Ухвала
від 12.06.2017 по справі 908/1086/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 22/28/17

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

12.06.2017 Справа № 908/1086/17

Господарський суд Запорізької області у складі судді Ярешко О.В., при секретарі Лінчук А.В.

За участю представників сторін: від позивача - ОСОБА_1, паспорт СА654350, виданий Шевченківським РВУ МВС України в Запорізькій області 06.01.1998; ОСОБА_2, довіреність № 989 від 27.07.2016; від відповідача 1 - ОСОБА_3, довіреність № 0102-16/00773 від 27.03.2017; від відповідачів 2, 3, 4 - не з'явились; від Департаменту реєстраційних послуг Запорізької місцевої ради - ОСОБА_4, довіреність № 01-18/01/103 від 03.05.2017;

Розглянувши в судовому засіданні матеріали справи № 908/1086/17

за позовом: ОСОБА_1 (зареєстрована за адресою: 69039, м. Запоріжжя, вул. Чавунна, буд. 53/9; адреса для листування: 69037, АДРЕСА_1)

до відповідача 1: Запорізької міської ради (69105, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 206)

до відповідача 2: Приватного підприємства «Зимовий Сад» (69065, АДРЕСА_2)

до відповідача 3: ОСОБА_5 (69065, АДРЕСА_2)

до відповідача 4: Товариства з обмеженою відповідальністю «Водограй» (69089, м. Запоріжжя, вул. Шушенська, 22)

про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету та про визнання договорів купівлі-продажу недійсними

ВСТАНОВИВ:

24.05.2017 до Господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Запорізької міської ради, Приватного підприємства «Зимовий Сад» , ОСОБА_5 та Товариства з обмеженою відповідальністю «Водограй» про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету та про визнання договорів купівлі-продажу недійсними.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 29.05.2017 позовна заява прийнята до розгляду, порушено провадження у справі № 908/1086/17, якій присвоєно номер провадження 22/28/17, справу до розгляду в засіданні господарського суду призначено на 12.06.2017.

09.06.2017 від позивача надійшли клопотання про витребування з Ленінського районного суду міста Запоріжжя, цивільної справи № 334/4266/16, провадження № 2/334/490/17, для дослідження документів наявних у матеріалах справи; витребування у слідчого Сичова Ф.Л. Головного Управління Національної Поліції в Запорізькій області (вул. Матросова, 29 місто Запоріжжя) кримінального провадження від 08.01.2013 року, якому присвоєний унікальний номер 12013089990000578, для дослідження оригіналів документів.

За клопотанням представників позивача та відповідача 1 розгляд справи здійснювався без застосування засобів фіксації судового процесу.

Представники позивача та відповідача 1 в судовому засіданні 12.06.2017 відповіли на поставлені судом питання.

Розглянувши в судовому засіданні подані позивачем клопотання, суд відмовив у їх задоволенні у зв'язку з необґрунтованістю та невідповідністю ст. 38 ГПК України.

Представники відповідачів 2, 3, 4 в судове засідання не з'явився, вимоги ухвали суду від 29.05.2017 не виконали, про причини неявки суд не повідомили.

Згідно п. п. 1, 2 ч. 1 ст. 77 ГПК України, господарський суд, у випадку нез'явлення в судове засідання представників сторін та неподання витребуваних доказів, відкладає розгляд справи.

Суд дійшов висновку про наявність підстав для відкладення розгляду справи у зв'язку із нез'явленням в засідання представників відповідачів 2, 3, 4 і неподанням витребуваних доказів.

Суд наголошує, що згідно ст. 69 ГПК України спір має бути вирішено господарським судом у строк не більше двох місяців від дня одержання позовної заяви. У виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду спору, господарський суд ухвалою може продовжити строк розгляду спору, але не більш як на п'ятнадцять днів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти на 19.06.2017 на 11 годину 30 хвилин.

2. Судове засідання відбудеться за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, корпус 2, кабінет № 214.

3. Зобов'язати сторін (повторно):

Позивача надати документи та виконати дії:

документи, що посвідчують особу (паспорт) - оригінал суду для огляду; документи на підтвердження звільнення позивача від сплати судового збору, а саме документи на підтвердження того, що позивач є інвалідом ІІ групи (висновок Медико-соціальної експертної комісії); докази на підтвердження місця проживання (місця реєстрації) ОСОБА_5; копії усіх документів, доданих до позовної заяви, завірені належним чином - до справи, оригінал пенсійного посвідчення - суду для огляду; докази на підтвердження того, що нежитлове приміщення за адресою вул. Шушенська, 22 м. Запоріжжя на праві власності належало Дочірньому підприємству «ГЕТА» Приватного малого підприємства - фірми «Гела» ; докази на підтвердження того, що позивач є засновником (учасником тощо) Дочірнього підприємства «ГЕТА» Приватного малого підприємства - фірми «Гела» ; статут Дочірнього підприємства «ГЕТА» Приватного малого підприємства - фірми «Гела» ; докази призначення директором Дочірнього підприємства «ГЕТА» Приватного малого підприємства - фірми «Гела» ОСОБА_5; докази на підтвердження передачі майна Товариству з обмеженою відповідальністю «Водограй» ; статут Товариства з обмеженою відповідальністю «Водограй» ; письмові пояснення з документальним підтвердженням правового статусу Дочірнього підприємства «ГЕТА» Приватного малого підприємства - фірми «Гела» з 1999 року по теперішній час; письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору; нормативне та документальне обґрунтування заявлених позовних вимог, зокрема, щодо повернення спірного майна саме позивачеві; документи, на які є посилання в позовній заяві в оригіналі (суду для огляду); листування з відповідачами по суті спору (з доказами направлення або вручення вихідної кореспонденції).

Відповідача 1 надати документи та виконати дії:

документи, які посвідчують правовий статус; відзив на позовну заяву з нормативним та документальним обґрунтуванням заперечень на позов (копію відзиву завчасно направити іншим сторонам у справі) та всі документи на підтвердження своїх доводів; рішення Виконавчого комітету Запорізької міської ради № 416/5 від 1999 «Про оформлення права власності на будівлю та споруди по вул. Шушенська 22 м. Запоріжжя за Товариством з обмеженою відповідальністю «Водограй» з усіма додатками до нього та письмові пояснення щодо підстав прийняття зазначеного рішення; усі документи на підтвердження підстав для прийняття спірного рішення; листування з іншими сторонами у справі по суті спору з доказами направлення та вручення вихідної кореспонденції.

Відповідача 2 надати документи та виконати дії:

документи, які посвідчують правовий статус (Статут зі змінами та доповненнями, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку/витяг/виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань) в оригіналі суду для огляду, копії - до справи; докази на підтвердження права власності на нежитлове приміщення за адресою вул. Шушенська, 22 м. Запоріжжя на момент відчуження зазначеного майна; договір купівлі-продажу від 26.10.2005 спірного майна, укладений з ОСОБА_5 з усіма додатками, доповненнями та додатковими угодами до нього; докази на підтвердження повноважень на укладення зазначеного договору; відзив на позовну заяву з нормативним та документальним обґрунтуванням заперечень на позов (копію відзиву завчасно направити іншим сторонам у справі) та всі документи на підтвердження своїх доводів ; листування з іншими сторонами у справі по суті спору з доказами направлення та вручення вихідної кореспонденції.

Відповідача 3 надати документи та виконати дії:

документи, що посвідчують особу (паспорт) - оригінал суду для огляду, копію - до справи; докази призначення директором Дочірнього підприємства «ГЕТА» Приватного малого підприємства - фірми «Гела» ; докази на підтвердження права власності на нежитлове приміщення за адресою вул. Шушенська, 22 м. Запоріжжя; договір купівлі-продажу від 26.10.2005 спірного майна, укладений з Приватним підприємством «Зимовий Сад» з усіма додатками, доповненнями та додатковими угодами до нього; письмові пояснення з документальним підтвердженням правового статусу Дочірнього підприємства «ГЕТА» Приватного малого підприємства - фірми «Гела» з 1999 року по теперішній час; письмові пояснення з документальним обґрунтуванням на яких саме підставах було укладено спірні правочини; відзив на позовну заяву з нормативним та документальним обґрунтуванням заперечень на позов (копію відзиву завчасно направити іншим сторонам у справі) та всі документи на підтвердження своїх доводів ; листування зі сторонами по справі по суті спору з доказами направлення та вручення вихідної кореспонденції.

Відповідача 4 надати документи та виконати дії:

документи, які посвідчують правовий статус (Статут зі змінами та доповненнями, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку/витяг/виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань) в оригіналі суду для огляду, копії - до справи; статут Товариства з обмеженою відповідальністю «Водограй» в редакції, чинній на момент здійснення передачі спірного майна; докази на підтвердження права власності на нежитлове приміщення за адресою вул. Шушенська, 22 м. Запоріжжя на момент відчуження зазначеного майна; договір купівлі-продажу від 01.10.2002 спірного майна, укладений з Приватним підприємством «Зимовий Сад» з усіма додатками, доповненнями та додатковими угодами до нього; докази на підтвердження повноважень на укладення зазначеного договору; письмові пояснення з документальним підтвердженням правового статусу Дочірнього підприємства «ГЕТА» Приватного малого підприємства - фірми «Гела» з 1999 року по теперішній час; відзив на позовну заяву з нормативним та документальним обґрунтуванням заперечень на позов (копію відзиву завчасно направити іншим сторонам у справі) та всі документи на підтвердження своїх доводів ; листування зі сторонами по справі по суті спору з доказами направлення та вручення вихідної кореспонденції.

Зобов'язати Департамент реєстраційних послуг Запорізької міської ради (69002, м. Запоріжжя, вул. Олександрівська, буд. 84) надати до 19.06.2017 належним чином засвідчені копії реєстраційних справ Дочірнього підприємства «ГЕТА» Приватного малого підприємства - фірми «Гела» (код ЄДР 24512745) та Товариства з обмеженою відповідальністю «Водограй» (код ЄДР 30515649) - для долучення до справи.

Зобов'язати Відділ обліку та моніторингу інформації про місце проживання УДМВС в Запорізькій області надати інформацію щодо місця проживання (місця реєстрації) ОСОБА_5.

4. Явку в судове засідання уповноважених представників сторін визнати обов'язковою.

Усі документи у справі (заяви, клопотання, відзиви, пояснення) та інші витребувані документи (із супровідним листом) необхідно подавати завчасно до судового засідання через канцелярію суду. Копії документів завіряються відповідно до вимог п.5.27 Державної Уніфікованої системи документації ДСТУ 4163-2003, згідно з яким відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів: Згідно з оригіналом , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки юридичної особи.

Суддя О.В. Ярешко

Витяг із ст. 83 ГПК України: Суд має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення12.06.2017
Оприлюднено16.06.2017
Номер документу67096962
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/1086/17

Ухвала від 19.06.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ярешко О.В.

Ухвала від 12.06.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ярешко О.В.

Ухвала від 29.05.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ярешко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні