Ухвала
від 31.05.2017 по справі 756/5432/17
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

31.05.2017 Справа № 756/5432/17

№ 756/5432/17-к

№ 1-кс/756/769/17

У Х В А Л А

Іменем України

31 травня 2017 року слідчий суддя Оболонського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , представника товариства з обмеженою відповідальністю «Мегаавтоцентр» - ОСОБА_4 , розглянувши клопотання представника товариства з обмеженою відповідальністю «Мегаавтоцентр» - ОСОБА_5 про скасування арешту майна,

в с т а н о в и в:

представник ТОВ «Мегаавтоцентр» ОСОБА_5 звернувся до слідчого судді з клопотанням, у порядку ст. 174 КПК України, про скасування арешту майна, накладеного ухвалою слідчого судді Оболонського районного суду м. Києва від 22 лютого 2017 року, за результатами розгляду клопотання начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 . Зокрема, вказує на те, що зазначеною ухвалою слідчого судді було накладено арешт на транспортні засоби, а саме: автомобіль «LEXUS LX450D», номер кузова (VIN) НОМЕР_1 ; автомобіль «LEXUS LX450D», номер кузова (VIN) НОМЕР_2 , автомобіль «HONDA CR-V», номер кузова (VIN) - НОМЕР_3 ; автомобіль «HONDA CR-V», номер кузова (VIN) - НОМЕР_4 ; човен моторний «ELAN Power 35», ідентифікаційний номер - НОМЕР_5 , шляхом заборони їх відчужувати. При цьому, указує на те, що ТОВ «Мегаавтоцентр» не було присутнє під час розгляду клопотання про накладення арешту. Накладення ж арешту на майно вважає безпідставним, оскільки ТОВ «Мегаавтоцентр» здійснює свою господарську діяльність у відповідності до вимог закону й не займається фіктивним підприємництвом. Також зазначає, що транспортні засоби, на які було накладено арешт, були розмитненні відповідно до Митного кодексу України та сплачено всі митні збори, що підтверджується монтажно-митними деклараціями на загальну суму 2952641 грн.

У судовому засіданні представник ТОВ «Мегаавтоцентр» просив клопотання задовольнити, скасувати арешт, накладений ухвалою слідчого судді. При цьому пояснив, що транспортні засоби, з яких ТОВ «Мегаавтоцентр» просить зняти арешт, належать власникам, більшість з яких були придбані на підставі договорів купівлі-продажу до накладення арешту на майно та зареєстровані у встановленому законом порядку.

Слідчий у судовому засіданні не заперечував стосовно задоволення даного клопотання, вказавши, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба. При цьому пояснив, що під час досудового розслідування було додатково встановлено про сплату ТОВ «Мегаавтоцентр» всіх митних зборів та належність даного товариства до реального сектору економіки.

Заслухавши думку сторін, дослідивши клопотання та копії наданих на обґрунтування доводів клопотання документів, а також матеріалів кримінального провадження і матеріалів, які стали підставою для накладення арешту, слідчим суддею встановлено наступне.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань убачається, що 16 січня 2017 року за №32017100050000023 внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченогоч. 2 ст. 205 КК України,з посиланням на те, що невстановлені особи створили та придбали на підставних осіб ТОВ «Майстер Контроль» (код ЄДРПОУ 39939199), ТОВ «Івін Софт» (код ЄДРПОУ 40827331), ТОВ «Ентер Компані» (код ЄДРПОУ 40326543), ТОВ «Оферт Груп» (код ЄДРПОУ 40147989), ТОВ «Мегаавтоцентр» (код ЄДРПОУ 37503472) з метою прикриття своєї незаконної діяльності, яка полягала у безпідставному формуванні витрат та податкового кредиту з ПДВ реально діючим підприємствам.

Ухвалою слідчого суді Оболонського районного суду м. Києва від 22 лютого 2017 року накладено арешт на майно у кримінальному провадженні №32017100050000023 та заборонено відчужувати імпортовані ТОВ «Мегаавтоцентр» (код ЄДРПОУ 37503472) на митну територію України транспортні засоби, а саме: легковий автомобіль, новий LEXUS LX450D, номер кузова (VIN) НОМЕР_1 , загальна кількість місць для сидіння включаючи водія - 5, призначення - для перевезення людей по дорогах загального користування; легковий автомобіль, новий LEXUS LX450D, номер кузова (VIN) НОМЕР_2 , загальна кількість місць для сидіння включаючи водія - 7, призначення - для перевезення людей по дорогах загального користування; легковий автомобіль, новий HONDA CR-V, номер кузова (VIN) - НОМЕР_3 ; загальна кількість місць для сидіння включаючи водія - 5; призначення автомобіля - для перевезення людей по дорогах загального користування; легковий автомобіль, новий HONDA CR-V, номер кузова (VIN) - НОМЕР_4 ; загальна кількість місць для сидіння включаючи водія - 5; призначення автомобіля - для перевезення людей по дорогах загального користування; човен моторний для дозвілля або спорту ELAN Power 35 (бувший у використанні, 2007 року випуску) Довжиною 10,68 м; завширшки 3,51 м; категорія за ЄС - "В" (море) ідентифікаційний номер - HR-ELA35P01C707 з двома дизельними вбудованими стаціонарними двигунами.

Згідно зі ст. 174 КПК України інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом. Арешт майна також може бути скасовано повністю або частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Як убачається з клопотання та наданих на його обґрунтування документів, зокрема монтажно-митних декларацій, ТОВ «Мегаавтоцентр» сплатило до бюджету суму у розмірі 2952641 грн. за ввезення транспортних засобів, а саме: автомобіля «LEXUS LX450D», номер кузова (VIN) НОМЕР_1 ; автомобіля «LEXUS LX450D», номер кузова (VIN) НОМЕР_2 , автомобіля «HONDA CR-V», номер кузова (VIN) - НОМЕР_3 ; автомобіля «HONDA CR-V», номер кузова (VIN) - НОМЕР_4 ; човна моторного «ELAN Power 35», ідентифікаційний номер - НОМЕР_5 .

Крім того, дослідженням у судовому засіданні матеріалів досудового розслідування не підтверджено об`єктивних даних, які б свідчити, що службові особи ТОВ «Мегаавтоцентр» займаються фіктивним підприємництвом, тобто створили або придбали суб`єкта підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона.

Про відсутність зазначених обставин у судовому засіданні ствердив і слідчий.

Крім того, при вирішенні зазначеного клопотання, слідчий суддя звертає увагу й на те, що транспортні засоби, з яких ТОВ «Мегаавтоцентр» просить зняти арешт, належать власникам, більшість з яких були придбані на підставі договорів купівлі-продажу до накладення арешту та зареєстровані у встановленому законом порядку.

Таким чином, слідчий суддя вважає, що сторона кримінального провадження довела, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба.

У зв`язку з цим, клопотання представника ТОВ «Мегаавтоцентр» підлягає задоволенню, а накладений ухвалою слідчого суді арешт скасуванню.

Виходячи з наведеного, керуючись ст.ст. 100, 171-174, 309, 376, 392 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в:

клопотання представника товариства з обмеженою відповідальністю «Мегаавтоцентр» - ОСОБА_5 про скасування арешту майна задовольнити.

Скасувати арешт, накладений ухвалою слідчого суді Оболонського районного суду м. Києва від 22 лютого 2017 року на майно у кримінальному провадженні №32017100050000023 із забороною відчуження імпортованих ТОВ «Мегаавтоцентр» (код ЄДРПОУ 37503472) на митну територію України транспортних засобів, а саме:

легкового автомобіля, новий «LEXUS LX450D», номер кузова (VIN) НОМЕР_1 , загальна кількість місць для сидіння включаючи водія - 5, призначення - для перевезення людей по дорогах загального користування;

легкового автомобіля, новий «LEXUS LX450D», номер кузова (VIN) НОМЕР_2 , загальна кількість місць для сидіння включаючи водія - 7, призначення - для перевезення людей по дорогах загального користування;

легкового автомобіля, новий «HONDA CR-V», номер кузова (VIN) - НОМЕР_3 ; загальна кількість місць для сидіння включаючи водія - 5; призначення автомобіля - для перевезення людей по дорогах загального користування;

легкового автомобіля, новий «HONDA CR-V», номер кузова (VIN) - НОМЕР_4 ; загальна кількість місць для сидіння включаючи водія - 5; призначення автомобіля - для перевезення людей по дорогах загального користування;

човна моторного для дозвілля або спорту «ELAN Power 35» (бувший у використанні, 2007 року випуску) Довжиною 10,68 м; завширшки 3,51 м; категорія за ЄС «В» (море) ідентифікаційний номер - HR-ELA35P01C707 з двома дизельними вбудованими стаціонарними двигунами.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.05.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу66868997
СудочинствоКримінальне
Сутьскасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —756/5432/17

Ухвала від 06.09.2017

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Дев'ятко В. В.

Ухвала від 31.05.2017

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Дев'ятко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні