Ухвала
від 29.05.2017 по справі 911/946/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"29" травня 2017 р. Справа № 911/946/17

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Енерхія»

до відповідача ОСОБА_1 кооперативу «Северинівка-Сервіс»

третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Триго»

про усунення перешкод у користуванні майном

Суддя С.І.Чонгова

Представники:

від позивача: не з'явився;

від відповідача: не з'явився;

від третьої особи: не з'явився.

СУТЬ СПОРУ Товариство з обмеженою відповідальністю «Енерхія» (далі - ТОВ «Енерхія» ) звернулось до господарського суду Київської області з позовом до ОСОБА_1 кооперативу «Северинівка-Сервіс» (далі - ОК «Северинівка-Сервіс» ) та просить суд зобов'язати ОК «Северинівка-Сервіс» усунути перешкоди у користуванні нерухомим майном: а саме насосною станцією з підземними резервуарами, загальною площею 139,5 кв.м., що розташована за адресою: Київська область, Макарівський район, с. рада Ясногородська, садове товариство «Діо груп» , вул. Григорія Скоропадського, буд. 14 та каналізаційно-насосною станцією з вбудованим блоком очистки, загальною площею 675,1кв.м., що розташована за адресою: Київська область, Макарівський район, с. рада Ясногородська, садове товариство «Діо груп» , вул. Северина Наливайка, буд.16 шляхом примусового звільнення приміщень від неправомірного перебування у них осіб та майна ОК «Северинівка-Сервіс» .

В обґрунтування заявлених вимог, позивач посилається на те що, відповідач чинить перешкоду у користуванні та розпорядженні позивачем нерухомим майном, що належить йому на праві власності. При цьому, як зазначає позивач, доказів, які б підтверджували законність зайняття відповідачем спірних приміщень, зокрема, договору оренди, відповідачем позивачу не надано.

Відповідач у справі - ОК «Северинівка-Сервіс» у своєму відзиві просить суд у задоволенні позовних вимог відмовити, оскільки займає приміщення на законних підставах, зазначаючи, що здійснює обслуговування каналізаційно-насосної станції та насосної станції на підставі договору №01/04/01-2014 від 01.04.2014 про надання послуг з технічного обслуговування насосів, каналізаційної системи, вбудованих блоків очистки, укладеного між відповідачем та третьою особою. Крім того, відповідач, вважає, що несе відповідальність обслуговуючи каналізаційно-насосну станцію та насосну станцію, в тому числі і за збереження обладнання, а тому правомірно вирішив перекрити взагалі доступ третім особам до будівель, в тому числі і ТОВ «Триго» . Також, відповідач зазначає про те, що ТОВ «Триго» припинило виконувати свої зобов'язання по щомісячному розрахунку за обслуговування каналізаційно-насосної станції та насосної станції, а тому відповідачем було вирішено використовувати приміщення перших поверхів та кімнати підвальних приміщень будівель каналізаційно-насосної станції та насосної станції для власних потреб та для власих господарських потреб.

Ухвалою господарського суду Київської області від 04.04.2017 до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору залучено - Товариство з обмеженою відповідальністю «Триго» (далі - ТОВ «Триго» ).

Третя особа у справі - ТОВ «Триго» у своєму пояснені підтримує позовні вимоги позивача у повному обсязі, вказуючи на те, що ТОВ «Триго» неодноразово зверталось до позивача з питання неможливості сплати орендної плати через неможливість користуватися об'єктами оренди, складалися акти про наявність перешкод у користуванні майном, ТОВ «Триго» не заперечувало проти розірвання договорів оренди, але позивач вимагав передачі йому приміщень за актами прийому-передачі згідно умов договорів, чого ТОВ «Триго» забезпечити не мало можливості.

24.05.2017 представниками позивача, відповідача та третьої особи надано суду спільну заяву про затвердження мирової угоди та додано мирову угоду, укладену між сторонами у даній справі.

Суд, розглянувши матеріали справи, дослідивши надану сторонами мирову угоду та наявні у справі докази, вважає за можливе затвердити подану сторонами мирову угоду.

Так, право на укладення мирової угоди є одним з прав сторін у судовому процесі.

В силу ст. 78 ГПК України, умови мирової угоди сторін викладаються в адресованих господарському суду письмових заявах, які підписуються відповідно позивачем, відповідачем чи обома сторонами.

В силу ч.3 ст. 78 ГПК України, мирова угода може стосуватися лише прав і обов'язків сторін щодо предмету позову.

Подана на затвердження мирова угода стосується прав та обов'язків сторін щодо предмету спору.

Так, відповідно до мирової угоди, відповідач зобов'язується звільнити приміщення від своїх особистих речей, працівників, обладнання, устаткування, автомобільного транспорту та інструментів, що належать останньому, згідно погодженим сторонами графіку.

Вказана мирова угода підписана зі сторони позивача директором ОСОБА_2, зі сторони відповідача головою правління ОСОБА_3, які відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є підписантами та керівниками позивача та відповідача.

У судове засідання 29.05.2017 сторони та третя особа не з'явились, проте як вказано в заяві про затвердження мирової угоди та в п. 11 самої мирової угоди, сторонам та третій особі зрозумілі наслідки припинення провадження у справі у зв'язку з затвердженням мирової угоди.

Враховуючи те, що відповідна мирова угода не порушує прав та охоронюваних інтересів інших осіб, така угода підлягає затвердженню, а провадження у справі припиненню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 78, п. 7 ч.1 ст. 80, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ :

1. Затвердити мирову угоду, укладену між Товариством з обмеженою відповідальністю «Енерхія» та ОСОБА_1 кооперативом «Северинівка-Сервіс» , наступного змісту:

ОСОБА_4

с. Ясногородка

Макарівський район,

Київська область 15 травня 2017

ОСОБА_5 угода укладена між ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ЕНЕРХІЯ , адреса: вул. Металістів, 11-А, оф. 47, м. Київ, 03057, код ЄДРПОУ 38921730 (позивачем у справі № 911/946/17), в особі директора ОСОБА_2, що діє на підставі Статуту та ОБСЛУГОВУЮЧИМ КООПЕРАТИВОМ СЕВЕРИНІВКА-СЕРВІС , адреса: вул. Б.Хмельницького, 2-А, с. Ясногородка Макарівський р-н, Київська обл., 08061, ЄДРПОУ 38641458 (відповідачем у справі № 911/946/17), в особі голови правління ОСОБА_6, що діє на підставі Статуту, про виконання зобов'язань, що є предметом розгляду у Господарському суді Київської області, по справі №911/946/17.

В порядку ст. 22, ч. 4 ст. 27, ст. 78, ст. 80 Господарського процесуального кодексу України, відповідно до умов цієї угоди, сторони, усвідомлюючи значення своїх дій, бажаючи настання наслідків, що витікають із змісту даного документа, домовились і уклали цю мирову угоду про наступне :

1. Позивач у справі ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ЕНЕРХІЯ є власником насосної станції з підземними резервуарами, загальною площею 139,5 кв.м., що розташована за адресою: Київська область, Макарівський район, с.рада Ясногородська, вулиця Григорія Скоропадського, буд. 14, Садове товариство Діо груп та каналізаційно-насосної станції з вбудованим блоком очистки, загальною площею 675,1 кв.м., що розташована за адресою: Київська область, Макарівський район, с.рада Ясногородська, вулиця Северина Наливайка, буд. 16 Садове товариство Діо груп .

2. ОСОБА_5 угодою Відповідач ОСОБА_1 СЕВЕРИНІВКА-СЕРВІС визнає факт того, що жодних дозволів від Позивача на зайняття вказаних приміщень не отримував.

3. В зв'язку з поданням Позивачем позову про усунення перешкод в користуванні зазначеними вище приміщеннями шляхом звільнення приміщень від неправомірного перебування у них осіб та майна ОСОБА_1 СЕВЕРИНІВКА-СЕРВІС , з метою добровільного врегулювання спору, цією мировою угодою Сторони визначили наступний порядок виконання Відповідачем зобов'язань по звільненню приміщень, зайняття яких сталося внаслідок самовільного їх зайняття Відповідачем:

3.1. Протягом місяця, а саме до 15 червня 2017 року Відповідач звільняє вказані вище приміщення від своїх працівників та їх особистих речей.

3.2. Протягом наступного місяця, а саме до 15 липня 2017 року Відповідач робить інвентаризацію та звільняє абсолютно усі вказані вище приміщення КНС та НС від обладнання, устаткування, автомобільного транспорту, інструментів, що належать Відповідачу.

4. Відповідач несе відповідальність в перехідний період за збереження майна, що належить Позивачу, в тому числі за наявність та працездатність обладнання, що було встановлено в приміщеннях КНС та НС на момент їх самовільного зайняття Відповідачем (обладнання дренажної системи, каналізації, системи очисних споруд, резервуарів, водних свердловин, водопроводу, електрощитових).

5. Приймання-передача приміщень КНС та НС з обладнанням, яке було встановлено в них на момент самовільного зайняття приміщенню Відповідачем здійснюється шляхом підписання Акту приймання-передачі.

6. ТОВ ТРИГО , як третя особа, що не заявляє самостійних вимог в процесі участь в підписанні цієї ОСОБА_5 угоди не бере на підставі ч. 4 ст. 27, ст. 78 ГПК України.

7. ОСОБА_7 угода укладається сторонами з метою припинення спору на умовах, погоджених сторонами.

8. У випадку невиконання зобов'язаною стороною умов ОСОБА_7 угоди, затвердженої господарським судом Київської області, заінтересована сторона не позбавляється можливості звернутися до державного виконавця на підставі ст. 18 Закону України Про виконавче провадження .

9. Позивач зобов'язується з моменту підписання цієї ОСОБА_7 угоди та у випадку належного її виконання не пред'являти жодних претензій до Відповідача, в тому числі і відшкодування суми судових витрат по справі № 911/946/17 за умови належного виконання Відповідачем цієї ОСОБА_7 угоди.

10. Сторони з даною ОСОБА_7 угодою ознайомлені, заперечень не мають.

11. Наслідки припинення провадження у справі нам роз'ясненні та зрозумілі.

Позивач: товариство з обмеженою відповідальністю ЕНЕРХІЯ в особі директора ОСОБА_2

Відповідач: ОСОБА_1 кооператив СЕВЕРИНКА-СЕРВІС в особі голови правління ОСОБА_3.

2. Стягувач - Товариство з обмеженою відповідальністю ЕНЕРХІЯ , адреса: вул. Металістів, 11-А, оф. 47, м. Київ, 03057, код ЄДРПОУ 38921730; боржник - ОСОБА_1 кооператив СЕВЕРИНІВКА-СЕРВІС , адреса: вул. Б.Хмельницького, 2-А, с. Ясногородка Макарівський р-н, Київська обл., 08061, ЄДРПОУ 38641458.

3. Ухвала суду набирає законної сили в день її прийняття - 29.05.2017, згідно зі ст. 115 ГПК України, є обов'язковою на всій території України та може бути пред'явлена до примусового виконання в порядку, передбаченому Закону України "Про виконавче провадження".

4. Відповідно до ст.17 Закону України "Про виконавче провадження" дана ухвала є виконавчим документом, який набирає законної сили з 22 вересня 2016 року та відповідно до ст. 22 ЗУ "Про виконавче провадження" може бути пред'явлена до виконання протягом трьох років з наступного дня після набрання ухвалою законної сили.

5. Провадження у справі №911/946/17 припинити.

6. Копії даної ухвали направити на адресу сторін та третій особі.

Суддя С.І. Чонгова

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення29.05.2017
Оприлюднено07.06.2017
Номер документу66861512
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/946/17

Ухвала від 23.10.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Рішення від 11.09.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

Ухвала від 15.08.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

Ухвала від 24.07.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

Постанова від 10.07.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Баранець О.М.

Ухвала від 26.06.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Баранець О.М.

Ухвала від 29.05.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Чонгова С.І.

Ухвала від 29.05.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Чонгова С.І.

Ухвала від 04.04.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Чонгова С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні