Ухвала
від 08.06.2017 по справі 2а-11029/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

08 червня 2017 року м. Київ № 2а-11029/11/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі: судді Смолія І.В., секретаря судового засідання Острович Е.С., розглянувши заяву про видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі за позовом

за позовомУправління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м.Києва доТовариство з обмеженою відповідальністю "Бестбудкомпані" простягнення заборгованості у розмірі 8 634,60 грн., В С Т А Н О В И В:

Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України у м.Києві звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Бестбудкомпані" про стягнення заборгованості у розмірі 8 634,60 грн.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.08.2011 № 2а-11029/11/2670 адміністративний позов задоволено повністю.

21.10.2011 Окружним адміністративним судом міста Києва видано виконавчий лист у справі №2а-11029/11/2670.

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло клопотання Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України у м.Києві про повторну видачу виконавчого листа, поновлення строку для пред'явлення та заміну сторони виконавчого провадження.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 22.05.2017 призначено судове засідання щодо вирішення питання про видачу дублікату виконавчого листа.

Представники сторін у судове засідання не прибули, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

З огляду на зазначене, відповідно до частини першої статті 41, частини шостої статті 128, частини другої статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось та суд ухвалив вирішити питання про заміну сторони виконавчого провадження в порядку письмового провадження.

Як вбачається із зави позивача про видачу дублікату виконавчого листа, позивач просить видати дублікат виконавчого листа у зв'язку із знищенням Виконавчого провадження в якому знаходився оригінал виконавчого листа, що підтверджується копією акту вилучення виконавчого провадження для знищення від 28.02.2017.

Відповідно до п.9.10. Порядку роботи з документами в органах державної виконавчої служби (Затверджений наказом КМУ від 25.12.2008 № 2274/5 Про затвердження Порядку роботи з документами в органах державної виконавчої служби ) завершені виконавчі провадження включаються в акт про вилучення виконавчих проваджень для знищення (додаток 17), якщо передбачений для них строк зберігання закінчився до 1 січня року, в якому складений акт. Наприклад, виконавчі провадження з трирічним строком зберігання, завершені у 2009 році, можуть включатися в акт, що буде складений не раніше 1 січня 2013 року.

21.10.2011 за постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.08.2011 в адміністративній справі №2а-11029/11/2670 видано виконавчий лист, який 16.11.2011 був отриманий уповноваженим представником УПФУ в Дарницькому районі м.Києва Беляевою Н.М.

Відповідно частин першої та другої статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України, замість втраченого оригіналу виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат. Суд розглядає заяву (подання) про видачу дубліката в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача або державного виконавця, що звернулися із заявою (поданням), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Суд звертає увагу, що відповідно до вимог ст.258 Кодексом адміністративного судочинства України не передбачено можливості повторної видачі виконавчого листа, так як стягувачу видається його оригінал, який існує в 1 (одному) екземплярі, проте у разі його втрати можлива видача дубліката такого виконавчого листа.

Проте, виходячи з аналізу п.9.10. Порядку роботи з документами в органах державної виконавчої служби , оскільки Виконавче провадження в якому містився оригінал виконавчого провадження було знищено відповідно до акту від 27.02.2017, таким чином виконавчі дії згідно виданого виконавчого листа були фактично виконані, та справа матеріали виконавчого провадження були передані на зберігання до архіву та після спливу терміну іх зберігання, матеріали виконавчого провадження були вилучені та знищені відповідно до зазначеного акту.

Також слід зазначити, що відповідно до вищезазначеного, оскільки в Акті про знищення виконавчого провадження від 27.02.2017 міститься номер адміністративної справи по якій було видано виконавчий лист, а саме №2а-11029/11/2670, то виконавче провадження було відкрито на підставі виданого по даній справі та пред'явленого до виконання виконавчого листа, а відтак суд вважає, що клопотання про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа - задоволенню не підлягає.

Стосовно заміни сторони виконавчого провадження, суд не має можливості встановити номер виконавчого провадження, якого саме стосується заява про заміну сторони виконавчого провадження, оскільки відсутня можливість встановити дану обставину з наданих суду додатків до заяви, а відтак клопотання стосовно заміни сторони виконавчого провадження задоволенню не підлягає.

Відтак, враховуючи, що заявником не надано суду інших доказів на підтвердження або спростування будь-яких інших обставин, суд дійшов висновку про необґрунтованість заяви про видачу дублікату виконавчого листа та відмову у її задоволенні.

Керуючись положеннями статей 258, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

1.У задоволенні заяви Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України у м.Києві про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення - відмовити .

2.Копію ухвали направити сторонам та заявнику.

Відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили після закінчення строку для її апеляційного оскарження. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом п'яти днів за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України. Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя І.В. Смолій

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.06.2017
Оприлюднено04.07.2017
Номер документу67481158
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-11029/11/2670

Ухвала від 27.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

Ухвала від 07.08.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

Ухвала від 08.06.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

Ухвала від 22.05.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

Ухвала від 01.08.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

Постанова від 30.08.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні