Ухвала
від 20.06.2017 по справі 753/18748/16-ц
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/18748/16-ц

провадження № 2/753/423/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" червня 2017 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі

головуючого судді Колесника О.М.

при секретарі Заболотній Л.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Дарницького районного суду м. Києва заяву представника позивача ОСОБА_2, ОСОБА_2, як законного представника малолітнього ОСОБА_3 до ТОВ ТОВ СТРОЙБІС , треті особи: ОСОБА_4, ОСОБА_5, приватний нотаріус Броварського міського нотаріального округу Київської області Щербина Тетяна Вікторівна про визнання прав на частку в статутному капіталі, стягнення суми,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про визнання прав на частку в статутному капіталі, стягнення суми.

В судовому засіданні представником позивачів ОСОБА_7 була подана заява про забезпечення позову, якою він просить заборонити державним реєстраторам, а також особам, уповноваженим на виконання функцій державних реєстраторів, які мають відповідні повноваження щодо внесення будь-яких відомостей та/або змін з будь-яких питань до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань, проводити реєстраційні дії у відношенні ТОВ КОМПАНІЯ ГАЗДА , у тому числі державну реєстрацію, створення або припинення юридичної особи, скасування реєстраційних дій, зміну відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про юридичну особу, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених законом, мотивуючи це тим, що невжиття заходів про забезпечення позову може ускладнити чи взагалі зробити неможливим виконання рішення суду.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1 ст.151 ЦПК України, суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову. Частина 3 цієї ж статті наголошує, що забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може ускладнити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

У відповідності до п.2 ч.1 ст.152 ЦПК України позов забезпечується забороною вчиняти певні дії.

Приймаючи до уваги, що предметом розгляду справи є визнання прав на частку в статутному капіталі, стягнення грошових сум, тому з метою забезпечення позову суд вважає за необхідне заборонити державним реєстраторам, а також особам, уповноваженим на виконання функцій державних реєстраторів, які мають відповідні повноваження щодо внесення будь-яких відомостей та/або змін з будь-яких питань до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань, проводити реєстраційні дії у відношенні ТОВ КОМПАНІЯ ГАЗДА , у тому числі державну реєстрацію, створення або припинення юридичної особи, скасування реєстраційних дій, зміну відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про юридичну особу, в решті вимог заяви відмовити. Оскільки представник позивачів конкретно не вказав які саме реєстраційні дії потрібно заборонити вчиняти, тому вказана вимоги заяви не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.151-152, 168 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

Заяву представника позивачів ОСОБА_7 - задовольнити частково.

Заборонити державним реєстраторам, а також особам, уповноваженим на виконання функцій державних реєстраторів, які мають відповідні повноваження щодо внесення будь-яких відомостей та/або змін з будь-яких питань до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань, проводити реєстраційні дії у відношенні ТОВ КОМПАНІЯ ГАЗДА , у тому числі державну реєстрацію, створення або припинення юридичної особи, скасування реєстраційних дій, зміну відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про юридичну особу, в решті вимог заяви відмовити.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Копію ухвали вручити ОСОБА_7 для пред'явлення до виконання та учасникам процесу для ознайомлення.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана до Апеляційного суду м. Києва через Дарницький районний суд м. Києва протягом 5 днів з дня її проголошення.

Суддя: О.М. Колесник

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.06.2017
Оприлюднено04.07.2017
Номер документу67431836
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —753/18748/16-ц

Ухвала від 20.03.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 20.06.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 20.06.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 20.06.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 20.10.2016

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 03.01.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні