Ухвала
від 19.06.2017 по справі 2а/1270/472/2012
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

8.3.4

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

19 червня 2017 року СєвєродонецькСправа № 2а/1270/472/2012

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Борзаниця С.В., розглянувши у порядку письмового провадження заяву публічного акціонерного товариства "Луганськтепловоз" про заміну боржника у справі № 2а/1270/472/2012 за позовом Публічного акціонерного товариства "Луганськтепловоз" до Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Луганську Державної податкової служби Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби, Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява публічного акціонерного товариства "Луганськтепловоз" про заміну боржника у справі № № 2а/1270/472/2012.

В обґрунтування заяви зазначено, що постановою Луганського окружного адміністративного суду від 19.09.2016, залишеною без змін ухвалою Донецького апеляційного адміністративного суду від 30.11.2016, позовна заява ПАТ "Луганськтепловоз" задоволена повністю.

28.12.2016 позивачем отримано виконавчий лист.

Відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 24.12.2012 № 1407 "Про затвердження Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами" та у зв'язку з виключенням з мережі Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Луганську МГУ ДФС, Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби, як установа - правонаступник приймає всі зобов'язання Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Луганську МГУ ДФС.

Просить замінити боржника за виконавчим листом по адміністративній справі № № 2а/1270/472/2012, виданим Луганським окружним адміністративним судом 28.12.2016 - Спеціалізовану державну податкову інспекцію з обслуговування великих платників у місті Луганську Міжрегіонального головного управління ДФС (код ЄДРПОУ 39792704) на - Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби (код ЄДРПОУ 39440996) на підставі статі 55 Кодексу адміністративного судочинства України.

Представник відповідача та третьої особи у судове засідання не прибули, про час, дату та місце розгляду повідомлені належним чином, заявник просив розглянути заяву за відсутності його представника.

Враховуючи положення пункту 6 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд вважає за можливе розглянути дану справу в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву про заміну боржника, дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Постановою Луганського окружного адміністративного суду від 19.09.2016, залишеною без змін ухвалою Донецького апеляційного адміністративного суду від 30.11.2016, адміністративний позов Публічного акціонерного товариства "Лугансктепловоз" до Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Луганську Державної податкової служби Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби, Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області, про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії, - задовольнити. Визнано бездіяльність спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Луганську Міжрегіонального головного управління Міндоходів щодо неподання протягом п'яти днів органу державної казначейської служби висновку про суми відшкодування податку на додану вартість із зазначенням підтвердженої суми бюджетного відшкодування за травень 2011 року щодо публічного акціонерного товариства "Луганськтепловоз" - протиправною. Зобов'язано спеціалізовану державну податкову інспекцію з обслуговування великих платників у м. Луганську Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби у п'ятиденний строк з дня набрання чинності судового рішення подати до Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області висновок про суми відшкодування податку на додану вартість публічного акціонерного товариства "Луганськтепловоз" за податковою декларацією з податку на додану вартість за травень 2011 року у сумі 3 292 299,00 грн. (Том 5 а.с. 63-67).

Ухвалою Донецького апеляційного адміністративного суду від 30.11.2016 апеляційну скаргу Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Луганську Міжрегіонального Головного управління Державної фіскальної служби - залишено без задоволення. Постанову Луганського окружного адміністративного суду від 19 вересня 2016 року у справі № 2а/1270/472/2012 за позовом Публічного акціонерного товариства "Луганськтепловоз" до Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Луганську Міжрегіонального Головного управління Державної фіскальної служби, Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії - залишено без змін (том 5 а.с. 103-108).

28.12.2016 Луганським окружним судом видано виконавчий лист в адміністративній справі № 2а/1270/472/2012 (Том 5 а.с.111).

Статтею 55 КАС України передбачено, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Тобто вказана стаття визначає процесуальні наслідки переходу прав і обов'язків від однієї особи до іншої у спірних матеріальних правовідносинах. Положення статті спрямовано на продовження адміністративного процесу навіть у разі вибуття особи із спірних правовідносин із заміною її іншою особою.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.03.2016 №247 Про деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби боржник - Спеціалізована державна податкова інспекція з обслуговування великих платників у М.Луганську Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби, як установа, реорганізовується шляхом приєднання до Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби (код ЄДРПОУ 39440996), чим останній, як установа - правонаступник, приймає на себе усі зобов'язання боржника за відповідним виконавчим листом.

На момент звернення зі вказаною заявою Публічне акціонерне товариство Луганськтепловоз перебуває на обліку в Офісі великих платників податків Державної фіскальної служби, оскільки Наказом ДФС України від 26.12.2016 № 1036 затверджено Реєстр великих платників податків на 2017 рік, до якого включено ПАТ Луганськтепловоз .

Відповідно до витягу з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за рішенням засновників, припинено юридичну особу Спеціалізовану державну податкову інспекцію з обслуговування великих платників у м. Луганську Міжрегіонального Головного управління ДФС (код ЄДРПОУ 39792704), що унеможливлює виконання боржником рішення суду за виконавчим листом по справі №2а/1270/472/2012, що порушує права та інтереси позивача (стягувача) у справі.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне здійснити заміну боржника за виконавчим листом у справі № 2а/1270/472/2012, виданим 28.12.2016 Луганським окружним адміністративним судом, Спеціалізовану державну податкову інспекцію з обслуговування великих платників у м. Луганську Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби на Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби.

На підставі викладеного, керуючись статей 55, 160, 165, Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Публічного акціонерного товариства "Луганськтепловоз" про заміну сторони, яка є боржником за виконавчим листом у справі № 2а/1270/472/2012 за позовом Публічного акціонерного товариства "Луганськтепловоз" до Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Луганську Державної податкової служби Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби, Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії - задовольнити.

Замінити боржника за виконавчим листом у справі № 2а/1270/472/2012, виданим 28.12.2016 Луганським окружним адміністративним судом, Спеціалізовану державну податкову інспекцію з обслуговування великих платників у м. Луганську Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби на Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби (ідентифікаційний код 39440996).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття ухвали у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що ухвала суду не набрала законної сили.

Суддя С.В. Борзаниця

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.06.2017
Оприлюднено22.06.2017
Номер документу67237516
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1270/472/2012

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 07.12.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 19.06.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 13.06.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 25.01.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Ухвала від 12.01.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Ухвала від 25.01.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Ухвала від 30.11.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 07.11.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 07.11.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні