Ухвала
від 03.07.2017 по справі 389/120/17
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

03.07.2017

Провадження №2-а/389/19/17

ЄУН 389/120/17

У Х В А Л А

03 липня 2017 року Знам`янський міськрайонний суд Кіровоградської області у складі: головуючого головуючої судді - Тьор Є.М.,

при секретарі - Гончаровій О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до Знам'янської міської ради Кіровоградської області, виконавчого комітету Знам'янської міської ради Кіровоградської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів - ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання протиправними та скасування рішень,

В С Т А Н О В И В:

Позивачі звернулись до суду з адміністративним позовом в якому просять визнати протиправними та скасувати рішення Знам'янської міської ради Кіровоградської області 3349 від 22.07.2016 року Про вилучення земельної ділянки по вул. Михайла Грушевського, 22-С . Визнати протиправними та скасувати рішення виконавчого комітету Знам'янської міської ради Кіровоградської області №334 від 23.11.2016 року Про визнання такими, що втратили чинність рішення виконавчого комітету від 12.11.2015 року №392 та від 09.10.2015 року №331 .

Представник позивачів в судовому засіданні заявив клопотання про витребування у відповідачів наступних відомостей та документів: згідно генерального плану (плану земельно-господарського устрою) м. Знам'янка Кіровоградської області, до земель якої категорії належить земельна ділянка по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка Кіровоградської області. Надати викопіювання з генерального плану м. Знам'янка Кіровоградської області відносно земельної ділянки по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка. Згідно плану зонування (зонінг) території м. Знам'янка Кіровоградської області до якого типу територіальних зон належить земельна ділянка по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка, прошу зазначити тип, назву та кодове позначення зони. Надати викопіювання з плану зонування (зонінг) території м. Знам'янка Кіровоградської області відносно земельної ділянки по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка. Вказати, які зауваження, пропозиції та рекомендації були надіслані керівником ЗМКП Ринокторгсервіс ОСОБА_5 з часу оприлюднення проекту рішення № 349 до його прийняття, а також відповіді на них. Надати копії листів зауважень, пропозицій та рекомендацій, які були надіслані іншими користувачами земельної ділянки по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка, та відповіді на них. Вказати, які зауваження, пропозиції були надіслані позивачем ОСОБА_1 з часу оприлюднення проекту рішення № 349 Про вилучення земельної ділянки по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка до його прийняття, а також відповіді на них. Вказати, які зауваження, пропозиції були надіслані позивачем ОСОБА_2 з часу оприлюднення проекту рішення № 334 Про визнання такими, що втратили чинність рішення виконавчого комітету від 12.11.2015р. №392 та від 9 жовтня 2015 року №331 до його прийняття, а також відповіді на них. Надати копії всіх листів направлених позивачу ОСОБА_1 щодо демонтажу її двох павільйонів, з відмітками про те що позивач отримав ці листи. Надати копії всіх листів направлених позивачем ОСОБА_1 щодо демонтажу її двох павільйонів та відповіді на них. Надати копії всіх листів направлених позивачем ОСОБА_1 щодо прохання надати розрахунок за демонтаж та зберігання павільйонів для того щоб забрати їх самостійно і як можливо швидше. Надати всі протоколи засідання комісії з ліквідації комунальних підприємств (відповідно до рішення Знам'янської міської ради № 175 від 22.04.2016р.) до моменту прийняття рішення № 349 Про вилучення земельної ділянки по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка для з'ясування причин виникнення необхідності вилучення земельної ділянки.

Представник відповідачів не заперечував щодо задоволення заявленого клопотання та заявив клопотання про витребування від позивачів та третіх осіб - оригіналів договорів оренди укладених між ними та Знам'янським міським комунальним підприємством Ринокторгсервіс в особі ОСОБА_5, а також декларацій розміщення малих архітектурних споруд зазначених в перелічених вище договорах.

Представник позивача не заперечував щодо задоволення заявленого клопотання та пояснив, що надасть при їх наявності.

Треті особи в судове засідання не з'явились надали заяви.

Згідно зі ст.69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів. Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Згідно з ч.3 ст.71 КАС України якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази.

Згідно зі ст. 79 КАС України письмовими доказами є документи (у тому числі електронні документи), акти, листи, телеграми, будь-які інші письмові записи, що містять в собі відомості про обставини, які мають значення для справи. Особа, яка заявляє клопотання перед судом про витребування від інших осіб письмових доказів, повинна зазначити: який письмовий доказ вимагається, орган чи особу, у яких він знаходиться, та обставини, які може підтвердити цей доказ. Письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду. Суд може також уповноважити заінтересовану сторону або іншу особу, яка бере участь у справі, одержати письмовий доказ для надання його суду. Оригінали письмових доказів, що є у справі, повертаються судом після їх дослідження, якщо це можливо без шкоди для розгляду справи, або після набрання законної сили судовим рішенням у справі за клопотанням осіб, які їх надали. У справі залишається засвідчена суддею копія письмового доказу.

Відповідно до ст.133 КАС України клопотання осіб, які беруть участь у справі, вирішуються судом негайно після того, як буде заслухана думка інших присутніх у судовому засіданні осіб, які беруть участь у справі, про що постановляється ухвала.

Заслухавши клопотання сторін, думку учасників процесу, щодо заявлених клопотань, дослідивши матеріали адміністративного позову, суд прийшов до висновку, що клопотання сторін підлягають задоволенню, оскільки розгляд даної справи без надання зазначених доказів неможливий.

Керуючись ст.ст. 69, 71, 133 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Заяву представника позивачів про витребування доказів - задовольнити.

Зобов'язати Знам'янську міську раду Кіровоградської області та виконавчий комітет Знам'янської міської ради Кіровоградської області надати в судове засідання наступні відомості та документи: згідно генерального плану (плану земельно-господарського устрою) м. Знам'янка Кіровоградської області, до земель якої категорії належить земельна ділянка по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка Кіровоградської області. Надати викопіювання з генерального плану м. Знам'янка Кіровоградської області відносно земельної ділянки по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка. Згідно плану зонування (зонінг) території м. Знам'янка Кіровоградської області до якого типу територіальних зон належить земельна ділянка по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка, прошу зазначити тип, назву та кодове позначення зони. Надати викопіювання з плану зонування (зонінг) території м. Знам'янка Кіровоградської області відносно земельної ділянки по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка. Вказати, які зауваження, пропозиції та рекомендації були надіслані керівником ЗМКП Ринокторгсервіс ОСОБА_5 з часу оприлюднення проекту рішення № 349 до його прийняття, а також відповіді на них. Надати копії листів зауважень, пропозицій та рекомендацій, які були надіслані іншими користувачами земельної ділянки по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка, та відповіді на них. Вказати, які зауваження, пропозиції були надіслані позивачем ОСОБА_1 з часу оприлюднення проекту рішення № 349 Про вилучення земельної ділянки по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка до його прийняття, а також відповіді на них. Вказати, які зауваження, пропозиції були надіслані позивачем ОСОБА_2 з часу оприлюднення проекту рішення № 334 Про визнання такими, що втратили чинність рішення виконавчого комітету від 12.11.2015р. №392 та від 9 жовтня 2015 року №331 до його прийняття, а також відповіді на них. Надати копії всіх листів направлених позивачу ОСОБА_1 щодо демонтажу її двох павільйонів, з відмітками про те що позивач отримав ці листи. Надати копії всіх листів направлених позивачем ОСОБА_1 щодо демонтажу її двох павільйонів та відповіді на них. Надати копії всіх листів направлених позивачем ОСОБА_1 щодо прохання надати розрахунок за демонтаж та зберігання павільйонів для того щоб забрати їх самостійно і як можливо швидше. Надати всі протоколи засідання комісії з ліквідації комунальних підприємств (відповідно до рішення Знам'янської міської ради № 175 від 22.04.2016р.) до моменту прийняття рішення № 349 Про вилучення земельної ділянки по вул. Михайла Грушевського, 22-С у м. Знам'янка для з'ясування причин виникнення необхідності вилучення земельної ділянки.

Заяву представника відповідачів про витребування доказів - задовольнити.

Зобов'язати позивачів та третіх осіб надати в судове засідання оригінали договорів оренди укладені між ними та Знам'янським міським комунальним підприємством Ринокторгсервіс в особі ОСОБА_5 та декларації розміщення малих архітектурних споруд зазначених в перелічених вище договорах.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Знам'янського міськрайонного суду

Кіровоградської області ОСОБА_6

СудЗнам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення03.07.2017
Оприлюднено06.07.2017
Номер документу67562105
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —389/120/17

Постанова від 07.08.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Постанова від 07.08.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 27.06.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 27.06.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Рішення від 28.05.2019

Адміністративне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Тьор Є. М.

Рішення від 28.05.2019

Адміністративне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Тьор Є. М.

Ухвала від 17.05.2019

Адміністративне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Тьор Є. М.

Ухвала від 17.05.2019

Адміністративне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Тьор Є. М.

Ухвала від 03.07.2017

Адміністративне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Тьор Є. М.

Ухвала від 29.05.2017

Адміністративне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Тьор Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні