Ухвала
від 16.05.2017 по справі 826/5004/17
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про відмову щодо вжиття заходів забезпечення позову

16 травня 2017 року м. Київ № 826/5004/17

Суддя Окружного адміністративного суду м.Києва Смолій І.В., при секретарі Острович Е.С., розглянувши у судовому засіданні клопотання представника ТОВ Київ Інвест Груп Глущенка М.М. про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову в справі

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Київ Інвест Груп

до Комунального підприємства Київблагоустрій

про визнання протиправним та скасування припису

за участю сторін:

від позивача: Глущенко М.М.

від відповідача: Куценко О.В.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Київ Інвест Груп звернулось до Окружного адміністративного суду м.Києва з адміністративним позовом до Комунального підприємства Київблагоустрій про визнання протиправним та скасування припису.

Представником позивача через канцелярію суду 16.05.2017року, подано клопотання про вжиття заходів забезпечення позову шляхом заборони КП Київблагоустрій ВО КМР (КМДА) та будь-яким іншим особам вчиняти будь-які дії щодо демонтажу, вилучення, переміщення майна ТОВ Київ Інвест Груп , що розташоване за адресою: м.Київ, просп.П.Григоренка, 4а (навпроти буд.№1).

Клопотання обґрунтовано тим, що демонтаж майна, а саме автомобільного газозаправного пункту, призведе до порушення господарської діяльності позивача.

Представником відповідача надано суду усні пояснення щодо заявленого клопотання про забезпечення позову.

Згідно вимог ст.117 Кодексу адміністративного судочинства України суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Подання адміністративного позову, а також відкриття провадження в адміністративній справі не зупиняють дію оскаржуваного рішення суб'єкта владних повноважень, але суд у порядку забезпечення адміністративного позову може відповідною ухвалою зупинити дію рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються. Ухвала негайно надсилається до суб'єкта владних повноважень, що прийняв рішення, та є обов'язковою для виконання. Адміністративний позов, крім способу, встановленого частиною третьою цієї статті, може бути забезпечено забороною вчиняти певні дії.

Позивачем не надано достатніх доказів в обґрунтування клопотання та належних доказів наявності очевидної небезпеки заподіяння шкоди його правам, свободам та інтересам до ухвалення рішення в адміністративній справі та неможливості захисту прав, свобод та інтересів без вжиття заходів забезпечення позову, а відтак суд не вбачає підстав для задоволення клопотання позивача про вжиття заходів забезпечення позову.

Ознаки протиправності оскаржуваного рішення та дій підлягають встановленню при вирішенні справи по суті.

З урахуванням викладеного, керуючись положеннями ст.ст.117, 118, 160 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва,

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання представника ТОВ Київ Інвест Груп Глущенка М.М. про вжиття заходів забезпечення позову.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції у строки встановленні ст.ст.185-187 Кодексу адміністративного судочинства України. Ухвала відповідно до ч.1 ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо ухвалу не було оскаржено.

Суддя І.В. Смолій

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.05.2017
Оприлюднено31.05.2017
Номер документу66743833
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/5004/17

Постанова від 02.12.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 01.12.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 30.08.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гриців М.І.

Постанова від 24.07.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Ухвала від 31.05.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Ухвала від 31.05.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Рішення від 26.04.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

Ухвала від 16.05.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

Ухвала від 12.04.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні