Ухвала
від 26.06.2017 по справі 1570/1357/2012
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 1570/1357/2012

У Х В А Л А

26 червня 2017 року                                                                                 м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Гусев О.Г., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі про заміну сторони виконавчого провадження,-

В С Т А Н О В И В:

16 червня 2017 року від Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження, в якій заявник просить замінити Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі м. Одеси на Малиновське об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Одесі.

В обґрунтування заяви зазначено, що в провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебувала справа за позовом Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі м.Одеси до ВАТ „Авіакомпанія Одеські авіалінії” про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій на пільгових умовах.

Враховуючи, що 21.12.2016 року Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову №988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", було реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду, в тому числі Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі м. Одеси та Управління Пенсійного фонду України у Біляївському районі Одеської області шляхом злиття у Малиновське об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Одесі, заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження.

До судового засідання заявник не з'явився, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином та завчасно.

Боржник ВАТ „Авіакомпанія Одеські авіалінії” до судового засідання не з'явився, про дату, час та місце судового розгляду повідомлялась належним чином.

Згідно з ч.2 ст.264 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з ч.7 ст.9 КАС України, у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

Відповідно до ч.6 ст.128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З урахуванням вищенаведеного, суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Одеським окружним адміністративним судом Управлінню Пенсійного фонду України в Малиновському районі м. Одеси видано виконавчий лист № 1570/1357/2012 від 07 травня 2012 року про стягнення з відкритого акціонерного товариства „Авіакомпанія Одеські авіалінії” (код ЄДРПОУ 01131508, місцезнаходження: 65054, м.Одеса, Аеропорт „Одеса”) заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій на пільгових умовах у розмірі – 224 324, 08 грн.

Розглянувши заяву Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі про заміну сторони виконавчого провадження суд встановив наступне.

21.12.2016 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", відповідно до якої постановлено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1, перейменувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 2. Відповідно до додатку 2 зазначеної постанови, територіальні органи Пенсійного фонду України, а саме: Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі м. Одеси та Управління Пенсійного фонду України у Біляївському районі Одеської області реорганізуються шляхом злиття у Малиновське об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Одесі

На виконання вищевказаної постанови, такі юридичні особи, як Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі м. Одеси та Управління Пенсійного фонду України у Біляївському районі Одеської області припинили свою діяльність за рішенням засновників.

31.03.2017 року створене Малиновське об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Одесі (код ЄДРПОУ 01386119; вул. Прохорівська, буд. 3, м. Одеса, 65007). Новостворене об'єднання є правонаступником припинених юридичних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи, суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Аналогічна норма передбачена положеннями Закону України “Про виконавче провадження”, згідно ч. 5 ст. 8 якого, у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Тобто, заміна сторони виконавчого провадження відбувається у разі вибуття однієї з сторін (стягувача або боржника), зокрема, внаслідок реорганізації юридичної особи. Заміна сторони полягає у вступі замість неї її правонаступника.

Враховуючи наведене, а також факт вибуття сторони виконавчого провадження - стягувача, суд дійшов висновку про необхідність замінити сторону виконавчого провадження з Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі м. Одеси на Малиновське об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Одесі, у зв'язку з чим заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 9, 128, 160, 165, 264 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Задовольнити заяву Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі про заміну сторони виконавчого провадження.

Замінити сторону виконавчого провадження, а саме: замінити стягувача по справі №1570/1357/2012 з Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі м. Одеси на Малиновське об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Одесі (код ЄДРПОУ 01386119; вул. Прохорівська, буд. 3, м. Одеса, 65007), замінити розрахунковий рахунок на р/р 25604304195965 в філії ООУ АТ „Ощадбанк”, код ЄДРПОУ 41249156.

Ухвала суду може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги до Одеського окружного адміністративного суду протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ст. 254 КАС України.

          Суддя           О.Г. Гусев

Дата ухвалення рішення26.06.2017
Оприлюднено03.07.2017
Номер документу67400232
СудочинствоАдміністративне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —1570/1357/2012

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

Ухвала від 26.06.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Гусев О. Г.

Постанова від 16.05.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Гусев О. Г.

Ухвала від 23.02.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Гусев О. Г.

Ухвала від 12.03.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Гусев О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні