Ухвала
від 03.05.2007 по справі 17/80-07-3146а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17/80-07-3146А

      

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"03" травня 2007 р.Справа  № 17/80-07-3146А

За позовом:        Товариства з обмеженою відповідальністю „Товариства трудового

                             колективу „Центр екологічних технологій”

до  відповідача:  Одеської міської ради

про визнання ліквідації шляхом приєднання, визнання повним правонаступником та припинення юридичної особи

                                                                           Суддя     Зуєва Л.Є.

Суть спору: розглядається в порядку ст.167 КАС України.

Постановою господарського суду Одеської області від 12.04.2007р. позов ТОВ „Товариство трудового колективу „Центр екологічних технологій” задоволено у повному обсязі, визнано Товариство з обмеженою відповідальністю „Товариство трудового колективу „Центр екологічних технологій” повним (універсальним) правонаступником щодо всього майна Державного підприємства „Науково-дослідний комплекс „Центр Екологічних технологій", визнано ліквідацію Державного підприємства „Науково-дослідний комплекс „Центр Екологічних технологій" здійснену шляхом приєднання до Товариства з обмеженою відповідальністю „Товариство трудового колективу „Центра екологічних технологій” та припинено юридичну особу Державне підприємство „Науково-дослідний комплекс „Центр Екологічних технологій".

28.04.2007р. до господарського суду Одеської області з заявою за вхід.№9625 в порядку ст. 168 КАС України, звернулося товариство з обмеженою відповідальністю „Товариство трудового колективу „Центра екологічних технологій”, в якій позивач просить винести додаткову постанову по справі, яким розглянути позовну вимогу стосовно зобов'язання державного реєстратора внести відповідний запис до Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України про визнання ліквідації ДП „Науково-дослідний комплекс „Центр Екологічних технологій" та визнання ТОВ „Товариство трудового колективу „Центра екологічних технологій” повним (універсальним) правонаступником щодо всього майна ДП „Науково-дослідний комплекс „Центр Екологічних технологій" та визнання припинення юридичної особи ДП „Науково-дослідний комплекс „Центр Екологічних технологій”, яка була заявлена представником позивача в судовому засіданні 12.04.2007р., про що свідчить клопотання про доповнення позовних вимог, яке мається в матеріалах справи.   

У відповідності до вимог ч.1 п. 1 ст. 168 КАС України суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою особи, яка брала участь у справі, чи з власної ініціативи прийняти додаткову постанову чи постановити додаткову ухвалу у випадках, якщо щодо однієї із позовних вимог, з приводу якої досліджувалися докази, чи одного з клопотань не ухвалено рішення.

З огляду на викладене, приймаючи до уваги ті обставини, що резолютивна частина постанови суду від 12.04.2007р. по справі № 17/80-07-3146 має містити висновок про задоволення позову або про відмову в позові повністю чи частково по кожній з заявлених позовних вимог, розглянутих згідно мотивувальної частини рішення, а також приймаючи до уваги той факт, що судом клопотання про доповнення позовних вимог судом у ході розгляду справи було досліджено  у повному обсязі, однак не відображено у винесеній постанові, суд доходить висновку про наявність підстав для прийняття за своєю ініціативою та за заявою позивача додаткову постанову в порядку, передбаченому п.1 ч. 1 ст. 168 КАС України, з наступних правових підстав.

У відповідності до вимог п. 8 ст. 36 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” передбачено, що за відсутності підстав для залишення документів, які подані для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації, без розгляду державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації.

При цьому, відповідно до вимог п.9 та п. 10 ст. 36 названого Закону строк державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації не повинен перевищувати три робочих дні з дати надходження документів для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи. Державний реєстратор не пізніше наступного робочого дня з дати державної реєстрації припинення юридичної особи повинен видати (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) голові ліквідаційної комісії або уповноваженій ним особі один примірник оригіналу установчих документів і свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи, які мають спеціальну відмітку про державну реєстрацію припинення юридичної особи. Така відмітка робиться державним реєстратором також на примірнику оригіналу установчих документів юридичної особи, який залишається у реєстраційній справі.

Крім цього, п. 9 ст. 37 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” встановлений порядок внесення державним реєстратором запису про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті злиття, приєднання, поділу або перетворення, який регулюється відповідно частинами восьмою - десятою статті 36 цього Закону.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, щодо зобов'язання державного реєстратора внести до ЄДРПОУ запис про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю „Товариство трудового колективу „Центр екологічних технологій” повним (універсальним) правонаступником щодо всього майна Державного підприємства „Науково-дослідний комплекс „Центр Екологічних технологій", визнання ліквідації Державного підприємства „Науково-дослідний комплекс „Центр Екологічних технологій" здійснену шляхом приєднання до Товариства з обмеженою відповідальністю „Товариство трудового колективу „Центра екологічних технологій” та припинення юридичної особи Державне підприємство „Науково-дослідний комплекс „Центр Екологічних технологій".

Керуючись ст. 163 п.1 ч. 1 ст. 168 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1.          Прийняти додаткову постанову по справі №17/80-07-3146А.

2.          Позовні вимоги викладені у клопотанні ТОВ „Товариство трудового колективу „Центр екологічних технологій” про доповнення позовних вимог від 12.04.2007р. –задовольнити.

3.          Зобов'язати державного реєстратора внести до ЄДРПОУ запис про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю „Товариство трудового колективу „Центр екологічних технологій” повним (універсальним) правонаступником щодо всього майна Державного підприємства „Науково-дослідний комплекс „Центр Екологічних технологій", визнання ліквідації Державного підприємства „Науково-дослідний комплекс „Центр Екологічних технологій" здійснену шляхом приєднання до Товариства з обмеженою відповідальністю „Товариство трудового колективу „Центра екологічних технологій” та припинення юридичної особи Державне підприємство „Науково-дослідний комплекс „Центр Екологічних технологій".

(Стягувач: Товариство з обмеженою відповідальністю „Товариство трудового колективу „Центр екологічних технологій” /м. Одеса, вул. Катеринінська, буд.27, код ЄДРПОУ 33311973)

Постанова суду вступає в законну силу та може бути оскаржена в порядку, передбаченому ст. 186 КАС України.

Суддя                                                                                  

 

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення03.05.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу675267
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/80-07-3146а

Ухвала від 03.05.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зуєва Л.Є.

Постанова від 12.04.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зуєва Л.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні