Ухвала
від 13.06.2017 по справі 916/912/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"13" червня 2017 р. Справа № 916/912/17

За позовом: ОСОБА_1

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю „Крокус»

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: 1) Відділу державних реєстраторів виконавчого комітету Одеської міської ради

2) ОСОБА_2 ОСОБА_2

3) ОСОБА_3

4) ОСОБА_4

5) ОСОБА_5

6) ОСОБА_6

про визнання недійсним рішення загальних зборів учасників

Суддя Малярчук І.А.

Суть спору: про визнання недійсним рішення загальних зборів учасників

Ухвалою суду від 20.04.2017р. порушено провадження по справі №916/912/17 за позовом ОСОБА_1 до ТОВ „Крокус» , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Відділу державних реєстраторів виконавчого комітету Одеської міської ради про визнання недійсним рішення загальних зборів учасників, залучено до участі у справі ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Як стало відомо суду із офіційного сайту Одеської міської ради http://omr.gov.ua/ru/departments/84432 функції з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців покладені на Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради. Одночасно, Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань станом на 12.06.2017р. вказує на те, що Відділ державних реєстраторів виконавчого комітету Одеської міської ради не зареєстрований.

Частинами 1, 3 ст. 27 ГПК України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або ініціативи господарського суду. Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що для встановлення всіх суттєвих обставин справи, та оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов'язки Юридичного департаменту Одеської міської ради в особі Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, слід залучити останнє до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача. З огляду на викладене, суд вважає за необхідне виключити зі складу третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Відділ державних реєстраторів виконавчого комітету Одеської міської ради.

Так, відповідно до ч.ч.1, 2, 3 ст.30 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (зі змінами станом на 24.12.2015р.) витребування (вилучення) документів з реєстраційних справ здійснюється в порядку, визначеному законом. Суб'єкт державної реєстрації, у якого зберігається реєстраційна справа, зобов'язаний зробити копії документів, що вилучаються з реєстраційної справи, у паперовій та електронній формі у разі їх відсутності в Єдиному державному реєстрі. Копії документів у паперовій формі повинні бути пронумеровані, прошиті та завірені печаткою. До реєстраційної справи долучаються копія судового рішення про витребування документів, супровідний лист або документ, яким суд уповноважив особу на їх одержання, а також копія опису вилучених документів. Оригінали документів, вилучені з реєстраційної справи, надсилаються поштовим відправленням до суду або передаються безпосередньо особі, уповноваженій судом на їх одержання, і підлягають негайному поверненню суб'єкту державної реєстрації, у якого зберігаються реєстраційні справи, після проведення відповідних процесуальних дій.

Згідно положень п.4 ч.1 ст.65 Господарського процесуального кодексу України в редакції закону України „Про судоустрій і статус суддів» від 07.07.2010р. №2453-VI, з метою забезпечення правильного та своєчасного вирішення господарського спору суддя зобов'язує сторони, інші підприємства, установи, організації, державні та інші органи, їх посадових осіб виконати певні дії (звірити розрахунки, провести огляд доказів у місці їх знаходження тощо); витребує від них документи, відомості, висновки, необхідні для вирішення спору, чи знайомиться з такими матеріалами безпосередньо в місці їх знаходження.

Відповідно змісту поняття «судові рішення» , визначення якого подано у ч.1 статті 4-5 ГПК України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов.

Згідно з частиною 2 статті 4-5 ГПК України невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України.

Враховуючи те, що для розгляду справи необхідна реєстраційна справа ТОВ „Крокус» , суд зобов'язує Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради надати її суду.

Керуючись ст.ст.27, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі Юридичний департамент Одеської міської ради в особі Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

2. Виключити зі складу третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Відділ державних реєстраторів виконавчого комітету Одеської міської ради.

3. Витребувати в Управлінні державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради реєстраційну справу Товариства з обмеженою відповідальністю „Крокус» (код 31677378).

4. Уповноважити на передання даної ухвали та на отримання реєстраційної справи від Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради працівника Господарського суду Одеської області за відповідним посвідченням.

5. Зобов'язати надати:

позивача: копію позову та доданих документів надіслати третій особі - Юридичному департаменту Одеської міської ради в особі Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради;

відповідача: копію відзиву надіслати третій особі - Юридичному департаменту Одеської міської ради в особі Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради.

Суддя І.А. Малярчук

Дата ухвалення рішення13.06.2017
Оприлюднено16.06.2017
Номер документу67097640
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення загальних зборів учасників

Судовий реєстр по справі —916/912/17

Ухвала від 15.06.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Малярчук І.А.

Ухвала від 13.06.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Малярчук І.А.

Ухвала від 31.05.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Малярчук І.А.

Ухвала від 23.05.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Малярчук І.А.

Ухвала від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Малярчук І.А.

Ухвала від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Малярчук І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні