Ухвала
від 07.06.2017 по справі 639/3363/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 639/3363/17

Провадження №1-кс/639/1025/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 червня 2017 року м. Харків

Слідчий суддя Жовтневого райсуду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю: секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , представника КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » - ОСОБА_5 розглянувши клопотання слідчого СГ СУ ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів, -

в с т а н о в и в :

До Жовтневого районного суду м. Харкова надійшло клопотання слідчого СГ СУ ГУ НП в Харківській області майора поліції ОСОБА_4 , яке погоджено з прокурором прокуратури Харківської області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей і документів по кримінальному провадженню №12017220000000078 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Клопотання обґрунтовано тим, що в провадженні слідчого відділу СУ ГУ Національної поліції в Харківській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017220000000078 від 26.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, за матеріалом, який надійшов з ІНФОРМАЦІЯ_2 за зверненням ІНФОРМАЦІЯ_3 , посадові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зловживаючи службовим становищем, в ході проведення закупівель послуг у 2016-2017 році на встановлення та повірку приладів обліку гарячої та холодної води, діючи за попередньою змовою із посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), які є переможцями закупівель послуг та постачальниками комплектуючих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », розтратили бюджетні кошти..

Згідно документації конкурсних торгів 05.07.2016 за результатами проведення процедури закупівлі КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » укладено договір із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) на загальну суму 18699252 грн (з ПДВ) про надання послуг щодо монтування інших виробів, н.в.і.у (встановлення квартирних засобів обліку холодної води) 12256 одиниць.

Крім того, згідно документації конкурсних торгів 25.05.2016 за результатами проведення процедури закупівлі КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » укладено договір із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на загальну суму 12628920,60 грн (з ПДВ) про надання послуг щодо технічного випробування й аналізування (послуги з періодичної повірки та обслуговування квартирних засобів обліку холодної води) 63318 одиниць.

З огляду на викладене, слідчий зазначає, що для встановлення істини по справі в частині встановлення факту розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою службовим становищем у органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу дооригіналів документів щодо проведення робіт щодо монтування інших виробів, н.в.і.у (встановлення квартирних засобів обліку холодної води) у кількості 12256 одиниць працівниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) у період з 05.07.2016 по 31.12.2016, заявок на встановлення квартирних засобів обліку холодної води КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та повірки та обслуговування квартирних засобів обліку холодної води, бухгалтерських документів щодо оплати за договором із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » від 05.07.2016 про надання послуг щодо монтування інших виробів, н.в.і.у (встановлення квартирних засобів обліку холодної води) та договором із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » про надання послуг щодо технічного випробування й аналізування (послуги з періодичної повірки та обслуговування квартирних засобів обліку холодної води), переліку працівників КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », переліку членів тендерного комітету КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », їх посадові обов`язки, розрахунку вартості послуг з встановлення квартирних засобів обліку холодної води, наказів про призначення на посаду та посадових обов`язків осіб, які визначали вартість встановлення квартирних засобів обліку холодної води та приймали рішення про необхідність проведення конкурсних торгів з встановлення квартирних засобів обліку холодної води та послуг з періодичної повірки та обслуговування квартирних засобів обліку холодної води, які знаходяться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зареєстрованому за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення, у зв`язку з чим він просить надати тимчасовий доступ до зазначених документів.

В судовому засіданні прокурор та слідчий просили клопотання задовольнити, посилаючись на зазначене вище.

Представник КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » проти задоволення клопотання заперечував, посилаючись на його передчасність.

Заслухавши думку учасників судового провадження, дослідивши додані до клопотання матеріали та матеріали кримінального провадження, перевіривши доводи клопотання, приходжу до такого.

Прокурором та слідчим в судовому засіданні доведено, що існує підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи, про який ідеться у клопотанні слідчого тимчасовий доступ до документів.

Сторона обвинувачення також довела наявність достатніх підстав вважати, що інформація, зазначена в мотивувальній частині клопотання, сама по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; ці відомості можуть бути використані як докази.

Також наявні підстави вважати, що вказані документи, доступ до яких просить надати слідчий, можуть знаходиться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

З огляду на викладене, вищезазначені обставини свідчать про наявність, передбачених ст. 132, ч. ч. 5, 6 ст. 163 КПК України, підстав для задоволення клопотання слідчого.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 132, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання слідчого СГ СУ ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів задовольнити.

Надати тимчасовий доступ слідчому відділу СУ ГУНП в Харківській області ОСОБА_4 та оперативним працівникам у УЗЕ в Харківській області ДЗЕ НП України до речей та документів, а саме: оригіналів документів з можливістю їх вилучення та завірених копій щодо проведення робіт щодо монтування інших виробів, н.в.і.у (встановлення квартирних засобів обліку холодної води) у кількості 12256 одиниць працівниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) у період з 05.07.2016 по 31.12.2016, заявок на встановлення квартирних засобів обліку холодної води КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та повірки та обслуговування квартирних засобів обліку холодної води, бухгалтерських документів щодо оплати за договором із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » від 05.07.2016 про надання послуг щодо монтування інших виробів, н.в.і.у (встановлення квартирних засобів обліку холодної води) та договором із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » про надання послуг щодо технічного випробування й аналізування (послуги з періодичної повірки та обслуговування квартирних засобів обліку холодної води), переліку працівників КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які мають відношення до встановлення та повірки засобів обліку холодної води, переліку членів тендерного комітету з конкурсних торгів КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », їх посадові обов`язки, розрахунку вартості послуг з встановлення квартирних засобів обліку холодної води, наказів про призначення на посаду та посадових обов`язків осіб, які визначали вартість встановлення квартирних засобів обліку холодної води та приймали рішення про необхідність проведення конкурсних торгів з встановлення квартирних засобів обліку холодної води та послуг з періодичної повірки та обслуговування квартирних засобів обліку холодної води, які знаходяться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зареєстрованому за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її постановлення.

Попередити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Копії ухвали надати слідчому СГ СУ ГУ НП в Харківській області майору поліції ОСОБА_4 , зобов`язавши його або за його дорученням співробітників оперативного підрозділу вручити один примірник представнику КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЖовтневий районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення07.06.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу66983080
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —639/3363/17

Ухвала від 18.08.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 20.07.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Курило В. О.

Ухвала від 20.07.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Курило В. О.

Ухвала від 20.07.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Курило В. О.

Ухвала від 20.07.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Курило В. О.

Ухвала від 20.07.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Курило В. О.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Васильєва Н. М.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Васильєва Н. М.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Васильєва Н. М.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Васильєва Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні