Ухвала
від 22.06.2017 по справі 359/3967/15-а
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа: № 359/3967/15-а Головуючий у 1-й інстанції: Журавський В.В. Суддя-доповідач: Мельничук В.П.

У Х В А Л А

Іменем України

22 червня 2017 року м. Київ

Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду у складі:

Головуючого-судді: Мельничука В.П.

суддів: Лічевецького І.О., Мацедонської В.Е.,

при секретарі: Волощук Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "НВФ "Грант ЛТД" на ухвалу Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 14 квітня 2017 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "НВФ "Грант ЛТД" до Ревненської сільської ради Бориспільського району Київської області про визнання незаконною бездіяльність сільської ради та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И Л А:

Товариство з обмеженою відповідальністю "НВФ "Грант ЛТД" звернулося до Бориспільського міськрайонного суду Київської області з позовом до Ревненської сільської ради Бориспільського району Київської області про визнання незаконною бездіяльність сільської ради та зобов'язання вчинити певні дії.

Ухвалою Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 14 квітня 2017 року відмовлено у задоволенні заяви ТОВ НВФ Грант ЛТД про накладення штрафу на голову Ревненської сільської ради ОСОБА_2 в розмірі 30 мінімальних заробітних плат, а саме 96000 гривень та стягнення на користь позивача половини суми накладеного штрафу.

Не погоджуючись з вказаним судовим рішенням позивач подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 14 квітня 2017 року як таку, що постановлена з порушенням норм процесуального права, та постановити нову ухвалу, якою задовольнити заяву.

Розглянувши доводи апеляційної скарги, перевіривши матеріали справи та правильність застосування судом першої інстанції норм законодавства України, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга підлягає залишенню без задоволення, а ухвала суду першої інстанції - без змін.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 199, ст. 200 КАС України суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а ухвалу суду - без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.

Відмовляючи задоволенні заяви позивача про накладення штрафу на голову Ревненської сільської ради ОСОБА_2 в розмірі 30 мінімальних заробітних плат, а саме: 96000 гривень та стягнення на користь позивача половини суми накладеного штрафу суд першої інстанції виходив з того, що для цього відсутні правові підстави, оскільки відповідачем належним чином виконано вимоги ст. 267 КАС України шляхом подання до суду відповідного звіту про виконання судового рішення.

З таким висновком колегія суддів погоджується та вважає його обґрунтованим виходячи з наступного.

Судом першої інстанції було встановлено наступне.

15 вересня 2015 року постановою Бориспільського міськрайонного суду Київської області позов ТОВ НВФ Грант ЛТД до Ревненської сільської ради про визнання незаконною бездіяльність сільської ради та зобов'язання відповідача вчинити певні дії був задоволений повністю, а саме : визнано незаконною бездіяльність Ревненської сільської ради Бориспільського району Київської області щодо ухилення від забезпечення проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення Детальних планів території житлової забудови в селі Ревне та селі Ленінівка Бориспільського району Київської області; зобов'язано відповідача виконати вимоги статті 21 Закону України Про регулювання містобудівної діяльності та пункту 3 Постанови Кабінету Міністрів України Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні в частині організації та проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів щодо затвердження детальних планів територій житлової забудови в с. Ревне та с. Ленінівка Бориспільського району Київської області; стягнуто з Ревненської сільської ради Бориспільського району Київської області (ідентифікаційний код 05407798) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича фірма Грант ЛТД (ідентифікаційний код 16465445) витрати на оплату судового збору в розмірі 73 гривні 08 копійок (а.с. 74-76).

28 вересня 2015 року постанова набрала законної сили. За заявою ТОВ НВФ Грант ЛТД (а.с. 85) 28 квітня 2016 року було видано виконавчий лист № 2-а/359/170, що підтверджується розпискою представника позивача ОСОБА_3 в довідковому листу до справи.

12 травня 2016 року постановою державного виконавця Бориспільського МРУЮ було відкрито виконавче провадження № 51074546 та зобов'язано Ревненську сільську раду, самостійно виконати вимоги ст. 21 Закону України Про регулювання містобудівної діяльності та п. 3 Постанови Кабінету Міністрів України Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні в частині організації та проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів щодо затвердження детальних планів територій житлової забудови в с. Ревне та с. Ленінівка Бориспільського району Київської області та надати підтвердження про виконання рішення до 19.05.2016 року (а.с. 93-94).

Частиною 5 ст. 124 Конституції України встановлено, що судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України.

Відповідно до ч. 1 ст. 255 КАС України, постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України.

Згідно з ч. 2 ст. 257 КАС України, судове рішення, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, є підставою для його виконання.

За невиконання вищезазначеного рішення, постановою державного виконавця Бориспільського міськрайонного відділу ДВС ГТУЮ Пироженко В.Р. від 22 серпня 2016 року на Ревненську сільську раду в особі сільського голови ОСОБА_2 накладено штраф у розмірі 680 гривень (а.с. 130-131).

Стаття 267 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що суд, який ухвалив судове рішення в адміністративній справі, має право зобов'язати суб'єкта владних повноважень, не на користь якого ухвалене судове рішення, подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення.

Ухвалою Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 06 вересня 2016 року зобов'язано Ревненську сільську раду Бориспільського району Київської області подати звіт про виконання постанови Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 15 вересня 2015 року у термін до 01.12.2016 року.

Відповідно до ч. 2 ст. 267 КАС України, питання про накладення штрафу вирішується за наслідками розгляду звіту суб'єкта владних повноважень про виконання постанови суду або в разі неподання такого звіту.

Судом першої інстанції було встановлено, що листом від 20 вересня 2016 року за № 02-30-460 Ревненською сільською радою в редакції газета Трудова слава було замовлено публікацію оголошення щодо розроблення детальних планів території та запланованих громадських слухань на 27.10.2016 року о 14.00 год. (а.с. 153).

В газеті Трудова слава № 139-142 від 23.09.2016 року вищезазначене оголошення було опубліковано (а.с. 154).

Листом № 02-30-458 від 19 вересня 2016 року Ревненська сільська рада просила ТОВ НВФ Грант ЛТД надати проекти детальних планів території с. Ревне та с. Затишне (колишня назва - с. Лененівка) Бориспільського району Київської області, виготовлені відповідно до вимог чинного законодавства для громадського обговорення (а.с. 155).

Крім того, 29 вересня 2016 року Ревненська сільська рада направила лист за № 02-30-474 на адресу ТОВ НВФ Грант ЛТД , в якому повідомляла про проведення громадських слухань та просила забезпечити явку уповноваженого представника (а.с. 156).

27 жовтня 2016 року були проведені громадські слухання з обговорення містобудівної документації, про що було складено протокол № 2 від 27.10.2016 року (а.с. 158-159).

Про виконання постанови суду від 15 вересня 2015 року Ревненською сільською радою було повідомлено Бориспільський міськрайонний суд Київської області листом № 02-30-561 від 29 листопада 2016 року (а.с. 160) та Бориспільський міськрайонний відділ ДВС ГТУЮ листом № 02-30-625 від 27 грудня 2016 року (а.с. 161).

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає правильним висновок суду першої інстанції про те, що у задоволенні заяви ТОВ НВФ Грант ЛТД про накладення та стягнення штрафу слід відмовити, оскільки звіт про виконання судового рішення Ревненською сільською радою Бориспільського району Київської області було подано своєчасно.

Доводи апеляційної скарги спростовуються викладеним, а тому вона є такою, що задоволенню не підлягає.

Зі змісту ст. 159 КАС України, судове рішення повинно бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права, обґрунтованим - ухвалене судом на підставі повного та всебічного з'ясування обставин в адміністративній справі, підтверджених доказами, дослідженими в судовому засіданні.

З урахуванням вище викладеного, колегія суддів дійшла висновку, що судом першої інстанції правильно встановлено обставини справи, судове рішення ухвалено з додержанням норм процесуального права і підстав для його скасування не вбачається.

Керуючись ст. ст. 2, 159, 160, 167, 195, 196, 199, 200, 205, 206, 211, 212, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів -

У Х В А Л И Л А:

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "НВФ "Грант ЛТД" - залишити без задоволення , а ухвалу Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 14 квітня 2017 року - без змін .

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена протягом двадцяти днів з дня складання в повному обсязі шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Головуючий-суддя: В.П. Мельничук

Судді: І.О. Лічевецький

В.Е. Мацедонська

Повний текст виготовлено 22.06.2017 року.

Головуючий суддя Мельничук В.П.

Судді: Мацедонська В.Е.

Лічевецький І.О.

Дата ухвалення рішення22.06.2017
Оприлюднено27.06.2017
Номер документу67306746
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —359/3967/15-а

Ухвала від 22.06.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мельничук В.П.

Ухвала від 08.06.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мельничук В.П.

Ухвала від 01.06.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мельничук В.П.

Ухвала від 01.06.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мельничук В.П.

Ухвала від 08.05.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мельничук В.П.

Ухвала від 14.04.2017

Адміністративне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Постанова від 15.09.2015

Адміністративне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Саган В. М.

Постанова від 15.09.2015

Адміністративне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Саган В. М.

Ухвала від 08.05.2015

Адміністративне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Саган В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні