Ухвала
від 19.05.2017 по справі 175/1353/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ухвала

Іменем України

19 травня 2017 року смт. Слобожанське

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді - Шабанова А.М.,

за участю секретаря - Ратушної Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1, ОСОБА_2 до ОСОБА_3, третя особа: Четверта дніпровська державна нотаріальна контора про визнання права на житловий будинок та земельну ділянку в порядку спадкування, -

встановив :

В провадженні Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа № 175/1353/17 за позовною заявою ОСОБА_1, ОСОБА_2 до ОСОБА_3, третя особа: Четверта дніпровська державна нотаріальна контора про визнання права на житловий будинок та земельну ділянку в порядку спадкування.

При розгляді зазначеної справи виникла необхідність у витребуванні належним чином завіреної копії спадкової справи після смерті ОСОБА_4, померлої 10 червня 2008 року від Четвертої дніпровської державної нотаріальної контори для огляду в судовому засіданні.

Згідно ч. 1 ст. 137 ЦПК України, у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази.

Згідно п. 3.4 Положення про спадковий реєстр, реєстратор видає зі Спадкового реєстру інформаційну довідку про наявність (відсутність) посвідченого заповіту, спадкового договору, заведеної спадкової справи та виданого свідоцтва про право на спадщину на письмовий запит суду, прокуратури, органів дізнання і досудового слідства у зв'язку з цивільними, господарськими, адміністративними або кримінальними справами, справами про адміністративні правопорушення, що перебувають у провадженні зазначених органів.

Враховуючи викладене, заслухавши сторін, суд вважає за необхідне постановити ухвалу про витребування доказів, оскільки невжиття цих заходів, може призвести до неможливості подання доказів або ускладнити вирішення справи по суті.

Керуючись ст.ст. 133-137 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Витребувати від Четвертої дніпровської державної нотаріальної контори, належним чином завірену копію документів спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_4, померлої 10 червня 2008 року.

Копію ухвали надіслати до Четвертої дніпровської державної нотаріальної контори (м.Дніпро, вул.Радистів, буд.8) - для відома та виконання і встановити строк виконання даної ухвали до 01 червня 2017 року (дата розгляду справи).

Згідно з ч. 5 ст. 137 ЦПК України, за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.М. Шабанов

СудДніпропетровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення19.05.2017
Оприлюднено12.06.2017
Номер документу66980598
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —175/1353/17

Рішення від 01.06.2017

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Шабанов А. М.

Ухвала від 19.05.2017

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Шабанов А. М.

Ухвала від 26.04.2017

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Шабанов А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні