Ухвала
від 04.07.2017 по справі 913/523/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

04 липня 2017 року Справа № 913/523/17

Провадження №26/913/523/17

Суддя Господарського суду Луганської області Масловський С.В., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, м.Київ

до Приватного підприємства "Радіо скайвей", м. Луганськ Луганської області

про стягнення 57436,63 коп.,

В С Т А Н О В И В:

Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення звернувся до Господарського суду Луганської області з позовом до Приватного підприємства "Радіо скайвей" про стягнення грошових коштів за договором про надання телекомунікаційних послуг №112/06 від 01.05.2006 року в розмірі 57436,63 з яких:

- 28413 грн 46 коп. - сума боргу;

- 26463 грн 87 коп. - інфляційних нарахувань,

- 2559 грн 30 коп. - сума нарахованих 3% річних;

Господарський суд звертає увагу на те, що у вступній частині позовної заяви зазначено, що позивачем є Луганська філія Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення. Водночас позов підписано представником Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення ОСОБА_1, повноваження якого підтверджуються долученою довіреністю №184/9-09 від 26.01.2017 виданою безпосередньо Концерном радіомовлення, радіозв'язку та телебачення для представництва інтересів довірителя. За таких обставин суд дійшов висновку про те, що позивачем у справі є саме Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

У відповідності до даних, розміщених в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходженням відповідача є: Демьохіна, буд.25, Ленінський район, м.Луганськ, Луганська область., 91016.

Господарським судом встановлено, що за інформацією Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» розміщеній на офіційному веб-сайті (http://www.ukrposhta.com/www/upost.nsf/(documents)/05B89C5B88C05079C2257D7E002C3293), пересилання пошти, зокрема, до/з м. Луганська тимчасово не здійснюється.

За змістом ст.ст.22, 56, 59, 63 Господарського процесуального кодексу України відповідач має право бути ознайомленим з позовною заявою та доданими до неї документами, а відповідно до ч .2 ст.9 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суд створює такі умови, за яких кожному учаснику судового процесу гарантується рівність у реалізації наданих процесуальних прав та у виконанні процесуальних обов'язків, передбачених процесуальним законом.

Враховуючи викладене, господарський суд з метою забезпечення дотримання процесуальних прав відповідача, вважає за необхідне зобов'язати позивача невідкладно вжити відповідні заходи спрямовані на надіслання відповідачу за іншою відомою поштовою адресою (у разі її з'ясування) чи на електронну адресу відповідача (у разі її з'ясування), копію позовної заяви та додані до неї документи.

З метою належного повідомлення відповідача, суд вважає за необхідне розмістити оголошення про час та місце розгляду справи на сторінці господарського суду Луганської області (у розділі "Новини та події суду") офіційного веб-порталу «Судова влада в Україні» в мережі Інтернет ( www.court.gov.ua/sudy/ ), а також здійснити повідомлення відповідача за вказаним номером телефону, що міститься в Державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на сайті Міністерства юстиції України.

На підставі викладеного, суд визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, та керуючись статтями 61, 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

2. Розгляд справи призначити на 02.08.2017 року о 12 год. 40 хв.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м.Харків, проспект Науки, 5, в залі судових засідань №204 .

4. Зобов'язати позивача надати:

- подати власне письмове підтвердження того, що в провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими сторонами, про той же предмет і з тих же підстав, немає рішення цих органів з такого спору;

- акти надання послуг підписані сторонами, докази їх направлення/вручення відповідачу;

- акти зведення на оплату наданих послуг відповідно до договору;

- письмові пояснення з приводу порядку здійснення розрахунку між сторонами;

- подати оригінали документів доданих до позовної заяви (для огляду);

- подати письмові пояснення на відзив відповідача та їх документальне підтвердження;

- провести за власною ініціативою звірку розрахунків з відповідачем станом на день розгляду справи, за результатами звірки скласти детальний акт, підписаний повноважними представниками сторін (керівником та бухгалтером). Належним чином оформлений сторонами акт звірки розрахунків надати господарському суду;

- розрахунок інфляційних витрат та 3% річних з урахуванням п.3.2 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України №14 від 17.12.2013 Про деякі питання практики застосування законодавства про відповідальність за порушення грошових зобов'язань ;

5. Зобов'язати відповідача:

- подати відзив (письмові пояснення) по суті позовної заяви з наданням доказів, що підтверджують викладені в ньому обставини;

- подати оригінали (для огляду) та належним чином засвідчені копії документів (для залучення до матеріалів справи) на підтвердження правового статусу;

- у разі часткової/повної оплати існуючої заборгованості перед позивачем, що заявлена у позові, надати оригінали відповідних платіжних документів для огляду, копії до справи;

- прийняти участь в звірці розрахунків з позивачем, скласти детальний акт звірки станом на час розгляду справи, в акті звірки, підписаному повноважними представниками сторін (керівником та бухгалтером) відобразити проведені відповідачем за договором платежі, наявну суму боргу, зокрема за спірним актом. Акт звірки в належній формі подати господарському суду;

Зобов'язати сторін надати витребувані судом матеріали до канцелярії суду за три дні до дати судового засідання.

У разі ненадання витребуваних судом документів, зобов'язати сторін надати обґрунтовані письмові пояснення із зазначенням поважних причин їх ненадання.

Звернути увагу учасників судового процесу, що за змістом ст.36 Господарського процесуального кодексу України йдеться про подання письмових доказів в оригіналі або належним чином засвідченій копії, крім того, пунктом 5.27 Національного стандарту України «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації» (ДСТУ 4163-2003) передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів «Згідно з оригіналом» , назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Суд доводить до відома учасників судового процесу, що вони мають право отримувати процесуальні документи в електронному вигляді відповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 07 листопада 2016 року №227 «Про затвердження Тимчасового регламенту надсилання судом електронних документів учасникам судового процесу, кримінального провадження".

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, згідно з шаблоном розміщеним на офіційному веб - порталі "Судова влада України".

Явка повноважних представників сторін у судове засідання на їх розсуд.

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення.

Суддя С.В. Масловський

Дата ухвалення рішення04.07.2017
Оприлюднено06.07.2017
Номер документу67583388
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 57436,63 коп

Судовий реєстр по справі —913/523/17

Рішення від 22.08.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Масловський С.В.

Ухвала від 02.08.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Масловський С.В.

Ухвала від 04.07.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Масловський С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні