Ухвала
від 06.07.2017 по справі 148/1134/17
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/1134/17

УХВАЛА

06 липня 2017 року м. Тульчин

Суддя Тульчинського районного суду Вінницької області Ковганич С.В. розглянувши справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та державного інспектора у сфері державного конторолю ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення та припису,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду із адміністративним позовом до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та державного інспектора у сфері державного конторолю ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення та припису.

22.06.2007 відповідно до ухвали Тульчинського районного суду відкрито провадження у вказаній адміністративній справі.

03.07.2017, згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу передано на розгляд судді Ковганичу С.В.

Вивчивши матеріали справи приходжу до висновку, що провадження у справі відкрито з порушенням правил підсудності.

Так, згідно ст. 18 ч.1 п. 2 КАС України, місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.

Таким чином, позовної вимоги, в частині визнання незаконним та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення від 09.06.2017 № 22, підсудні Тульчинському районному суду.

Відповідно до вимог частини другої пункту першого цієї ж статті, окружним адміністративним судам підсудні адміністративні справи однією зі сторін в яких є орган державної влади, інший державний орган, орган влади Автономної Республіки Крим, обласна рада, Київська, Севастопольська міська рада, їх посадова чи службова особа, крім випадків, передбачених цим Кодексом, та крім справ щодо їх рішень, дій чи бездіяльності у справах про адміністративні проступки та справ, які підсудні місцевим загальним судам як адміністративним судам.

З викладеного випливає, що позовні вимоги в частині визнання незаконним та скасування припису № 33 від 09.06.2017 (рішення державного органу), підсудні ОСОБА_3 окружному адміністративному суду.

За приписами ст. 21 ч.1 абз. 3 КАС України визначено, якщо справа щодо однієї із вимог підсудна окружному адміністративному суду, а щодо іншої вимоги (вимог) - місцевому загальному суду як адміністративному суду, таку справу розглядає окружний адміністративний суд.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 22 КАС України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо відкрито провадження у справі, яка предметно підсудна іншому суду.

Враховуючи, що провадження у вказаній справі відкрито, а одна із вимог предметно підсудна окружному адміністративному суду, тому відповідно до вимог ст. 22 КАС України справа підлягає передачі на розгляд за предметною підсудністю ОСОБА_3 окружному адміністративному суду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 18,21, 22 КАС України, суд -

У Х В А Л И В :

Справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та державного інспектора у сфері державного контролю ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення та припису передати на розгляд за предметною підсудністю ОСОБА_3 окружному адміністративному суду.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом п'яти днів з дня отримання копії до ОСОБА_3 апеляційного адміністративного суду через Тульчинський районний суд.

Суддя:/

Дата ухвалення рішення06.07.2017
Оприлюднено11.07.2017
Номер документу67596467
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення адміністративного стягнення та припису

Судовий реєстр по справі —148/1134/17

Ухвала від 08.11.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Ухвала від 29.09.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Ухвала від 29.09.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Постанова від 05.09.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 26.07.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 06.07.2017

Адміністративне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 22.06.2017

Адміністративне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Робак С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні