Постанова
від 04.08.2006 по справі 8/234-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/234-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31     http://vn.arbitr.gov.ua


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

04 серпня 2006 р.                                                                                Справа № 8/234-06

Суддя господарського суду Мельник І.Ю.

при секретарі судового засідання Ластовецькій І.А. , розглянувши матеріали справи

за позовом: Державної податкової інспекції у м. Вінниці (вул. 30- ти річчя Перемоги, 21, м. Вінниця)

до: Приватного малого комерційного підприємства «МААН»(вул. Вишнева, 3, м. Вінниця, 21100)  

про припинення юридичної особи

          

Представники :

позивача     :   Романчишин П.П.

відповідача :   не з'явився

ВСТАНОВИВ :

          Подано позов про припинення приватного малого комерційного підприємства «МААН», вул. Вишнева, 3, м. Вінниця, 21100, в зв'язку з неподанням ним до Державної податкової інспекції м. Вінниці податкової звітності з 1998 року.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав.

Представник відповідача відзиву на позовну заяву та витребуваних судом матеріалів не надав. В судове засідання не з'явився з невідомих для суду причин. Відповідач не повідомив суд і не пояснив причини неявки в судове засідання його представника та ненадання додаткових доказів витребуваних ухвалою суду. За таких обставин суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для реалізації відповідачем права судового захисту своїх прав та інтересів, але відмовився і не скористався цим правом.

Звукозапис судового засідання не проводився відповідно до заявленого представником позивача клопотання.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представника позивача, оцінивши подані в справу докази та дослідивши їх, суд з'ясував, що юридична особа приватне мале комерційне підприємство «МААН», вул. Вишнева, 3, м. Вінниця, 21100, зареєстроване Виконавчим комітетом Замостянської  районної Ради народних депутатів –рішення №146 від 08.04.1992 р.

Довідкою позивача № 9508/10/10 від 19.06.06 року стверджується, що приватне мале комерційне підприємство «МААН», вул. Вишнева, 3, м. Вінниця, 21100, не подає податкову звітність до державної податкової інспекції м. Вінниці з 1998 року .

Відповідно до п.16.4 ст. 16 Закону України “Про оприбуткування прибутку підприємств” від 28.12.94 р. із змінами та доповненнями, суб'єкти підприємництва повинні до 25 числа місяця, що настає за звітним кварталом, подавати до податкового органу податкову декларацію про прибуток за звітний квартал, розрахований наростаючим підсумком з початку звітного фінансового року. З 01 квітня 2001 року подання звітності регулюється п.п 4.1.4 ст.4 Закону України “Про порядок погашення зобов”язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21.12.2000р. із змінами і доповненнями, згідно якого, - податкові декларації подаються за базовий податковий (звітний) період, що дорівнює:

а) календарному місяцю-протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;

б) календарному кварталу або календарному півріччю-протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового)  кварталу (півріччя);

в) календарного року - протягом 60 календарних днів за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

У відповідності з п.2 ст.9 Закону України “ Про систему оподаткування” від 25.06.1991р., платники податків зобов'язані подавати до державних податкових органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи та відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів. Згідно п.8 ст.19 Господарського кодексу України усі суб”єкти господарювання зобов”язані здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані визначені законом. Пунктом 15 ст.58 вищезазначеного кодексу визначено, що скасування (припинення) державної реєстрації суб"єкта господарювання здійснюється за його особистою заявою, а також на підставі рішення суду у випадках визнання недійсними або такими, що суперечать законодавству, установчих документів, або здійснення діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, або в інших випадках, передбачених законом. Згідно ч. 2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців” підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, крім іншого, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідач доказів в спростування позовних вимог не надав, а тому суд вважає, що позов є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 33 та абз. 5 п. 2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців”, ст.ст. 87-98, 158-163 та ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

1.  Позов задоволити.

2. Припинити юридичну особу приватне мале комерційне підприємство «МААН», вул. Вишнева, 3, м. Вінниця, 21100, зареєстроване Виконавчим комітетом Замостянської  районної Ради народних депутатів –рішення №146 від 08.04.1992 р,  код ЄДРПОУ 13311658.

3. Копію даної постанови надіслати  сторонам по справі та після набрання постановою законної сили державному реєстратору м. Вінниці (вул. Соборна, 59, м. Вінниця, 21100 –міськвиконком) для виконання вимог встановлених ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців”.

Відповідно до ст. 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. При цьому апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження , якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до суду апеляційної інстанції через суд , який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Відповідно до ст. 254 КАС України постанова набирає законної сили після закінченя строку подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                    Мельник І.Ю.

Повний текст постанови оформлений та підписаний 07.08.06 р.

Дата ухвалення рішення04.08.2006
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу67736
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/234-06

Ухвала від 10.07.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Мельник І.Ю.

Рішення від 15.08.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

Постанова від 04.08.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Мельник І.Ю.

Ухвала від 29.06.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

Ухвала від 09.06.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Кіяшко В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні