Ухвала
від 18.05.2017 по справі 757/5504/17-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

[1]

18 травня 2017 року Колегія суддів Судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду м. Києва

в складі: головуючого - Немировської О.В.

суддів - Соколової В.В., Чобіток А.О.

при секретарі - Казанник М.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про забезпечення позову ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія Морган Кепітал , Товариства з обмеженою відповідальністю Ферре про визнання недійсним договору про відступлення права вимоги,

за апеляційною скаргою представника Товариства з обмеженою відповідальністю Ферре - Чебан СвітланиВолодимирівни на ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 01 лютого 2017 року,

встановила:

у січні 2017 року позивач звернулась до суду з позовом про визнання недійсним договору про відступлення права вимоги та просила забезпечити позов шляхом заборони ТОВ Ферре вчиняти будь-які дії, пов'язані з виконанням оспорюваного договору

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 01 лютого 2017 року заяву про забезпечення позову було задоволено,

Не погоджуючись з вказаною ухвалою, представник ТОВ Ферре подала апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу, посилаючись на порушення норм матеріального та процесуального права.

Заслухавши доповідь судді Немировської О.В., пояснення осіб, які з'явились в судове засідання, дослідивши матеріали справи, обговоривши доводи апеляційної скарги, колегія дійшла висновку, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню з таких підстав.

Звертаючись до суду із заявою про забезпечення позову шляхом заборони ТОВ Ферре вчиняти будь-які дії, пов'язані з виконанням договору про відступлення права вимоги , позивач посилалась на те, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити або зробити неможливим виконання рішення суду, оскільки предметом позову є визнання недійсним вказаного договору.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 01 лютого 2017 року заяву про забезпечення позову було задоволено.

Задовольняючи заяву, суд першої інстанції виходив з того, що невжиття вказаних заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Такий висновок суду є законним та обґрунтованим, відповідає встановленим у справі обставинам.

Статтею 151 ЦПК України передбачено забезпечення позову на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду. У заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено: причини, у зв'язку з якими потрібно забезпечити позов, вид забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності, інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

У своїй апеляційній скарзі апелянт посилається на те. що судом першої інстанції в порушення вимог процесуального закону було вжито заходів забезпечення позову до відкриття провадження у справі. однак. вказані доводи є безпідставними та спростовуються матеріалами контрольного провадження, з яких вбачається, що ухвалою судді Печерського районного суду м.Києва від 01 лютого 2017 року було відкрито провадження у даній справі.

Пунктом 4 Постанови Пленуму ВСУ № 9 від 22.12.2006 р. Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову роз'яснено, що розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідають виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Доводи апеляційної скарги про те, що позивачем не було наведено обґрунтувань щодо відсутності гарантій виконання рішення суду у разі задоволення позову, також не можуть бути підставою для скасування ухвали суду.

В ст. 151 ЦПК України закріплено підстави для вжиття заходів забезпечення позову. Ст. 152 ЦПК України визначено види забезпечення позову, зокрема, заборона вчиняти певні дії.

В даному випадку, предметом розгляду справи є визнання недійсним договору про відступлення права вимоги, а тому забезпечення позову шляхом заборони вчиняти дії, пов'язані з виконанням оспорюваного договору, є співмірним із заявленим позовним вимогам.

Керуючись ст.ст. 303, 304, 307, 313-315 ЦПК України, колегія суддів,

ухвалила:

апеляційну скаргу представника Товариства з обмеженою відповідальністю Ферре - Чебан Світлани Володимирівни відхилити, а ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 01 лютого 2017 року - залишити без змін.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і оскарженню не підлягає.

Головуючий

Судді

№ справи: 757/5504/17-ц

№ апеляційного провадження: 22-ц/796/4277/2017

Головуючий у суді першої інстанції: Васильєва Н.П.

Доповідач у суді апеляційної інстанції: Немировська О.В.

СудАпеляційний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.05.2017
Оприлюднено29.05.2017
Номер документу66685785
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/5504/17-ц

Ухвала від 12.12.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Євтушенко Олена Іванівна

Ухвала від 17.10.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 17.10.2017

Цивільне

Верховний Суд України

Сімоненко В.М.

Ухвала від 29.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 29.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 31.07.2017

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

Ухвала від 19.06.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Дем’яносов Микола Власович

Рішення від 08.06.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Андрієнко Антоніна Миколаївна

Ухвала від 18.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 05.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Андрієнко Антоніна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні