Ухвала
від 02.06.2017 по справі 522/7174/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/7174/17

Провадження № 2/522/7051/17

УХВАЛА

про відкриття провадження та відстрочення сплати судового збору

02 червня 2017 року м. Одеса

Суддя Приморського районного суду м. Одеси, ознайомившись з матеріалами позовної заяви Комунального закладу Кілійська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат I-II ступенів в особі директора ОСОБА_1 в інтересах малолітньої ОСОБА_2 до ОСОБА_3, третя особа - Служба у справах дітей Одеської міської ради про позбавлення батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач 18.04.2017 року звернувся до Приморського районного суду м. Одеси з позовною заявою до ОСОБА_3, третя особа - Служба у справах дітей Одеської міської ради про позбавлення батьківських прав.

Згідно прохальної частини позову позивач також просив суд задовольнити заяву про відстрочення сплати судового збору до ухвалення судового рішення по справі.

Дослідивши позовну заяву, заяву про відстрочення сплати судового збору, суддя вважає, що заяву про відстрочення від сплати судового збору слід задовольнити.

Згідно статті 8 Закону України Про судовий збір , ст. 82 ЦПК України суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі.

Згідно змісту позовних вимог, позивач просить позбавити ОСОБА_3 батьківських прав. Отже, заявлені позовні вимоги носять немайновий характер, а оскільки, згідно ст. 4 Закону України Про судовий збір за подання позовної заяви немайнового характеру юридичною особою, сплаті підлягає судовий збір в розмірі 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, отже сплаті підлягає судовий збір в розмірі 1 600 грн.

Відсутність коштів для сплати вказаної суми судового збору, враховуючи її розмір, та, як наслідок, прийняття відповідного процесуального рішення щодо повернення позовної заяви, дійсно може свідчити про обмеження особи у праві доступу для правосуддя, тому суддя вважає за доцільне надати позивачу відстрочку у сплаті судового збору до ухвалення судового рішення у справі.

Таким чином, враховуючи вищевикладені положення законодавства, а також необхідність дотримання балансу між інтересами держави та позивача, враховуючи практику Європейського суду з прав людини, суддя вважає за доцільне відстрочити судовий збір до ухвалення судового рішення у справі .

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 119, 121 ЦПК України, підсудна Приморському районному суду м. Одеси.

Вважаю за можливе відкрити провадження по справі і призначити відкрите судове засідання.

За таких обставин, керуючись ст. 8 Закону України Про судовий збір , п. 8 ч. 1 ст. 207 ЦПК України, ст.ст. 11, 122, 127 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву позивача про відстрочення сплати судового збору по цивільній справі за позовом Комунального закладу Кілійська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат I-II ступенів в особі директора ОСОБА_1 в інтересах малолітньої ОСОБА_2 до ОСОБА_3, третя особа - Служба у справах дітей Одеської міської ради про позбавлення батьківських прав - задовольнити.

Відстрочити КЗ Кілійська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат I-II ступенів сплату судового збору у розмірі 1600 гривень по цивільній справі за позовом Комунального закладу Кілійська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат I-II ступенів в особі директора ОСОБА_1 в інтересах малолітньої ОСОБА_2 до ОСОБА_3, третя особа - Служба у справах дітей Одеської міської ради про позбавлення батьківських прав.

Відкрити провадження по справі за позовом Комунального закладу Кілійська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат I-II ступенів в особі директора ОСОБА_1 в інтересах малолітньої ОСОБА_2 до ОСОБА_3, третя особа - Служба у справах дітей Одеської міської ради про позбавлення батьківських прав.

Призначити відкрите судове засідання в залі судових засідань № 111 у приміщенні Приморського районного суду м. Одеси за адресою: м. Одеса, вул. Балківська. 33, на 07 липня 2017 року о 09 год. 40 хв.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до 07 липня 2017 письмові заперечення проти позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

У відкрите судове засідання викликати учасників процесу.

Ухвала в частині відкриття провадження може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Тарасов А.В.

02.06.2017

Дата ухвалення рішення02.06.2017
Оприлюднено13.06.2017
Номер документу67007275
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —522/7174/17

Рішення від 14.11.2017

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Тарасов А. В.

Ухвала від 31.08.2017

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Тарасов А. В.

Ухвала від 02.06.2017

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Тарасов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні