Ухвала
від 19.06.2017 по справі 910/15441/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

У Х В А Л А

19.06.2017 Справа № 910/15441/16

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр юридичного обслуговування "Егіда"

до Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг" (ідентифікаційний код 31240623)

про визнання банкрутом

Суддя Чеберяк П.П.

Представники сторін:

Від заявника Кривоспицька А.Ю. - представник

Від боржника Денисов М.Д. - представник

Арб. керуючий Олексенко Н.В.

Від ПАТ "ВТБ Банк" Оніщук В.М. - представник

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до Господарського суду м. Києва із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника - Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг" (ідентифікаційний код 31240623), оскільки останнє має кредиторську заборгованість у сумі 609 000 грн. 00 коп. і неспроможне її погасити.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 29.08.2016 заяву про порушення провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг" прийнято до розгляду та призначено підготовче судове засідання на 07.09.2016, зобов'язано арбітражного керуючого Олексенко Надію Вікторівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 765 від 17.04.2013), визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство, у строк до 07.09.2016 надати до суду заяву про участь у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг".

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 07.09.2016 порушено провадження у справі № 910/15441/16 про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг", введено процедуру розпорядження майном, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Олексенко Н.В. Попереднє засідання призначено на 14.11.2016.

21.10.2016 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання заявника про усунення арбітражного керуючого Олексенко Н.В. від виконання обов'язків розпорядника майна Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг".

Автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство визначено кандидатуру арбітражного керуючого Боднарчука Станіслава Ярославовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1189 від 24.07.2013).

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 22.11.2016 зобов'язано арбітражного керуючого Бондарчука С.Я. у строк до 23.11.2016 надати до суду заяву про участь у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг".

13.12.2016 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Олексенко Н.В. про забезпечення вимог кредиторів шляхом відсторонення керівника Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг" від посади.

13.12.2016 до Господарського суду м. Києва надійшла заява розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Олексенко Н.В. про відвід судді Чеберяка П.П.

11.01.2017 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання заявника про усунення арбітражного керуючого Олексенко Н.В. від виконання обов'язків розпорядника майна Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг".

24.01.2017 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Олексенко Н.В. про витребування документів у боржника.

31.01.2017 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Олексенко Н.В. про відсторонення керівника боржника.

07.06.2017 до Господарського суду м. Києва надійшли клопотання заявника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр юридичного обслуговування "Егіда", боржника - Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг", Компанії з обмеженою відповідальністю "Сферус менеджмент лімітед", Публічного акціонерного товариства "ЗНВКІФ "Смарт Капітал" про припинення провадження у справі.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 12.06.2017 справу призначено до розгляду на 19.06.2017.

14.06.2017 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання Публічного акціонерного товариства "ВТБ Банк" про припинення провадження у справі.

19.06.2017 до Господарського суду м. Києва надійшли клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Олексенко Н.В. про припинення провадження у справі та про затвердження звіту арбітражного керуючого про виплату винагороди.

Ухвалами Господарського суду м. Києва від 19.06.2017 залишено без розгляду заяву розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Олексенко Н.В. про відвід судді Чеберяка П.П., клопотання про забезпечення вимог кредиторів шляхом відсторонення керівника Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг" від посади та про відсторонення керівника боржника від посади.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 19.06.2017 залишено без розгляду клопотання заявника про усунення розпорядника майна та про усунення арбітражного керуючого Олексенко Н.В. від виконання обов'язків розпорядника майна Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг".

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 19.06.2017 залишено без розгляду клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Олексенко Н.В. про витребування документів у боржника.

Окрім того, у судовому засіданні 19.06.2017 розглядалось клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Олексенко Н.В. про затвердження звіту арбітражного керуючого про нарахування та виплату винагороди та стягнення з ініціюючого кредитора витрат на виплату грошової винагороди.

Розпорядник майна надав пояснення по суті поданого клопотання.

Представники заявника, боржника та ПАТ ВТБ Банк не заперечували щодо задоволення поданого клопотання.

З поданого арбітражним керуючим Олексенко Н.В. звіту про нарахування і виплату грошової винагороди арбітражного керуючого вбачається, що розмір грошової винагороди арбітражного керуючого Олексенко Н.В. за період виконання повноважень розпорядника майна Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг" виходячи з розрахунку двох мінімальних заробітних плат на місяць становить за період з 07.09.2016 по 30.06.2017 становить 48 366 грн. 00 коп.

Судом встановлено, що ухвалою Господарського суду м. Києва про порушення провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг" від 07.09.2016 було встановлено оплату послуг розпорядника майна боржника в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень за рахунок коштів заявника, починаючи з дати його призначення та до моменту прийняття комітетом кредиторів відповідного рішення про встановлення оплати послуг розпорядника майна.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 98 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Згідно положень ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Відповідно до ч. 2 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п'яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Отже, законодавцем передбачено обов'язок ініціюючого кредитора чи боржника, за заявою якого порушено провадження у справі про банкрутство, оплатити послуги арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за період від дня винесення господарським судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство і до дня першого засідання комітету кредиторів, на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого.

Наведеного висновку дотримується також Вищий господарський суд України, зокрема у постанові від 16.10.2014 у справі № Б24/10-10 та у справі № 5016/4148/2011 (18/62).

Згідно статті 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" право вимоги грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень розпорядника майна боржника.

Сплата грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником) у розмірі, зазначеному у цій частині. Сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна.

Згідно ч. 7 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

З огляду на викладене вище, розглянувши клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Олексенко Н.В. про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражному керуючому за підсумками процедури розпорядження майном, дослідивши матеріали справи та оцінивши наявні в матеріалах справи докази, суд дійшов висновку про часткове задоволення вказаного клопотання, оскільки розрахунок грошової винагороди арбітражним керуючим здійснено по 30.06.2017 включно, тоді як звіт розпорядника майна розглядався 19.06.2017, а відтак, судом здійснено розрахунок заборгованості станом на дату судового засідання, тобто на 19.06.2017, що становить 46 019 грн. 24 коп.

Разом з тим, суд вважає обґрунтованим клопотання розпорядника майна в частині стягнення з ініціюючого кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр юридичного обслуговування "Егіда" витрат на виплату грошової винагороди арбітражному керуючому в розмірі 46 019 грн. 24 коп.

Керуючись ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва,

У Х В А Л И В:

1. Клопотання розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Олексенко Надії Вікторівни про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражному керуючому за підсумками процедури розпорядження майном, а також стягнення вказаних витрат з ініціюючого кредитора задовольнити частково.

2. Затвердити звіт про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражному керуючому Олексенко Надії Вікторівні за період виконання повноважень розпорядника майна Приватного акціонерного товариства "Лекс Холдинг" в розмірі 46 019 грн. 24 коп.

3. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр юридичного обслуговування "Егіда" (61145, обл. Харківська, м. Харків, вул. Космічна, 26; ідентифікаційний код 37459874) на користь арбітражного керуючого Олексенко Надії Вікторівни (АДРЕСА_1 ідентифікаційний код НОМЕР_1) грошову винагороду за період виконання повноважень розпорядника майна у справі № 910/15441/16 в розмірі 46 019 грн. (сорок шість тисяч дев'ятнадцять ) грн. 24 коп.

4. Видати наказ.

5. Копію ухвали направити сторонам, розпоряднику майна та кредиторам.

СуддяП.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення19.06.2017
Оприлюднено26.06.2017
Номер документу67283527
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —910/15441/16

Ухвала від 05.02.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 31.08.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 26.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 19.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 19.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 19.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 19.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 19.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 19.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Постанова від 06.06.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні