Ухвала
від 25.05.2017 по справі 905/1125/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр. Науки, 5

У Х В А Л А

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

25.05.2017 Справа № 905/1125/17

за заявою боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ" м.Краматорськ Донецька область (ЄДРПОУ 38903685)

про визнання банкрутом на підставі ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»

Суддя Попов О.В.

Представники:

від боржника: не з'явились

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» м.Краматорськ Донецька область звернулося до господарського суду Донецької області із заявою про порушення справи про банкрутство на підставі ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , яка передбачає особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 19.05.17р. заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» м.Краматорськ Донецька область про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 25.05.17р.

У судове засідання 25.05.17 боржник не з'явився, про дату час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Згідно п.3.9.2 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.11р. №18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції", у випадку нез'явлення в засідання господарського суду представників обох сторін або однієї з них справа може бути розглянута без їх участі, якщо неявка таких представників не перешкоджає вирішенню спору.

Розглянувши у судовому засіданні 25.05.17р. заяву боржника та додані до неї документи, суд встановив:

Відповідно до ч.2 ст.4 -1 ГПК України встановлено, що господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом з врахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі за текстом - Закон про банкрутство).

Згідно ч.1, 2, 4 ст.2 Закону про банкрутство провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ч.1 ст.95 Закону про банкрутство, якщо вартості майна боржника-юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Порядок ліквідації юридичної особи регламентовано ст.ст. 105, 110, 111 Цивільного кодексу України ст.ст.17, 25 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» .

На підтвердження проведення досудової процедури ліквідації заявником надано:

- протокол №10 від 07.03.2017 загальних зборів учасників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» , на яких прийнято рішення про припинення діяльності товариства шляхом ліквідації та про призначення головою ліквідаційної комісії ОСОБА_2;

-Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 02.05.2017, який містить відомості про перебування ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» із 10.03.2017 в стані припинення за рішенням засновників та про визначення засновниками строку для заявлення кредиторами своїх вимог до 11.05.2017;

- докази звернення кредитора до боржника з вимогами про стягнення заборгованості;

-перелік кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» станом на 15.05.2017;

- докази проведення інвентаризації майна (наказ №1 про проведення інвентаризації від 12.05.2017; інвентаризаційний опис основних засобів станом на 15.05.2017; інвентаризаційний опис товарно-матеріальних цінностей по рахунку №20 "Виробничі запаси" станом 12.05.2017; довідка №1 від 15.05.2017 про відсутність дебіторської заборгованості за товари, роботи, послуги; довідка №2 від 15.05.2017 про відсутність у власності підприємства автотранспортних засобів, нерухомого майна, земельних ділянок, сільськогосподарської техніки та інших майнових активів; довідка №3 від 15.05.2017 про відсутність заборгованості з оплати праці звільненим працівникам, заборгованості з виплати авторської винагороди, аліментів, вихідної допомоги та відшкодування шкоди, завданої життю та здоров'ю громадян; довідка №4 від 15.05.2017 про відсутність заставного та обтяженого у інший спосіб майна)

- проміжний ліквідаційний баланс станом на 15.05.17р., протокол №11 від 15.05.17р. загальних зборів учасників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» про розгляд, затвердження вказаного балансу та про звернення до господарського суду Донецької області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство;

- докази направлення повідомлення про припинення підприємницької діяльності на адреси податкових органів (разом із заявою форми №8-ОПП) за останнім та попереднім місцем реєстрації, де боржника взято на облік, згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 02.05.2017 на адреси органів Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування та центрів зайнятості.

- та інші документи.

Дослідивши вказані документи, судом встановлено дотримання заявником порядку добровільної ліквідації юридичної особи, визначеної законодавством України.

З наданих документів вбачається недостатність активів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» необхідних для погашення кредиторської заборгованості.

Відповідно до ч.2 ст.95 Закону про банкрутство за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Згідно ч.6 ст.16 Закону про банкрутство за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про: порушення провадження у справі про банкрутство; відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Стаття 95 Закону про банкрутство, яка регламентує особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником, регулює спрощений порядок розгляду справ про банкрутство, оскільки положення вказаної статті не передбачають застосування процедур розпорядження майном боржника та санації.

У зв'язку з викладеним, в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство боржника, що ліквідується власником зазначається частина відомостей, передбачена ч.9 ст.16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , а саме: відомості про порушення провадження у справі про банкрутство та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Враховуючи викладене, суд встановив наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство, передбачених ст.ст. 10, 16, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Керуючись ст.ст.1, 2, 10, 11, 16, 19, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст.ст.4 -1 , 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Порушити провадження у справі №905/1125/17 за заявою боржника - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» (84331, Донецька область, м.Краматорськ, вулиця Двірцева, будинок 14; код ЄДРПОУ 38903685) про визнання банкрутом на підставі ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

3. Призначити справу до розгляду в судовому засіданні на 08.06.17 об 11:10, яке відбудеться у приміщенні господарського суду Донецької області, зал судових засідань №1.

4. Явка представника боржника в судове засідання обов'язкова.

5. Дану ухвалу надіслати:

а) боржнику;

б)Управлінню реєстраційних повноважень Краматорської міської ради та ведення реєстру територіальної громади;

в) Відділу державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника.

г) державній податковій інспекції за місцезнаходженням боржника;

д) місцевому загальному суду.

Суддя О.В. Попов

Дата ухвалення рішення25.05.2017
Оприлюднено01.06.2017
Номер документу66770016
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»

Судовий реєстр по справі —905/1125/17

Ухвала від 05.09.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 23.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Постанова від 08.06.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 25.05.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 19.05.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні