оприлюднено22.05.2017
Номер документу66533367
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/5881/16

Ухвала від 23.11.2017

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Димерлій О.О.

Ухвала від 05.09.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Цвіркун Ю.І.

Ухвала від 16.08.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Цвіркун Ю.І.

Ухвала від 25.07.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Цвіркун Ю.І.

Ухвала від 08.06.2017

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Димерлій О.О.

Ухвала від 08.06.2017

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Димерлій О.О.

Ухвала від 15.05.2017

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Димерлій О.О.

Ухвала від 15.05.2017

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Димерлій О.О.

Постанова від 10.04.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

Ухвала від 14.03.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні