Ухвала
від 05.09.2017 по справі 905/1125/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр.Науки, 5

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

05.09.2017р. Справа № 905/1125/17

за заявою боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» м.Краматорськ Донецька область (ЄДРПОУ 38903685)

про банкрутство

ліквідатор - голова ліквідаційної комісії ОСОБА_2

Суддя господарського суду Донецької області Попов О.В.

Представники сторін:

від кредиторів: не з'явились

від ліквідатора: ОСОБА_3 - представник за довіреністю від 15.05.2017

Ухвалою господарського суду Донецької області від 19.05.17р. заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» м.Краматорськ Донецька область про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 25.05.17р.

За результатами підготовчого засідання 25.05.17р. порушено провадження у справі за заявою ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» м.Краматорськ Донецької області про визнання банкрутом, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, розгляд справи призначено в судовому засіданні на 08.06.17р.

Постановою суду від 08.06.17р. боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці до 08.09.17р.; обов'язки ліквідатора покладено на голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2.

За результатами ліквідаційної процедури ліквідатор надав 14.08.17р. до суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс.

Ухвалою суду від 23.08.17 розгляд звіту та ліквідаційного балансу призначено у судовому засіданні на 05.09.17.

Розглянувши у судовому засіданні 05.09.2017 звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс підприємства, дослідивши матеріали справи, подане представником ліквідатора клопотання та заслухавши його пояснення, суд встановив:

Відповідно до вимог законодавства 09.06.17р. на офіційному сайті Вищого господарського суду України було опубліковано повідомлення №43570 про визнання ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно ст.46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ліквідатором складений реєстр вимог кредиторів, який доданий до звіту ліквідатора та складається з вимог ТОВ «ОСОБА_4 ЛТД» м.Київ.

Інші кредитори з вимогами до боржника у встановлений законодавством строк не заявлялися.

Виходячи зі змісту звіту та ліквідаційного балансу інша заборгованість окрім боргу ТОВ «ОСОБА_4 ЛТД» , у тому числі заборгованість перед бюджетом відсутня.

На виконання вимог ст.41 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в ході ліквідаційної процедури з метою встановлення майна та майнових активів, належних підприємству-банкрута проведено інвентаризацію майна боржника та направлені відповідні запити до органів реєстрації прав володіння майном.

В результаті здійснених заходів щодо виявлення майна банкрута, ліквідатором встановлено, що активи боржника складаються лише з грошових коштів в сумі 600,00грн., які обліковуються в касі підприємства боржника станом на дату порушення справи про банкрутство.

Інвентаризаційні дані підтверджують відсутність інших майнових активів банкрута.

Відповідно до поданого звіту, зазначені грошові кошти сплачені ліквідатором приватному нотаріусу Вінницького нотаріального округу ОСОБА_5 за надання інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно та інформаційної довідки з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, які наявні в матеріалах справи, що підтверджується довідкою №35 від 10.08.2017р.

Також, у боржника відсутні відкриті розрахункові рахунки в установах банків.

Документація банкрута яка підлягає передачі до архівної установи для подальшого зберігання відсутня, у зв'язку з чим, архівні документи банкрута до архівної установи на збереження для їх подальшого зберігання не здавалися.

Таким чином, після завершення ліквідаційної процедури будь-які інші майнові активи, необхідні для ведення виробничої діяльності та своєчасного погашення кредиторських вимог не виявлені, що підтверджується запитами ліквідатора банкрута та відповідями на них відповідних державних органів, що здійснюють реєстрацію та облік рухомого та нерухомого майна, та даними інвентаризації.

Поданий ліквідатором ліквідаційний баланс банкрута підтверджує неплатоспроможність підприємства та відповідає його дійсному майновому стану.

У зв'язку з недостатністю майнових активів боржника кредиторські вимоги залишилися незадоволеними та відповідно до приписів п.5 ст.45 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вважаються погашеними.

Відповідно до ст.46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Станом на теперішній час зауважень та заперечень стосовно проведення ліквідаційної процедури до суду не надходило.

Оскільки звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс є підсумковими документами, які підтверджують належне проведення ліквідатором всіх заходів ліквідаційної процедури, повне вчинення ним дій по виявленню активів боржника, за результатом розгляду яких суд приймає рішення про можливість відновлення платоспроможності боржника або встановлює неможливість задоволення вимог конкретних кредиторів та приймає рішення про його ліквідацію і припинення провадження у справі, суд вважає, що ліквідатором вжито всіх заходів, необхідних для затвердження ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора по даній справі.

За результатами розгляду в судовому засіданні звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу суд визнає їх такими, що підлягають затвердженню, а підприємство-банкрут - ліквідації, оскільки в силу п.2 ст.46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

З огляду на викладене суд приймає ухвалу про ліквідацію боржника.

Відповідно до ч.4 ст.83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Враховуючи викладене та керуючись ст.37-46, п.6 ч.1 ст.83, ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст. 4 -1 , ст. 86 ГПК України, господарський суд, -

У Х В А Л И В :

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» (код ЄДРПОУ 38903685) що зареєстроване за адресою: 84331, Донецька область, м.Краматорськ, вул.Двірцева, буд.14.

2. Юридичну особу - банкрута ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЛНГ-ТРЕЙДІНГ» м.Краматорськ - ліквідувати.

3. Провадження по справі - припинити.

4. Ухвалу направити державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна (ч.2 ст.46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ).

Суддя О.В. Попов

Дата ухвалення рішення05.09.2017
Оприлюднено12.09.2017
Номер документу68701692
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство ліквідатор - голова ліквідаційної комісії ОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —905/1125/17

Ухвала від 05.09.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 23.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Постанова від 08.06.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 25.05.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 19.05.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні