Ухвала
від 23.06.2017 по справі 818/899/17
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

          23 червня 2017 р.                                                   Справа № 818/899/17

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Кунець О.М., розглянувши матеріали адміністративного позову Заступника керівника Сумської місцевої прокуратури в інтересах держави, в особі Державної служби України з безпеки на транспорті до Приватного підприємства "Агробудпрогрес" про стягнення плати за проїзд,-

                                                   В С Т А Н О В И В:

До Сумського окружного адміністративного суду звернувся Заступник керівника Сумської місцевої прокуратури в інтересах держави, в особі Державної служби України з безпеки на транспорті з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Агробудпрогрес" про стягнення з відповідача плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів у розмірі 3277,85 грн.

Поданий адміністративний позов підлягає залишенню без руху.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 КАС України до позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Правові засади справляння судового збору, платників, об'єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору врегульовані Законом України "Про судовий збір".

Відповідно до ч. 1 ст. 1 Закону України "Про судовий збір" судовий збір – це збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом. Судовий збір включається до складу судових витрат.

Платниками судового збору є громадяни України, іноземці, особи без громадянства, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні) та фізичні особи-підприємці, які звертаються до суду чи стосовно яких ухвалене судове рішення, передбачене цим Законом.

Статтею 129 Конституції України передбачено, що однією із засад судочинства визначено рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, у тому числі й органів державної влади.

Крім того, статтею 5 Закону України "Про судовий збір" визначено категорію осіб, які мають пільги щодо сплати судового збору, однак, органи Прокуратури не входять до переліку осіб, які звільняються від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях.

Тому, Заступник керівника Сумської місцевої прокуратури, виступаючи у справі як позивач, повинен сплачувати судовий збір на загальних підставах.

Відповідно до позовних вимог, Заступник керівника Сумської місцевої прокуратури звернувся до суду в інтересах держави, в особі Державної служби України з безпеки на транспорті з адміністративним позовом, у якому просить стягнути з відповідача плату за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів у розмірі 3277,85 грн., тобто, заявлена позовна вимога майнового характеру.

Згідно п. п. 1 п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" ставки судового збору встановлюються у таких розмірах: зокрема, за подання до адміністративного суду адміністративного позову майнового характеру, який подано суб'єктом владних повноважень - 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України “Про Державний бюджет України на 2017 рік” встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірі - 1600,00 грн.

Враховуючи викладене, позивачу необхідно подати докази сплати судового збору за вимогу немайнового характеру в сумі 1600,00 грн. відповідно до ставок, визначених п. п. 1 п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір". Дані кошти повинні бути перераховані за наступними реквізитами:

Отримувач                    УДКС у м. Суми

МФО                               837013

Код ЄДРПОУ                     37970593

Рахунок                     31217206784002

Код класифікації доходів бюджету 22030101.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Керуючись ч. 1 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, -

                                                   У Х В А Л И В:

Позовну заяву Заступника керівника Сумської місцевої прокуратури в інтересах держави Державної служби України з безпеки на транспорті до Приватного підприємства "Агробудпрогрес" про стягнення плати за проїзд - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом семи днів з моменту отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною та підлягає поверненню заявникові.

Копію даної ухвали направити особі, що звернулась із адміністративним позовом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі в п'ятиденний строк з дня отримання її копії.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                         О.М. Кунець

          

                                                             

Дата ухвалення рішення23.06.2017
Оприлюднено29.06.2017
Номер документу67346398
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —818/899/17

Постанова від 07.09.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Постанова від 07.09.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 17.08.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 17.07.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 03.07.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 23.06.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні