Ухвала
від 30.05.2017 по справі 357/5990/17
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/5990/17

1-кс/357/2247/17

У Х В А Л А

30 травня 2017 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого ОСОБА_3 , про дозвіл на обшук гаражного приміщення ТОВ «Спецмонтажремонт» за адресою: АДРЕСА_1 по кримінальному провадженню № 32017110000000001 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

30.05.2017 року до Білоцерківського міськрайонного суду надійшло клопотання слідчого СВ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , про дозвіл на обшук гаражного приміщення ТОВ «Спецмонтажремонт» за адресою: АДРЕСА_1 . Клопотання обґрунтоване тим, що слідчим відділом фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32017110000000001 від 06.01.2017 року, за фактом незаконного виготовлення, зберігання та збуту алкогольних напоїв, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що в гаражному приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , невстановлені особи незаконно виготовляють, зберігають та збувають алкогольні напої. ОСОБА_4 звернулася із заявою, в якій повідомила про факт придбання незаконно виготовлених алкогольних напоїв у вищеназваному гаражному приміщенні.

11 січня 2017 року на підставі добровільної згоди директора ТОВ «Спецмонтажремонт», якому належить приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , проведено огляд. Під час якого виявлено та вилучено: коробки з маркуванням «Пшенична», в яких містяться тетра-пакети ємністю 10 л з рідиною з характерним запахом спирту, без марок акцизного збору; бочка ємністю 1 т з різким запахом спирту всередині; насос; шланги; бочки ємністю 200 л з рідиною з характерним запахом спирту; лійки та спиртометри.

Допитано свідка ОСОБА_5 , який показав, що на прохання невідомого громадянина орендував гаражне приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , та виготовляв у ньому алкогольні напої шляхом змішування води та спирту. Сировину та обладнання для виготовлення алкогольних напоїв постачав невідомий громадянин. Готову продукцію реалізовували за ціною 300 (триста) гривень за один тетра-пакет. Виготовлення продукції відбувалося без ліцензій та дозволів.

23 січня 2017 року призначено судову експертизу матеріалів, речовин та виробів по відібраним зразкам рідин, які зберігалися в гаражному приміщенні. 03.02.2017 року отримано висновок експерта про те, що надані на дослідження рідини містять етиловий спирт та не відповідають вимогам діючих державних стандартів на даний вид алкогольної продукції «Горілки і горілки особливі». А наданий на дослідження зразок спирту є спиртом етиловим та відповідає вимогам діючих державних стандартів «Спирт етиловий ректифікований». Тобто підтверджено факт того, що в гаражному приміщенні виготовлялася горілка з етилового спирту.

07 лютого 2017 року призначено комісійну судово-медичну експертизу, для вирішення питання про те, чи містяться у зразках алкогольних речовин, відібраних в гаражному приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , компоненти з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя та здоров`я людей. Висновком вказано, що наданий для експертизи зразок рідини відповідає вимогам ДСТУ «Спирт етиловий ратифікований». Етиловий спирт викликає небезпечну для життя токсичну дію, яка направлена на пригнічення дихального центру і послідуючий параліч його діяльності.

Крім того, допитаний як свідок ОСОБА_6 , який показав, що працював в гаражному приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , вантажником. Свідок підтвердив, що в даному приміщенні незаконно виготовлялися, зберігалися та збувалися алкогольні напої без ліцензій та дозволів. У його функціональні обв`язки входило розвантажувати та завантажувати коробки з виготовленою продукцією та сировиною, а також продавати громадянам виготовлені алкогольні напої.

18 квітня 2017 року допитаний як свідок директор ТОВ «Спецмонтажремонт» ОСОБА_7 , який показав, що здав в оренду гаражне приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , на прохання ОСОБА_5 за обіцянку провести в даному приміщенні ремонтні роботи. Після чого, за словами ОСОБА_7 , ОСОБА_5 поставив в гаражі замок, через що він не міг вільно заходити до приміщення. Про те, що в гаражному приміщенні виготовляють та збувають алкогольні напої ОСОБА_7 дізнався через тиждень від працівників податкової міліції, які приїхали проводити огляд. Весь цей час ОСОБА_7 не бачив нічого підозрілого, з ОСОБА_5 теж не зустрічався. Своє відношення до незаконного виготовлення та збуту горілки заперечує.

Вищезазначене дає достатні підстави вважати, що речі та документи, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, можуть знаходитися за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно Відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності нерухомого майна, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстроване за ТОВ «СПЕЦМОНТАЖРЕМОНТ» (код ЄДРПОУ 30846363).

Відповідно до п. 2 ст.234 Кримінального процесуального кодексу України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді та відповідно до п. 1 даної статті, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення і вилучення майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Матеріали кримінального провадження, внесеного 06.01.2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017110000000001, не містять достатні докази обгрунтованості даного клопотання.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Згідно з інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майна Товариство з обмеженою відповідальністю по ремонту та капітальному будівництву об`єктів цивільного та промислового призначення «Спецмонтажремонт» за адресою АДРЕСА_1 володіє на праві колективної власності об`єктами нерухомого майна: «А», «Б», «Б-1», «Б-2», «Б-3», «Б-4», «В», «В-1», «В-2», «Д», «Ж».

При розгляді даного клопотання не було доведено, в якій саме нежитловій будівлі за адресою АДРЕСА_1 необхідно провести обшук по кримінальному провадженні за № 32017110000000001 від 06.01.2017 року, а тому в задоволенні даного клопотання слід відмовити.

На підставі викладеного і керуючись ст. 234 КПК України, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання слідчого СВ ФР Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 про дозвіл на обшук гаражного приміщення ТОВ «Спецмонтажремонт» за адресою: АДРЕСА_1 відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Київської області протягом 5 діб з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення30.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66791614
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —357/5990/17

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Володько І. С.

Ухвала від 30.05.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Володько І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні