Постанова
від 16.05.2017 по справі 922/493/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"16" травня 2017 р. Справа № 922/493/17

вх. № 493/17

Суддя господарського суду Швидкін А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

за участю сторін:

представника боржника - ОСОБА_1, довіреність від 21.11.2016 р.

ліквідатор - не з'явився

По справі за заявою ТОВ "Востокстройресурс", м. Дергачі

до ТОВ "Востокстройресурс", м. Дергачі

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 13.03.2017 р. ТОВ "Востокстройресурс" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2

19.04.2017 р. до суду від ліквідатора надійшов звіт про виконану роботу.

Ухвалою суду від 20.04.2017 р. звіт ліквідатор був призначений до розгляду на 16.05.2017 р.

Присутній у судовому засіданні представник боржник проти затвердження звіту ліквідатора та припинення провадження у справі не заперечував.

Ліквідатор у судове засідання не з'явився, про причини неявки не повідомив, про дату, час та місце розгляду звіту ліквідатора був повідомлений належним чином.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив.

Постановою господарського суду Харківської області від 13.03.2017 р. ТОВ "Востокстройресурс" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2

Відповідно до вимог законодавства на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 14.03.2017 р. здійснено офіційне оприлюднення повідомлення про визнання ТОВ "Востокстройресурс" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Після оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом протягом одного місяця, відповідно до вимог Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", до суду не надійшло жодної заяви з грошовими вимогами до банкрута.

Ліквідатором на підставі власних даних бухгалтерського обліку був складений реєстр вимог кредиторів ТОВ "Востокстройресурс", до якого увійшло ТОВ "Шаль Груп" з кредиторською заборгованістю в розмірі 148900,00 грн.

З метою виявлення майна банкрута ліквідатором були направлені запити до відповідних установ. Відсутність майна підприємства підтверджується довідками Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, Головного управління Держпраці у Харківській області, Державної авіаційної служби, Державної фіскальної служби України, МВС України з мережі Інтернет, інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта.

У зв'язку з відсутністю майна банкрута його оцінка не проводилася.

Ліквідатором була проведена інвентаризація майна ТОВ "Востокстройресурс", за результатом якої встановлена відсутність будь-яких активів банкрута, про що складені інвентаризаційні описи.

Згідно з довідкою Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Дергачівському районі Харківської області заборгованість банкрута перед фондом відсутня.

Відповідно до довідки Дергачівського районного ВДВС ГТУЮ у Харківській області, виконавчі документи, стягувачем за якими є ТОВ "Востокстройресурс" на виконанні у відділі відсутні.

Ліквідатором в ході ліквідаційної процедури були здійснені наступні заходи: закрито поточні рахунки банкрута, що підтверджується довідкою Слобожанської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області; документи, що відповідно до законодавства підлягають довгостроковому зберіганню, передані ліквідатором до архівної установи, що підтверджується довідкою ТОВ "НВСЦ "Харківський народний архів"; направлені повідомлення кредитору та відповідним державним органам про завершення ліквідаційної процедури.

За період проведення процедури ліквідації кредиторські вимоги кредиторів не погашалися, у зв'язку з відсутності грошових коштів та майна банкрута.

У зв'язку з недостатністю у банкрута активів, ліквідатором був складений ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю в розмірі 148,9 тис. грн.

Відповідно до ч. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з абз. 12 ч. 1 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії з ліквідації банкрута, наданий суду ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю на загальну суму 148,9 тис. грн., суд вважає за необхідне затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора та припинити провадження у справі.

Керуючись ч. 5 ст. 45, ст. 46, п. 6 ч. 1 ст. 83, ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

2. Ліквідувати юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Востокстройресурс" (код 39415142, адреса: 62300, Харківська область, Дергачівський район, м. Дергачі, вул. Ворошилова, буд. 12, приміщення 1-13).

3. Визнати вимоги кредиторів, що були не задоволені за недостатністю майна банкрута ТОВ "Востокстройресурс", погашеними.

4. Провадження у справі припинити.

5. Зобов'язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

6. Ухвалу направити ліквідатору, відділу з питань банкрутства ГУЮ у Харківській області, державному реєстратору, ГУ статистики у Харківській області, ВДВС Дергачівського РУЮ Харківської області, Слобожанській ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області.

Суддя Швидкін А.О.

Дата ухвалення рішення16.05.2017
Оприлюднено29.05.2017
Номер документу66685248
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/493/17

Постанова від 16.05.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 13.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 27.02.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 13.02.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні