Постанова
від 15.06.2017 по справі 804/8478/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 червня 2017 р. Справа № 804/8478/14 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого суддіСидоренко Д.В. при секретаріШпота Я.С. за участю: представника позивача третьої особиКравчук В.Л. Трубіцин Д.М. розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за адміністративним позовом Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області до Дніпропетровської міської громадської організації "Союз радянських офіцерів України", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Прокуратура Дніпропетровської області про заборону громадського об'єднання,-

Обставини справи: Реєстраційна служба Дніпропетровського міського управління юстиції звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом, в якому позивач просить заборонити Дніпропетровську міську громадську організацію Союз радянських офіцерів України , код ЄДРПОУ - 36959893, зареєстровану за адресою: вул.Байкальська 16-А в місті Дніпропетровську.

Позовні вимоги мотивовані тим, що Дніпропетровська міська громадська організація Союз радянських офіцерів України вчиняє дії, які суперечать статутним цілям організації та спрямовані на порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, розпалювання міжетнічної ворожнечі, посягає на права і свободи людини, порушення громадського порядку, насильства. А саме, 01.03.2014 року під час проведення масового заходу Народне антифашистське віче , ДМГО Союз радянський офіцерів України використовувались радянська символіка та плакати, зміст яких був направлений на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, посягання на права і свободи людини. Крім того, відносно керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування була використана фашистська символіка та висловлювались призиви щодо погромів, зокрема меморіального комплексу Холокост з багатофункціональним центром Менора . Під час маршу активістами організації були зірвані фотографії загиблих Небесної сотні . З огляду на це, діяльність ДМГО Союз радянських офіцерів України спрямована на порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, розпалювання міжетнічної ворожнечі, посягає на права і свободи людини, носить систематичний характер, чим суперечить Конституції України.

Ухвалою від 26.11.2015 року суд допустив заміну позивача Реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції правонаступником - Дніпропетровським міським управлінням юстиції.

Ухвалою від 10.04 2017 року суд допустив заміну позивача Дніпропетровське міське управління юстиції правонаступником Головним територіальним управління юстиції у Дніпропетровській області.

В судове засідання призначене на 15.06.2017 року з'явився представник позивача та третьої особи - Прокуратури Дніпропетровської області. Відповідач в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлено належним чином. 22.05.2017 року від представника відповідача надійшла заява про розгляд справи за відсутності сторони.

Представник позивача та третьої особи позов підтримали в повному обсязі.

Представник відповідача Дніпропетровської міської громадської організації Союз радянських офіцерів України проти позову заперечував в повному обсязі, оскільки 29.07.2016 року старшим слідчим в ОВС слідчого відділу УСБУ в Дніпропетровській області винесено постанову про закриття кримінального провадження №12014040640000898 на підставі п.2 ч.1 статті 284 КПК України у зв'язку з відсутністю в діяннях складу кримінального правопорушення, в якій зазначено, що згідно висновків експертів, не міститься закликів до вчинення дій з метою змінення меж території та державного кордону України, на порушення порядку встановленого Конституцією України.

Представник третьої особи - Прокуратури Дніпропетровської області в додаткових поясненнях до адміністративного позову позовні вимоги у справі вважає законними, обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню, оскільки дії відповідача не відповідають вимогам Закону до громадських організацій та прямо порушують заборони, встановлені для них. Зазначено, що фактично мітинги, організовані та проведені громадською організацією під прапорами Української РСР, Радянського Союзу, Російської Федерації мали направленість на формування суспільної думки щодо підтримки ідеї проведення незаконного референдуму в Автономній республіці Крим та щодо необхідності проведення аналогічного референдуму на інших територіях України.

В ході судових засідань були допитані як свідки, представники громадських організації та громадські активісти, які були очевидцями подій, які відбувались під час проведення мітингів Дніпропетровською міською громадською організацією Союз радянських офіцерів України , а саме ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10

Згідно показів свідків, події пов'язані з проведенням мітингу Дніпропетровською міською громадською організацією Союз радянських офіцерів України відбувались у березні 2014 року. Від голови організації ОСОБА_11 лунали заклики щодо проведення референдуму, що Україна повинна об'єднатись з Росією, щодо введення військ іншої держави (Росії) на територію України, були заклики до Криму, Кремля та президента Російської Федерації. Повідомлялось, що російська армія вже нібито стоїть на кордоні, тому люди мають бути готові до її зустрічі. Всіма свідками було сказано, що учасниками громадської організації використовувалась така символіка: прапор Російської Федерації, Радянського Союзу, георгіївські стрічки. Також свідками було сказано, що були заклики до захоплення державних установ та навіть спроби зайти до Дніпропетровської державної адміністрації, але громадяни, які стали на захист, їх туди не пустили.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення сторін, покази свідків, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд,-

ВСТАНОВИВ:

18.01.2010 року виконавчим комітетом Дніпропетровської міської ради проведено державну реєстрацію юридичної особи - Дніпропетровська міська громадська організація Союз радянських офіцерів України (код ЄДРПОУ 36959893), номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців - 12241020000048579.

Згідно зі статутом Дніпропетровської міської громадської організації Союз радянських офіцерів України (далі ДМГО Союз радянських офіцерів України ) затвердженого установчими зборами ДМГО Союз радянських офіцерів України відповідно до протоколу №1 від 10.01.2010 року, ДМГО Союз радянських офіцерів України - добровільна неприбуткова громадська організація, основним джерелом надходження коштів якої є членські внески і добровільні пожертвування від фізичних і юридичних осіб. Основою метою діяльності є захист конституційних, економічних, соціально-політичних прав та інших законних інтересів своїх членів - військовослужбовців, ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників інших бойових дій, членів їх сімей, а також соціально незахищених категорій громадян України, які присвятили своє життя справі служіння і захисту Батьківщини та сприянню практичній реалізації законодавства України в соціально-правових питаннях та інтересах своїх членів організації, консолідація політичних сил.

Згідно протоколу №1 установчих зборів ДМГО Союз радянських офіцерів України від 10.01.2010 року головою організації обрано ОСОБА_11.

Відповідно до повідомлення від 26.02.2014 року №016 підписаного головою ДМГО Союз радянських офіцерів України , на 01.03.2014 року Дніпропетровськими організаціями Союз радянських офіцерів України, обласною організацією Радянський центр заплановано захід у місті Дніпропетровськ - Народне антифашистське віче, яке відбудеться біля Дніпропетровського міськвиконкому. Кількість учасників заходу до 3000 чоловік.

28.02.2014 року Дніпропетровською міською радою отримано повідомлення вх.№15/133 від голови ДМГО Союз радянських офіцерів України про внесення коригування щодо місця проведення заходу, про яке зазначено у повідомленні від 26.02.2014 року №016 та зазначено, що захід буде проходити біля театру опери та балету (пр.К.Маркса, 72-а).

04.03.2014 року Дніпропетровською міською радою отримано повідомлення вх.№15/147 підписаного головою ДМГО Союз радянських офіцерів України , на 09.03.2014 року Дніпропетровськими організаціями Союз радянських офіцерів України, обласною організацією Радянський центр заплановано захід у місті Дніпропетровськ - святкування 200 річчя Тараса Григоровича Шевченко і за Союз братських слов'янських народів. Заходом заплановано виставлення палаток біля пам'ятника Т.Г.Шевченка (вулиця Леніна), покладення, мітинг, антифашистський марш до обласної державної адміністрації. Кількість учасників заходу до 100000 чоловік.

07.03.2014 року Дніпропетровською міською радою отримано повідомлення вх.№35/1435 від голови ДМГО Союз радянських офіцерів України про внесення коригування щодо місця проведення заходу, про яке зазначено заплановане на 09.03.2014 року та зазначено, що мітинг пройде на вул.Леніна, антифашистський марш до пам'ятника Г.І. Петровському по проспекту К.Маркса.

До матеріалів позову позивачем - Реєстраційною службою Дніпропетровського міського управління юстиції додана фототаблиця до матеріалів відеозйомки від 01.03.2014 року , на 22 аркушах якої містяться зображення (кадри) заходів проведених ДМГО Союз радянських офіцерів України . На цих зображеннях видно як люди стоять з плакатами, на яких написано зокрема: Юго-восток с Россией , Даешь союзное государство Украина-Россия-Белорусь , Россия Крым , Украина и Россия - братские народы , Требуем референдум по федерации .

Згідно витягу з кримінального провадження №12014040640000898, №1 - надійшла заява 02.03.2014 року згідно фабули якої: 01.03.2014 року, близько 14 год. 00 хв., невідомі особи біля будівлі міської ради м.Дніпропетровська, розташованій за адресою м.Дніпропетровськ, пр.К.Маркса 75, та будівлі Дніпропетровського академічного театру опери та балету здійснили заклики до вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону у порушення порядку, встановленого Конституцією України, та підняли прапор Російської Федерації; №2 - надійшла заява 15.03.2014 року від ОСОБА_13 згідно фабули якої: 15.03.2014 до прокуратури Дніпропетровської області надійшло звернення ОСОБА_14, ОСОБА_15 та інших членів об'єднання громадських організацій Євромайдан-Дніпро про проведення на території Дніпропетровської області масових заходів, в ході яких групою осіб за попередньою змовою вчиняються дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також лунали публічні заклики до від'єднання Дніпропетровської області від України та приєднання до Росії.

Старшим слідчим в ОВС слідчого відділу УСБУ у Дніпропетровській області було розглянуто матеріали кримінального провадження №12014040640000898 від 02.03.2014 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 110 Кримінального кодексу України та прийнято постанову слідчого про призначення судової комплексної експертизи від 25.03.2014 року, якою призначено у кримінальному провадженні №12014040640000898 судову комплексну експертизу, до проведення якої залучено експертів Інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ.

Згідно висновку експерта Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ від 14.07.2014 року №31/4,62/1, який міститься у матеріалах справи, у наданих на дослідження матеріалах, а саме у текстових відтвореннях дослівного змісту розмов містяться заклики, зокрема, щоб провести референдум за асоціацію, за федералізм , щоб виконувати завдання по охороні нашого міста та слухати всі накази командирів , щоб не було никаких перечеплений в Центр , щоб Восточные регионы нікому не підпорядковувались.

Згідно протоколів огляду оптичних дисків від 03.06.2014 року слідчим ОВС СВ СУ прокуратури Дніпропетровської області у зв'язку з проведенням досудового розслідування у кримінальному провадженні №12014040640000898, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, у відповідності до вимог ст.ст. 104, 105, 106, 107, 223, 237 КПК України проведено огляд компакт диску з відеозаписами, що отримані в рамках кримінального провадження №12014040640000898.

На виконання постанови від 16.10.2014 року проведено комплексну криміналістичну експертизу по кримінальному провадженню №12014040640000898.

Згідно висновку комплексної судової криміналістичної експертизи матеріалів та засобів відео, звукозапису та судово-авторознавчої експертизи №11505/11506 від 27.02.2015 року, який міститься в матеріалах справи, у текстовому відтворенні змісту розмов, які зафіксовані на фонограмах виступів осіб з промовами та інтерв'ю під час мітингів містяться формулюванню, виражені у формі закликів: до присутніх на мітингу, до всіх, хто є патріотом України, приєднатися до автопробігу з метою проводити мітинги, спілкуватися з людьми за цілісність, єдність, неподільність України; до присутніх на мітингу стати більш активними, діяльними у тому, щоб якомога більше зібрати підписів на підтримку референдуму (всенародного голосування для вирішення важливого державного питання) за федералізацію (створення союзної держави, що складається з об'єднаних держав або державних утворень, що зберігають певну юридичну та політичну самостійність). За своїм характером ці заклики є публічними. Питання щодо того, чи є наведені у тексті висловлювання, виражені у формі закликів закликами до повалення конституційного ладу та зміни меж території України експертами не вирішувалось.

29.07.2016 року слідчим відділу Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області прийнято постанову про закриття кримінального провадження, згідно якої кримінальне провадження №12014040640000898, зареєстроване в Єдиному реєстрів досудових розслідувань 02.03.2014 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частинами 1, 2 статті 110 Кримінального кодексу України закрито на підставі пункту 2 частини 1 статті 284 Кримінально-процесуального кодексу України, тобто у зв'язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення.

До матеріалів адміністративної справи 26.11.2015 та 29.05.2017 року прокуратурою Дніпропетровської області були надані оптичні носії з відеозаписами мітингів, організованих та проведених Дніпропетровською міською громадською організацією Союз радянських офіцерів України у м.Дніпропетровську у 2014 році. Зазначені оптичні носії отримані на запит заступника прокурора Дніпропетровської області від Товариства з обмеженою відповідальністю Телевізійна компанія Приват ТБ Дніпро , ДП Телерадіокомпанія Стерх ТОВ Природні інвестиції та Дніпропетровської обласної Державної телерадіокомпанії.

Судом у судовому засіданні були переглянуті відеозаписи, зокрема, які містяться на оптичному носії Verbatim DVD-R 4.7 GB Союз радянських офіцерів України , долученого до матеріалів справи за заявою прокурора Прокуратури Дніпропетровської області 29.05.2017 року вх.№21991/17.

Переглянувши відеозаписи, які містяться на оптичному носії, судом встановлено, що головою ДМГО Союз радянський офіцерів ОСОБА_11 під час проведення мітингу біля Дніпропетровського академічного театру опери та балету проголошувалась промова за підтримку референдуму в Криму та закликав до необхідності проведення такого референдуму в Україні, з метою створення союзу братських слов'янських народів - Україна-Росія-Білорусь, закликав, що Росія - братська держава, існуючу владу не визнає. Учасниками заходу використовувалась символіка Радянського Союзу, прапори Російської Федерації, Білорусії, георгіївські стрічки. На відео видно, як ДМГО Союз радянський офіцерів відбулось підняття прапору Російської Федерації, на питання журналістів, чому піднято прапор Російської Федерації, головою організації сказано Днепропетровск - южная столица Российской империи (мовою оригіналу), учасники заходу скандували Росія . Також, з матеріалів відео видно, що учасниками заходу організованого ДМГО Союз радянський офіцерів здійснювались напади та погроми, зокрема на меморіал загиблим під час подій Революції гідності на площі. На відео, зняте на вокзальній площі м.Дніпропетровськ поряд з пам'ятником Петровському, головою ДМГО Союз радянський офіцерів ОСОБА_11 під час мітингу проголошувалось, що коли прийде російська-визвольна армія, яка вже стоїть на кордоні, вони повинні створити суспільну думку для тих, хто ще не розуміє про цю необхідність її приходу.

Під час розгляду справи судом перевірені дії відповідача на відповідність вимогам законодавства та встановлено наступне.

Згідно зі статтею 2 Конституції України суверенітет України поширюється на всю її територію. Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.

Відповідно до статті 3 Конституції України людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в України найвищою соціальною цінністю.

Статтею 5 Конституції України визначено, що право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу.

Таким чином, судом встановлено, що відповідачем здійснюється діяльність, яка суперечить меті організації, задля якої створена організація та діяльність відповідача направлена на порушення конституційного ладу в Україні, порушення суверенітету та підрив її безпеки.

Відповідно до статті 36 Конституції України громадяни України мають право на свободу об'єднання у політичні партії та громадські організації для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів, за винятком обмежень, встановлених законом в інтересах національної безпеки та громадського порядку, охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей.

Статтею 37 Конституції України, передбачено, що утворення і діяльність політичних партій та громадських організацій, програмні цілі або дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, на розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення, забороняється.

Крім того, стаття 132 Конституції України визначено, що територіальний устрій України ґрунтується на засадах єдності та цілісності державної території, поєднання централізації і децентралізації у здійсненні державної влади, збалансованості і соціально-економічного розвитку регіонів, з урахуванням їх історичних, економічних, екологічних, географічних і демографічних особливостей, етнічних і культурних традицій.

Стаття 1 Закону України "Про громадські об'єднання" від 22.03.2012 року, передбачено, що громадське об'єднання - добровільне об'єднання фізичних осіб та/або юридичних осіб приватного права для здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів.

Відповідно до статті 4 Закону України Про громадські об'єднання (в редакції чинній на момент виникнення спірних відносин), утворення і діяльність громадських об'єднань, мета (цілі) або дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення, забороняються.

Відповідно до статті 4 Закону України Про громадські об'єднання (в редакції від 02.11.2016 року), утворення і діяльність громадських об'єднань, мета (цілі) або дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення, пропаганду комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки, забороняються.

Статтею 25 Закону України Про громадські об'єднання визначені способи припинення діяльності громадського об'єднання. Припинення діяльності громадського об'єднання здійснюється:

1) за рішенням громадського об'єднання, прийнятим вищим органом управління громадського об'єднання, шляхом саморозпуску або реорганізації шляхом приєднання до іншого громадського об'єднання такого самого статусу;

2) за рішенням суду про заборону (примусовий розпуск) громадського об'єднання.

Припинення діяльності громадського об'єднання зі статусом юридичної особи має наслідком припинення цієї юридичної особи у порядку, встановленому Законом України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців , з урахуванням особливостей, встановлених цим Законом.

Згідно ст. 28 Закону України Про громадські об'єднання громадське об'єднання може бути заборонено судом за позовом уповноваженого органу з питань реєстрації в разі виявлення ознак порушення громадським об'єднанням вимог статей 36, 37 Конституції України, статті 4 цього Закону. Заборона громадського об'єднання має наслідком припинення його діяльності у порядку, встановленому Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань".

Відповідно до ст. 86 КАС України суд оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв'язок доказів в їх сукупності.

Враховуючи вищевикладене, оцінивши достатність та взаємний зв'язок доказів в їх сукупності суд вважає, що дії Дніпропетровської міської громадської організації Союз радянських офіцерів України суперечать основним засадам утворення та діяльності громадських організацій, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про заборону Дніпропетровської міської громадської організації Союз радянських офіцерів України підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно ч.4 ст.94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа судові витрати з відповідача не стягуються.

Вступна та резолютивна частини постанови проголошені в судовому засіданні 15 червня 2017 року.

У повному обсязі постанову складено 20 червня 2017 р.

Керуючись ст.ст.160-163, 167 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Заборонити Дніпропетровську міську громадську організацію "Союз радянських офіцерів України", код ЄДРПОУ - 36959893, зареєстровану за адресою: Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вулиця Байкальська, будинок 16 А.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Дніпропетровський окружний адміністративний суд з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі складення постанови у повному обсязі, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна, скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

У разі якщо справа розглядалась судом за місцезнаходженням суб'єкта владних повноважень і він не був присутній у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, але його було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо у суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Д.В. Сидоренко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.06.2017
Оприлюднено23.06.2017
Номер документу67280343
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/8478/14

Ухвала від 01.03.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 31.10.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Єрьомін А.В.

Ухвала від 03.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Дадим Ю.М.

Ухвала від 03.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Дадим Ю.М.

Ухвала від 04.09.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Дадим Ю.М.

Ухвала від 04.09.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Дадим Ю.М.

Ухвала від 24.07.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Дадим Ю.М.

Постанова від 15.06.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

Ухвала від 10.04.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

Ухвала від 08.02.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні