Ухвала
від 20.06.2017 по справі 753/18748/16-ц
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/18748/16-ц

провадження № 2/753/423/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" червня 2017 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі

головуючого судді Колесника О.М.

при секретарі Заболотній Л.Г.

розглянувши відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_2, як законного представника малолітнього ОСОБА_3 до ТОВ „Стройбіс", 3-ті особи: ОСОБА_4, ОСОБА_5, приватний нотаріус Броварського міського нотаріального округу Київської області Щербина Тетяна Вікторівна про визнання права на частку в статутному капіталі, стягнення суми,

В С Т А Н О В И В :

Позивачі звернулись до суду з позовом до відповідача про визнання права на частку в статутному капіталі, стягнення суми.

В судовому засіданні суд з власної ініціативи поставив на обговорення представника позивача питання про направлення даної цивільної справи за підсудністю до належного Солом'янського районного суду м. Києва, оскільки предмет даного позову повинен бути розглянутий за підсудністю на загальних підставах. Відповідач ТОВ „Стройбіс", який є юридичною особою, зареєстрований і фактично знаходиться в АДРЕСА_1, що територіально відноситься до Солом'янського району м. Києва, тому дану справу необхідно направити до Солом'янського районного суду м. Києва за підсудністю. При цьому попередній відповідач ТОВ „Компанія Газда" як юридична особа вибув із попереднього місця свого розташування в АДРЕСА_2, що виключає можливість розгляду даної цивільної справи в Дарницькому районному суді м. Києва.

Заслухавши представника позивача, суд вважає необхідним задовольнити поставлене питання і направити дану цивільну справу за підсудністю до Солом'янського районного суду м. Києва з наступних підстав.

Згідно ч.2, ст.109 ЦПК України позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням.

У відповідності до ч.1, ст.93 ЦК України місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Як встановлено у судовому засіданні, позивачі звернулись до суду з позовом до відповідача ТОВ „Компанія Газда", в подальшому останнє було змінене на ТОВ „Стройбіс" про визнання права на частку в статутному капіталі, стягнення суми.

Як встановлено у судовому засіданні ТОВ „Компанія Газда" не знаходиться в Дарницькому районі м. Києва, а змінений відповідач ТОВ„Стройбіс" зареєстрований і фактично знаходиться в АДРЕСА_1, що територіально відноситься до Солом'янського району м. Києва (т.1, а.с.86). Таким чином, даний предмет позову може бути розглянутий тільки за місцем реєстрації та фактичного знаходження відповідача у Солом'янському районному суді м. Києва.

Згідно п.2, ч.1, ст.116 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо після відкриття провадження у справі і до початку судового розгляду виявилося, що заяву було прийнято з порушенням правил підсудності.

За описаних вище обставин, оскільки дана цивільна справа не підсудна Дарницькому районному суду м. Києва, так як відповідач ТОВ„Стройбіс" зареєстрований і фактично знаходиться в АДРЕСА_1, що територіально відноситься до Солом'янського району м. Києва, тому саме до Солом'янського районного суду м. Києва слід направити дану справу. При цьому Дарницьким районним судом м. Києва дана цивільна справа по суті не розглядалась.

Керуючись ст.109, ч.2; 116, ч.1, п.2; 117 ЦПК України, на підставі ст.93 ЦК України, суд

У Х В А Л И В :

Передати цивільну справу за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_2, як законного представника малолітнього ОСОБА_3 до ТОВ „Стройбіс", 3-ті особи: ОСОБА_4, ОСОБА_5, приватний нотаріус Броварського міського нотаріального округу Київської області Щербина Тетяна Вікторівна про визнання права на частку в статутному капіталі, стягнення суми за підсудністю до Солом'янського районного суду м. Києва.

Апеляція на ухвалу може бути подана до Апеляційного суду м. Києва протягом 5 днів з дня її проголошення через Дарницький районний суд м. Києва.

Суддя :

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.06.2017
Оприлюднено04.07.2017
Номер документу67431808
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —753/18748/16-ц

Ухвала від 20.03.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 20.06.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 20.06.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 20.06.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 20.10.2016

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 03.01.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні