Постанова
від 13.07.2017 по справі п/811/951/17
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(Додаткова)

13 липня 2017 року Справа № П/811/951/17

Кіровоградський окружний адміністративний суд, у складі судді Хилько Л.І., розглянув у порядку скороченого провадження питання щодо винесення додаткової постанови в адміністративній справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області до Липнязької загальноосвітньої школи І-ІІ ст. №2 Добровеличківської районної державної адміністрації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду у порядку скороченого провадження від 05 липня 2017 року адміністративний позов Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області задоволено частково, застосовано до Липнязької загальноосвітньої школи І - ІІ ст. № 2 Добровеличківської районної державної адміністрації (ЄДРПОУ - 33360470) заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді зупинення роботи (експлуатації) будівлі школи, що розташована за адресою: Кіровоградська область, Добровеличківський район, с. Липняжка, Цукровий завод. У задоволенні решти позовних вимог - відмовлено.

Однак, виявлено, що при винесенні вищезазначеної постанови не було визначено способу виконання судового рішення у відповідності до позовних вимог Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області.

За правилами статті 168 КАС України, суд будь-якої інстанції може за заявою особи, яка брала участь у справі, чи з власної ініціативи прийняти додаткову постанову чи постановити додаткову ухвалу лише у випадках, передбачених частиною першою статті 168 КАС України.

Таке судове рішення суд ухвалює в тому провадженні (письмовому, скороченому, розгляді справи в судовому засіданні тощо), в якому й ухвалювалось основне судове рішення (абз. 1, 2 п. 17 постанови Пленуму Вищого адміністративного України Про судове рішення в адміністративній справі від 20 травня 2013 року № 7).

З урахуванням викладеного, питання про ухвалення додаткового судового рішення розглянуто судом в порядку скороченого провадження.

При вирішенні питання про винесення додаткової постанови суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 168 КАС України, суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою особи, яка брала участь у справі, чи з власної ініціативи прийняти додаткову постанову чи постановити додаткову ухвалу у випадках, якщо:

1) щодо однієї із позовних вимог, з приводу якої досліджувалися докази, чи одного з клопотань не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не визначив способу виконання судового рішення;

3) судом не вирішено питання про судові витрати.

Питання про ухвалення додаткового судового рішення може бути заявлено до закінчення строку на виконання судового рішення.

Додаткове судове рішення не може змінювати суті основного рішення або містити висновки про права й обов'язки осіб, які не брали участі у справі.

Додатковими судовими рішеннями є додаткова постанова чи додаткова ухвала, якими вирішуються окремі правові вимоги, котрі не вирішені основним рішенням, та за умови, якщо з приводу позовних вимог досліджувались докази (для постанов) або вирішені не всі клопотання (для ухвал). Крім того, додаткові постанови (ухвали) можуть прийматися (постановлятися), якщо судом при ухваленні основного судового рішення не визначено способу його виконання або не вирішено питання про судові витрати.

Враховуючи, що при винесенні постанови від 05.07.2017 року по справі №П/811/951/17 Кіровоградським окружним адміністративним судом якою до позивача застосовано заходи реагування у сфері державного нагляду не визначено способу виконання такого рішення, суд доходить висновку про необхідність винесення додаткового судового рішення.

Керуючись ст.ст. 160-165, п. 1 ч. 1 ст. 168 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Резолютивну частину постанови Кіровоградського окружного адміністративного суду від 05 липня 2017 року по справі №П/811/951/17 за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області до Липнязької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №2 Добровеличківської районної державної адміністрації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), викласти в наступній редакції:

"Позовні вимоги - задовольнити частково.

Застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Липнязької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №2 Добровеличківської районної державної адміністрації (ЄДРПОУ - 33360470) у вигляді зупинення роботи (експлуатації) будівлі школи, що розташована за адресою: Кіровоградська область, Добровеличківський район, с.Липняжка, Цукровий завод, шляхом заборони її використання (експлуатації) Липнязькою загальноосвітньою школою І-ІІ ступенів №2 Добровеличківської районної державної адміністрації Кіровоградської області до повного усунення порушень вимог пожежної безпеки виявлених під час проведеної планової перевірки викладених в Акті №41 Добровеличківського районного відділу управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області.

У задоволенні решти позовних вимог - відмовити.

Постанова суду підлягає негайному виконанню.

Постанова суду набирає законної сили в порядку, встановленому ст.254 КАС України.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подання в 10-денний строк з дня її отримання, апеляційної скарги, копія якої одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції."

Копію додаткової постанови надіслати особам, які беруть участь у справі.

Додаткова постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Додаткова постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-тиденний строк з дня отримання її копії.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_1

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.07.2017
Оприлюднено16.07.2017
Номер документу67750294
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/951/17

Постанова від 13.07.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Постанова від 05.07.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 06.06.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні