Ухвала
від 08.06.2017 по справі 804/15982/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

08 червня 2017 р. Справа №804/15982/14

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Тулянцева І.В. розглянувши в порядку письмового провадження у місті Дніпрі заяву Нікопольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про поновлення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання та заміну сторони правонаступником, -

ВСТАНОВИВ:

Нікопольська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Дніпропетровській області звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із заявою поновлення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання та заміну сторони правонаступником в адміністративній справі №804/15982/14 за позовом Нікопольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Комунального підприємства Лошкарівське про стягнення заборгованості у розмірі 29 405,31 грн.

Сторони про дату, час та місце розгляду заяви повідомлялись належним чином, в судове засідання не з'явились, причини неявки суду не повідомили.

Згідно приписів статей 261 та 264 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду, у зв'язку з чим суд ухвалив проводити розгляд заяви за відсутності сторін.

Суд, заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, встановив наступне.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду по справі №804/15982/14 від 14 листопада 2014 року адміністративний позов Нікопольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області задоволено та стягнуто з Комунального підприємства Лошкарівське заборгованість у розмірі 29 405,31 грн.

19 травня 2017 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом за заявою позивача по адміністративній справі №804/15982/14 видано виконавчий лист, в якому зазначено, що судове рішення набрало законної сили 23.12.2014 року, строк пред'явлення виконавчого листа до виконання встановлено до 24.03.2015 року.

Відповідно до частин 1 та 2 статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до адміністративного суду, який видав виконавчий лист, або до адміністративного суду за місцем виконання.

Частиною першою статті 12 Закону України Про виконавче провадження від 02.06.2016 року №1404-VIII (надалі Закон України від 02.06.2016 року №1404-VIII) виконавчі документи можуть бути пред'явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред'явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання (частина 6 статті 12 Закону України від 02.06.2016 року №1404-VIII).

Зважаючи, що строк пред'явлення виконавчого листа до виконання було пропущено позивачем не з його вини через несвоєчасне отримання виконавчого листа, суд вважає за можливе його поновити.

Також судом встановлено, що Нікопольську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області було реорганізовано шляхом заснування нової юридичної особи - Нікопольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області.

Частиною 1 статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи викладене, а також те, що правонаступником позивача є Нікопольська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Дніпропетровській області, позивача у даній справі необхідно замінити.

Керуючись статтями 55, 165, 261, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву Нікопольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про поновлення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання та заміну сторони правонаступником - задовольнити.

Позивача в адміністративній справі за позовом Нікопольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Комунального підприємства Лошкарівське про стягнення заборгованості у розмірі 29 405,31 грн. замінити на Нікопольську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Дніпропетровській області.

Поновити Нікопольській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області строк пред'явлення виконавчого листа в адміністративній справі №804/15982/14, виданого Дніпропетровським окружним адміністративним судом, строком на три місяці з дня набрання цією ухвалою законної сили.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя ОСОБА_1

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.06.2017
Оприлюднено13.06.2017
Номер документу66993464
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/15982/14

Ухвала від 08.06.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Ухвала від 02.06.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Постанова від 14.11.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Павловський Дмитро Павлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні