Ухвала
від 12.06.2017 по справі 357/5990/17
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/5990/17

1-кс/357/2448/17

У Х В А Л А

12 червня 2017 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю заступника начальника слідчого відділу фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання заступника начальника слідчого відділу ОСОБА_3 , про дозвіл на обшук володіння ТОВ «Спецмонтажремонт» гаражного приміщення № НОМЕР_1 по АДРЕСА_1 по кримінальному провадженню № 32017110000000001 за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

12.06.2017 року до Білоцерківського міськрайонного суду надійшло клопотання заступника начальника слідчого відділу фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 про дозвіл на обшук володіння ТОВ «Спецмонтажремонт» гаражного приміщення № НОМЕР_1 по АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтоване тим, що слідчим відділом фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32017110000000001 від 06.01.2017 року, за фактом незаконного виготовлення, зберігання та збуту алкогольних напоїв, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що в гаражному приміщенні № НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 , невстановлені особи незаконно виготовляють, зберігають та збувають алкогольні напої. ОСОБА_4 звернулася із заявою, в якій повідомила про факт придбання і незаконно виготовлених алкогольних напоїв у вищеназваному гаражному приміщенні.

11 січня 2017 року на підставі добровільної згоди директора ТОВ «Спецмонтажремонт», якому належить гаражне приміщення № НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 , проведено огляд. Під час якого виявлено та вилучено: коробки з маркуванням «Пшенична», в яких містяться тетра-пакети ємністю 10 л з рідиною з характерним запахом спирту, без марок акцизного збору; бочка ємністю 1 т. з різким запахом спирту всередині; насос; шланги; бочки ємністю 200 л. з рідиною з характерним запахом спирту; лійки та спиртометри.

Допитано як свідка ОСОБА_5 , який показав, що на прохання невідомого громадянина орендував гаражне приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , та виготовляв у ньому алкогольні напої шляхом змішування води та спирту. Сировину та обладнання для виготовлення алкогольних напоїв постачав невідомий громадянин. Готову продукцію реалізовували за ціною 300 (триста) гривень за один тетра-пакет. Виготовлення продукції відбувалося без ліцензій та дозволів.

23 січня 2017 року призначено судову експертизу матеріалів, речовин та виробів по відібраним зразкам рідин, які зберігалися в гаражному приміщенні. 03.02.2017 року отримано висновок експерта про те, що надані на дослідження рідини містять етиловий спирт та не відповідають вимогам діючих державних стандартів на даний вид алкогольної продукції «Горілки і горілки особливі». А наданий на дослідження зразок спирту є спиртом етиловим та відповідає вимогам діючих державних стандартів «Спирт етиловий ректифікований». Тобто підтверджено факт того, що в гаражному приміщенні виготовлялася горілка з етилового спирту.

07 лютого 2017 року призначено комісійну судово-медичну експертизу, для вирішення питання про те, чи містяться у зразках алкогольних речовин, відібраних в гаражному приміщенні № НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 , компоненти з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя та здоров`я людей. Висновком вказано, що наданий для експертизи зразок рідини відповідає вимогам ДСТУ «Спирт етиловий ратифікований». Етиловий спирт викликає небезпечну для життя токсичну дію, яка направлена на пригнічення дихального центру і послідуючий параліч його діяльності.

Крім того, допитаний як свідок ОСОБА_6 , який показав, що працював в гаражному приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , вантажником. Свідок підтвердив, що в даному приміщенні незаконно виготовлялися, зберігалися та збувалися алкогольні напої без ліцензій та дозволів. У його функціональні обв`язки входило розвантажувати та завантажувати коробки з виготовленою продукцією та сировиною, а також продавати громадянам виготовлені алкогольні напої.

18 квітня 2017 року допитаний як свідок директор ТОВ «Спецмонтажремонт» ОСОБА_7 , який показав, що здав в оренду гаражне приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , на прохання ОСОБА_5 за обіцянку провести в даному приміщенні ремонтні роботи. Після чого, за словами ОСОБА_7 , ОСОБА_5 поставив в гаражі замок, через що він не міг вільно заходити до приміщення. Про те, що в гаражному приміщенні виготовляють та збувають алкогольні напої ОСОБА_7 дізнався через тиждень від працівників податкової міліції, які приїхали проводити огляд. Весь цей час ОСОБА_7 не бачив нічого підозрілого, з ОСОБА_5 теж не зустрічався. Своє відношення до незаконного виготовлення та збуту горілки заперечує.

30 травня 2017 року повторно допитаний ОСОБА_6 , який показав, що 11 січня 2017 року влаштувався працювати в гаражне приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , і працював до кінця січня. Тобто після проведеного 11 січня 2017 року огляду з вилученням обладнання та сировини для виготовлення горілки, в гаражному приміщенні продовжив своє функціонування цех по незаконному виготовленню та збуту алкогольних напоїв, що підтвердив ОСОБА_6 .

Допитаний в якості свідка слідчий з ОВС ОСОБА_8 показав, що проводив 11 січня 2017 року огляд у гаражному приміщенні № НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_1 . В ході огляду виявлено цех по незаконному виготовленню алкогольних напоїв, а також обладнання та сировину для виробництва.

Вищезазначене дає достатні підстави вважати, що речі та документи, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, можуть знаходитися за адресою: АДРЕСА_2 .

Згідно Відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності нерухомого майна, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстроване за ТОВ «СПЕЦМОНТАЖРЕМОНТ» (код ЄДРПОУ 30846363), а тому з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення злочину, відшукання знаряддя злочину виникає необхідність в проведенні обшуку в зазначеному приміщенні.

Матеріали кримінального провадження, внесеного 06.01.2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017110000000001, містять достатні докази обґрунтованості даного клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст. 234 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Надати дозвіл заступнику начальника слідчого відділу фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , старшому слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_9 , слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_10 на проведення обшуку за адресою: Київська область, смт. Рокитне, вул. Кар`єрна, 1, гаражне приміщення № НОМЕР_1 , з метою вилучення речей та документів, які підтверджують чи спростовують факт незаконного виготовлення, зберігання та збуту алкогольних напоїв, а саме: незаконно виготовлені та придбані підакцизні товари, чорнова документація, яка підтверджує факт придбання, транспортування, зберігання та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів, чорнові записи, у яких містяться контакти виробників та постачальників незаконно виготовлених підакцизних товарів та інша інформація, яка має значення для досудового розслідування; комп`ютерна техніка, на якій зберігається інформація щодо закупівлі та реалізації підакцизних товарів: грошові кошти, одержані внаслідок збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів: обладнання та сировина для незаконного виготовлення алкогольних напоїв; предмети, що були об`єктом кримінально-протиправних дій, грошей, цінностей та інших рече, набутих кримінально-протиправним шляхом.

Обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, відшукання знарядь кримінального правопорушення.

Строк дії зазначеної ухвали один місяць від дня її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Київської області протягом 5 діб з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення12.06.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67043036
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —357/5990/17

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Володько І. С.

Ухвала від 30.05.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Володько І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні