Ухвала
від 06.06.2017 по справі 910/5397/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

06.06.2017Справа № 910/5397/17

Суддя Шкурдова Л.М., розглянувши клопотання комунального підприємства Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго"

про проведення судового засідання у режимі відеоконференції

у справі за позовом комунального підприємства Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго"

до товариства з обмеженою відповідальністю "КСК - Автоматизація"

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Вінницької філії товариства з обмеженою відповідальністю "КСК-Автоматизація"

про стягнення 595 127,38 грн.

Представники: без виклику

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Господарським судом міста Києва розглядається справа за позовом комунального підприємства Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго" до товариства з обмеженою відповідальністю "КСК - Автоматизація" за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Вінницької філії товариства з обмеженою відповідальністю "КСК-Автоматизація" про стягнення 595 127,38 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 06.04.2017 року порушено провадження у справі № 910/5397/17 за вказаним позовом.

30.05.2017 року від позивача надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Подане клопотання обґрунтовано тим, що найближчий суд, до якого може прибути представник позивача є Господарський суд Вінницької області.

Розглянувши вказане клопотання, Господарський суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до ч. 1 ст. 74-1 ГПК України, господарський суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, третьої особи, прокурора, іншого учасника судового процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

За приписами ч. 5 ст. 11 Закону України Про судоустрій і статус суддів , учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь.

Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується господарським судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання. Ухвала суду, прийнята за наслідками вирішення цього питання, оскарженню не підлягає (ч. 2, 3 ст. 74-1 ГПК України).

При цьому, вирішення питання про задоволення клопотань учасників судового процесу чи їх відхилення, Господарським процесуальним кодексом України покладено виключно на розсуд суду.

Представником позивача не надано обґрунтування неможливості прибуття до Господарського суду міста Києва для участі в судовому засіданні, як і не вказано підстав того, що найближчий суд, до якого може прибути представник позивача є Господарський суд Вінницької області.

Крім того, судом враховано, що за неможливості участі в судовому засіданні одного представника, учасник судового процесу не позбавлений права і можливості забезпечити за необхідності участь у судовому засіданні іншого представника згідно з частинами першою - п'ятою статті 28 ГПК, з числа як своїх працівників, так і осіб, не пов'язаних з ним трудовими відносинами.

Далі, подання письмових доказів, якщо їх не додано до позовної заяви чи до відзиву на неї, має здійснюватися: або з супровідним листом через канцелярію суду; або безпосередньо в судовому засіданні за резолюцією судді (із зазначенням про це в протоколі відповідного судового засідання, якщо про долучення доказів до справи стороною чи іншою особою, яка бере участь у справі, заявлено усне клопотання) та з подальшою їх реєстрацією в канцелярії суду (п. 2.4 постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011 року).

Таким чином, позивач не позбавлений права подати докази з супровідним листом через відділ діловодства суду.

З огляду на вище викладене, суд дійшов висновку, що клопотання комунального підприємства Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго" про участь заявника у судовому засіданні в режимі відеоконференції задоволенню не підлягає.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 74-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

Відмовити комунальному підприємству Вінницької міської ради "Вінницяміськтеплоенерго" у задоволенні клопотання про участь заявника у судовому засіданні по розгляду справи № 910/5397/17 в режимі відеоконференції.

Суддя Л.М. Шкурдова

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.06.2017
Оприлюднено09.06.2017
Номер документу66926996
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/5397/17

Ухвала від 20.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Ухвала від 09.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Ухвала від 09.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Ухвала від 27.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Ухвала від 08.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Ухвала від 06.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Ухвала від 27.04.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Ухвала від 06.04.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні