Рішення
від 18.07.2017 по справі 918/319/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

18 липня 2017 р. Справа № 918/319/17

Господарський суд Рівненської області у складі судді Марач В.В. розглянувши справу

за позовом Державне підприємство "Рівненське державне науково-виробниче підприємство геодезії та кадастру"

до відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Ритм"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Регіональне відділення фонду Державного майна України по Рівненській області

про стягнення заборгованості в сумі 65 497,94 грн.

В засіданні приймали участь:

Від позивача : Протопович А.Р.;

Від відповідача : не з'явився;

Від третьої особи: не з'явився.

Статті 20, 22 Господарського процесуального кодексу України сторонам роз'яснені.

Відводи з підстав визначених статтею 20 ГПК України відсутні.

ВСТАНОВИВ:

Державне підприємство "Рівненське державне науково-виробниче підприємство геодезії та кадастру" (надалі Позивач або Державне підприємство) звернулося в господарський суд Рівненської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Ритм" (надалі Відповідач або Товариство або ТОВ "Телерадіокомпанія "Ритм") третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Регіональне відділення фонду Державного майна України по Рівненській області в якому просить стягнути заборгованість за орендну нежитлового приміщення з врахуванням штрафних санкцій та комунальних платежів в сумі 73 356,34 грн., з яких орендні платежі - 68 865,77 грн. в тому числі комунальні послуги - 40 987,99 грн., інфляційні втрати - 1 465,3 грн., 3% річних - 334, 12 грн., пеня - 2 691,82 грн.

В обґрунтування вимог зазначає, що відповідачем порушено умови Договору оренди державного майна № 1216-2014 від 05.06.2014 р. в частині оплати вартості орендної плати та комунальних послуг.

19 червня 2017 року через канцелярію суду позивачем була подана заява №124 від 19.06.2017 року про уточнення та обгрунтування позовних вимог, згідної якої просить стягнути з відповідача заборгованість за оренду нежитлового приміщення з врахуванням штрафних санкцій та комунальних платежем в сумі 75 200,33 грн., з яких орендні платежі - 68865,77 грн. в тому числі орендна плата в сумі 27877,78 грн. з ПДВ та комунальні послуги в сумі 40987,99 грн., інфляційні втрати - 2087,97 грн., З % річних - 418,12 грн., пеня - 3828,47 грн. Вказана заява подана на підставі ст.22 ГПК України, відповідає вимогам закону, тому прийнята судом до розгляду.

18 липня 2017 року представник позивача подав заяву про уточнення позовних вимог, в якій зазначає, що згідно проведеного розрахунку заборгованість з орендної плати згідно п. 3.6. Договору становить 20 072,00 грн., втрати від інфляції 1 848,64 грн., проценти за користування коштами 377,51 грн., пеня за несвоєчасне виконання зобов'язань 2 211,80 грн., заборгованість за комунальні послуги 40 987,99 грн. Загальна сума боргу з врахуванням штрафних санкцій станом на 18.07.2017 р. становить 65 497,94 грн. Вказане клопотання позивача фактично є заявою про зменшення позовних вимог.

В судовому засіданні позивач позовні вимоги підтримав на суму 65 497, 94 грн. з урахуванням заяви про зменшення позовних вимог. Просить позов задоволити.

Регіональним відділенням фонду Державного майна України по Рівненській області через канцелярію суду подано відзив на позов, в якому зазначено яким чином та на підставі чого виникло зобов'язання відповідача щодо даної заборгованості.

Від Регіонального відділення фонду Державного майна України по Рівненській області 18 липня 2017 року через канцелярію суду надійшли додаткові письмові пояснення від 18.07.2017 року в яких зазначається щодо визначення орендної плати балансоутримувача.

18 липня 2017 року представник Регіонального відділення фонду Державного майна України по Рівненській області подав клопотання № 10-07-02657 від 18.07.2017 р. про здійснення розгляду справи по суті без представника регіонального відділення у зв'язку з зайнятістю представника в іншому судовому засіданні.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, відзиву на позов не подав, вимог не заперечив. Проте, до господарського суду повернулися поштові відправлення, якими відповідачу за адресою: 33018, м. Рівне, вул. Д. Галицького, 16 направлялися ухвали про призначення до розгляду, про відкладення розгляду справи, з відміткою відділення підприємства зв'язку: "Повертається за закінченням терміну зберігання". Інші відомості про місцезнаходження відповідача в матеріалах справи відсутні.

Відповідно до Спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходженням Відповідача є 33018, м. Рівне, вул. Д. Галицького, 16.

До повноважень господарських судів не віднесено установлення фактичного місцезнаходження юридичних осіб або місця проживання фізичних осіб - учасників судового процесу на час вчинення тих чи інших процесуальних дій. Тому відповідні процесуальні документи надсилаються господарським судом згідно з поштовими реквізитами учасників судового процесу, наявними в матеріалах справи.

Водночас законодавство України, в тому числі ГПК, не зобов'язує й сторону у справі, зокрема позивача, з'ясовувати фактичне місцезнаходження іншої сторони (сторін) у справі (якщо воно не співпадає з її місцезнаходженням, визначеним згідно із згаданою статтею 93 Цивільного кодексу України) та зазначати таке фактичне місцезнаходження в позовній заяві чи інших процесуальних документах.

В разі коли фактичне місцезнаходження юридичної особи - учасника судового процесу з якихось причин не відповідає її місцезнаходженню, визначеному згідно з законом, і дана особа своєчасно не довела про це до відома господарського суду, інших учасників процесу, то всі процесуальні наслідки такої невідповідності покладаються на цю юридичну особу.

Крім того частиною першою статті 64 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що у разі ненадання сторонами інформації щодо їх поштової адреси, ухвала про відкриття провадження у справі надсилається за адресою місцезнаходження (місця проживання) сторін, що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. У разі відсутності сторін за такою адресою, вважається, що ухвала про порушення провадження у справі вручена їм належним чином.

Як роз'яснив Пленум Вищого господарського суду України у п.п. 3.9.1., 3.9.2. Постанови від 26.12.2011 року № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції", особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце розгляду судом справи у разі виконання останнім вимог ч. 1 ст. 64 та ст. 87 ГПК. За змістом цієї норми, зокрема, в разі якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), і не повернуто підприємством зв'язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом. У випадку нез'явлення в засідання господарського суду представників обох сторін або однієї з них справа може бути розглянута без їх участі, якщо неявка таких представників не перешкоджає вирішенню спору.

На підставі вищенаведеного, господарський суд вважає за можливе розглянути справу без участі відповідача та відзиву, з його боку, за наявними у справі матеріалами. Суд не вбачає ні підстав, ні доцільності для відкладення розгляду справи, в зв'язку з неявкою відповідача, так як від останнього повертаються ухвали суду направлені на адресу зазначену у ЄДР без можливості їх вручення останньому.

Статтею 22 ГПК України встановлено права та обов'язки сторін в судовому процесі. Зокрема вказаною статтею передбачено, що сторони мають право брати участь в господарських засіданнях. Відповідно до норм вказаної статті сторони зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин справи.

Розглянувши документи і матеріали, які подані учасниками судового процесу, заслухавши пояснення представника позивача, давши належну оцінку доказам, які мають значення для справи, господарський суд прийшов до висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню. При цьому господарський суд керувався наступним.

05 червня 2017 року між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Рівненській області (Орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Телекомпанія "Ритм" (Орендар) було укладено Договір оренди державного майна № 1216-2014 (арк.с.12-14).

Згідно предмету Договору Орендодавець передає, а Орендар приймає в строкове платне користування державне майно (далі - Майно) нежитлове приміщення четвертого поверху будівлі, площею 158,6 кв. м., розташованої у м. Рівне, вул. 16 Липня, 38, що перебуває на балансі ДНВП Рівнегеокадастр (далі - Балансоутримувач), вартість якого визначена згідно з висновком про вартість на 31 березня 2014 року і становить за незалежною оцінкою 560 963 грн., без врахування ПДВ.

Відповідно до п. 1.2. Договору майно передається в оренду з метою розміщення 73,6 кв.м. - редакції ЗМІ; 85,0 кв.м.- видавництва друкованих засобів масової інформації та видавничої продукції, що видаються українською мовою.

За умовами пункту 1.3. Договору стан майна на момент укладення договору визначається в акті прийому - передачі.

Відповідно до п.2.1. Договору орендар вступає у строкове платне користування майном у термін, указаний у Договорі, але не раніше дати підписання Сторонами цього договору та Акта прийому - передачі вказаного майна.

Актом приймання - передачі нерухомого майна від 24 червня 2014 року приміщення площею 158,6 кв.м. за адресою м. Рівне, вул. 16 Липня, 38, що перебуває на балансі ДНВП Рівнегеокадастр було передане Відповідачу. Технічний стан майна задовільний. Характеристика технічного стану Майна на момент передачі в оренду зазначена в звіті про незалежну оцінку (а.с. 15).

Відповідно до п.3.1. Договору орендна плата визначається на підставі Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу, затвердженої постановою КМУ від 04.10.1995 року №786 ( із змінами та доповненнями) (далі - Методика розрахунку) і становить без ПДВ за базовий місяць розрахунку квітень 2014 року - 3 276,14 грн.

Нарахування ПДВ на суму орендної плати здійснюється в порядку, визначеному чинним законодавством. Орендна плата за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за наступний місяць. Оперативна інформація про індекси інфляції, розраховані Державною службою статистики України, розміщується на веб - сайті Фонду державного майна України (п. 3.2 та п. 3.3 Договору).

Пунктом 3.6. Договору передбачено, що орендна плата перераховується таким чином: 70% до Державного бюджету на рахунок УДКСУ у м. Рівне р/р 31117094700002, код одержувача 38012714, банк одержувача - ГУДКСУ у Рівненській області, МФО 833017, код платежу 22080300; 30% Балансоутримувачу - (ДНВП "Рівнегеокадастр") щомісяця не пізніше 15 числа місяця відповідно до пропорцій розподілу, установлених КМУ і чинних на кінець періоду, за який здійснюється платіж.

Орендар зобов'язаний здійснювати витрати, пов'язані з утриманням орендованого майна. Протягом 15 робочих днів після підписання цього Договору укласти з Балансоутримувачем орендованого Майна договір про відшкодування витрат Балансоутримувача на утримання орендованого Майна та надання комунальних послуг Орендарю. Контроль за виконанням умови покладається на Балансоутримувача (п. 5.11 Договору).

Відповідно до п. 5.3 Договору Орендар зобов'язаний своєчасно і у повному обсязі сплачувати орендну плату до Державного бюджету та Балансоутримувачу.

Відповідно до п. 8.1. Договору орендодавець (третя особа) має право контролювати з можливим залученням Балансоутримувача виконання умов Договору та використання Майна, переданого в оренду за Договором, і у разі необхідності спільно з Балансоутримувачем вживати відповідних заходів реагування.

Відповідно до п. 9.1. Договору за невиконання або неналежне виконання зобов'язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Цей Договір набуває чинності з моменту його підписання сторонами. Договір укладено в 3 (трьох) примірниках, кожен з яких має однакову юридичну силу: 1-Орендодавцю, 2,3 - Орендарю та Балансоутримувачу (п.10.12. Договору).

Договір підписано уповноваженими представниками Регіонального відділення фонду Державного майна України по Рівненській області та Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "РИТМ", та скріплено відбитками печаток сторін.

На виконання умов Договору оренди державного майна №1216-2014 від 05.06.2014 р. позивачем було надано відповідачу в оренду нежитлове приміщення четвертого поверху будівлі, площею 158,6 кв. м., розташованої у м. Рівне, вул. 16 Липня, 38, що перебуває на балансі ДНВП Рівнегеокадастр .

Між Позивачем та відповідачем були підписані акти здачі - прийняття робіт (надання послуг) в тому числі відшкодування комунальних послуг, за які не проведені розрахунки, зокрема:

акт №ОУ-000317 від 29.07.2016 року на загальну суму 8383,31 грн. з яких 2754,60 орендна плата з ПДВ що підлягає сплаті Позивачу, 1772,27 грн. спожиті комунальні послуги, решта суми 3856.44грн. без ПДВ орендна плата що перераховується на рахунок Орендодавця.

акт №ОУ-000364 від 31.08.2016 року на загальну суму 8514,06 грн. з яких 2754,60 орендна плата з ПДВ що підлягає сплаті Позивачу, 1903,02 грн. спожиті комунальні послуги, решта суми 3856.44грн. без ПДВ орендна плата що перераховується на рахунок Орендодавця.

акт №ОУ-000407 від 30.09.2016 року на загальну суму 8066,98 грн. з яких 2754,60 орендна плата з ПДВ що підлягає сплаті Позивачу, 1455,94 грн. спожиті комунальні послуги, решта суми 3856.44грн. без ПДВ орендна плата що перераховується на рахунок Орендодавця.

акт №ОУ-000456 від 31.10.2016 року на загальну суму 8604,08 грн. з яких 2754,60 орендна плата з ПДВ що підлягає сплаті Позивачу, 1993,04 грн. спожиті комунальні послуги, решта суми 3856.44грн. без ПДВ орендна плата що перераховується на рахунок Орендодавця.

акт №ОУ-000494 від 30.11.2016 року на загальну суму 11737,87 грн. з яких 2754,60 орендна плата з ПДВ що підлягає сплаті Позивачу, 5126,83 грн. спожиті комунальні послуги, решта суми 3856.44грн. без ПДВ орендна плата що перераховується на рахунок Орендодавця.

акт №ОУ-000527 від 31.12.2016 року на загальну суму 13438,16 грн. з яких 2754,60 орендна плата з ПДВ що підлягає сплаті Позивачу, 6827,12 грн. спожиті комунальні послуги, решта суми 3856.44грн. без ПДВ орендна плата що перераховується на рахунок Орендодавця.

акт №ОУ-000051 від 31.01.2017 року на загальну суму 14617,3 8 грн. з яких 2784,90 орендна плата з ПДВ що підлягає сплаті Позивачу, 7933,62 грн. спожиті комунальні послуги, решта суми 3898,86 грн. без ПДВ орендна плата що перераховується на рахунок Орендодавця.

акт №ОУ-000085 від 28.02.2017 року на загальну суму 15265,75 грн. з яких 2812,75 орендна плата з ПДВ що підлягає сплаті Позивачу, 8515,15 грн. спожиті комунальні послуги, решта суми 3937,85 грн. без ПДВ орендна плата що перераховується на рахунок Орендодавця.

акт №ОУ-000122 від 31.03.2017 року на загальну суму 11623,05 грн. з яких 2863,38 орендна плата з ПДВ що підлягає сплаті Позивачу, 4750,94 грн. спожиті комунальні послуги, решта суми 4008,73 грн. без ПДВ орендна плата що перераховується на рахунок Орендодавця.

акт №ОУ-000175 від 30.04.2017 року на загальну суму 9153,92 грн. з яких 2889,15 орендна плата з ПДВ що підлягає сплаті Позивачу, 2219,96 грн. спожиті комунальні послуги, решта суми 4044,81 грн. без ПДВ орендна плата що перераховується на рахунок Орендодавця.

В порушення умов договору відповідач припинив вносити орендну плату з липня 2016 року, внаслідок чого утворилась заборгованість яка становить 61 059,99 грн., в т.ч. комунальні послуги 40987,99грн. Наданий суду розрахунок суми основного боргу по орендній платі в сумі 20 072,00 грн. з ПДВ та комунальні послуги в сумі 40987,99 грн. перевірено та визнано правильним.

Розрахунок відшкодування комунальних послуг додається та складає згідно проведеного розрахунку 40987,99 грн. в тому числі: електроенергія спожито з липня 2016 по квітень 2017 року 9790 квт.год. на суму 22927,80 грн., водопостачання та водовідведення з липня 2016 по квітень 2017 року спожито 47 куб.м. холодної води на суму 606,43 грн., плата за вивіз сміття з липня 2016 по квітень 2017 року на суму 856,43 грн., витрати на утримання землі з липня 2016 по квітень 2017 року на суму 2450,57 грн. Дані щодо спожитих послуг підтверджуються актами здачі - приймання робіт (надання послуг) підписаними сторонами.

Позивач надіслав Відповідачеві письмову вимогу-претензію №63 від 23.03.2017 року про сплату заборгованості за договором оренди державного майна №1216-2014 від 05.06.2014 року, яку Відповідач отримав 23.03.2017 року (реєстраційний номер 03-14). Утім, зазначена вимога відповідачем залишена без відповіді.

За умовами ст. 11 Цивільного кодексу України підставами виникнення цивільних прав та обов'язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Відповідно до ст. 509 ЦК України зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку.

Статтею 526 ЦК України встановлено, що зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Згідно ч. 1 ст. 530 ЦК України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк.

Як передбачено ст. 611 ЦК України, у разі порушення зобов'язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема сплата неустойки.

Боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних з простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений законом або договором.(ч.2 ст.625 ЦК України).

Згідно ч.1 ст.759 ЦК України, за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов'язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк.

За користування майном з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму. Плата за користування майном вноситься щомісячно, якщо інше не встановлено договором.

Таким чином, суд вважає позовні вимоги про стягнення з відповідача заборгованості в сумі - 61 059,99 грн. в тому числі орендної плати в сумі 20 072,00 грн., комунальні послуги в сумі 40 987,99 грн. обгрунтованими, підтвердженими матеріалами справи та такими, що підлягають задоволенню.

Частиною 1 статті 216 Господарського кодексу України передбачено, що учасники господарських відносин несуть господарсько-правову відповідальність за правопорушення у сфері господарювання шляхом застосування до правопорушників господарських санкцій на підставах і в порядку, передбачених цим Кодексом, іншими законами та договором.

Частиною шостою статті 231 ГК України передбачено, що штрафні санкції за порушення грошових зобов'язань встановлюються у відсотках, розмір яких визначається обліковою ставкою Національного банку України, за увесь час користування чужими коштами, якщо інший розмір відсотків не передбачено законом або договором.

Відповідно до п.3.7. Договору орендна плата, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, підлягає індексації і стягується до Державного бюджету та Балансоутримувачу у визначеному пунктом 3.6. співвідношенні відповідно до чинного законодавства України з урахуванням пені в розмірі подвійної облікової ставки НБУ на дату нарахування пені від суми заборгованості за кожний день прострочення, уключаючи день оплати.

Стаття 549 ЦКУ визначає пеню як - неустойку, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов'язання за кожен день прострочення виконання.

Суд, здійснивши перерахунок нарахованих позивачем сум пені, 3% річних та інфляційних втрат, прийшов до висновку що наданий позивачем розрахунок є вірним, відтак позовні вимоги про стягнення з відповідача пені в розмірі 2 211,80 грн. (за період з 16 липня 2016 р. по 16 січня 2017 р.), інфляційні втрати в сумі 1 848,64 грн. (за період з липня 2016 р. по червень 2017 р.), 3% річних у розмірі 377,51 грн. (за період з 16 липня 2016 р. по 30 червня 2017 р.) є законними, обгрунтованими, відповідачем не спростованими, а відтак такими що підлягають до задоволення. Загальна сума боргу з врахуванням штрафних санкцій станом на 18.07.2017 р. становить 65 497,94 грн. (за період з 16 липня 2016 р. по 30 червня 2017 р.) .

Відповідно до ч.2 ст.193 Господарського кодексу України, кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов'язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу.

Статтею 627 ЦК України передбачено, що відповідно до статті 6 цього Кодексу сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості. Зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов'язковими відповідно до актів цивільного законодавства (ч.1 ст.628 ЦК України). За умовами ст.629 цього ж Кодексу договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Підписавши Договір оренди державного майна №1216 - 2014 від 05.06.2014 р., та скріпивши його відбитком своєї печатки відповідач фактично засвідчив, що погоджується з умовами, які у ньому викладені.

Доказів сплати заборгованості по орендній платі та комунальних платежах відповідач суду не надав.

Згідно ст. 32 ГПК України доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

Відповідно до ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог та заперечень.

Згідно ст. 34 Господарського процесуального кодексу України обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Згідно ст. 43 ГПК України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

За таких обставин, в повній мірі дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про те, що позовні вимоги Державного підприємства "Рівненське державне науково-виробниче підприємство геодезії та кадастру" ґрунтуються на договорі та законі, підтверджуються матеріалами справи, не спростовані відповідачем, відтак підлягають задоволенню в сумі 65 497,94 грн., в тому числі орендна плата в сумі 20 072,00 грн., вартість комунальних послуг в сумі 40987,99 грн., пеня в розмірі 2 211,80 грн. (за період з 16 липня 2016 р. по 16 січня 2017 р.), інфляційні втрати в сумі 1 848,64 грн. (за період з липня 2016 р. по червень 2017 р.), 3% річних у розмірі 377,51 грн. (за період з 16 липня 2016 р. по 30 червня 2017 р.).

Відповідно до ст. 49 ГПК України на відповідача покладаються судові витрати внаслідок його неправильних дій - доведення спору до господарського суду.

Керуючись ст. ст. 49, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

1. Позов задоволити.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "РИТМ" (33018, м. Рівне, вул. Д.Галицького, 25, ЄДРПОУ 32451357) на користь Державного підприємства Рівненське державне науково - виробниче підприємство геодезії та кадастру (33028, м. Рівне вул. 16 Липня, 38, ЄДРПОУ 30133037, р./р. № 26007000006446, Банк отримувача: ПАТ Укрсоцбанк , МФО 300023, ІПН 301330317165) 65 497, 94 (шістдесят п'ять тисяч чотириста дев'яносто сім гривень 94 коп.), з яких орендна плата в сумі 20 072,00 грн., вартість комунальних послуг в сумі 40 987,99 грн., інфляційні втрати - 1 848,64 грн., 3 % річних - 377,51 грн., пеня - 2 211,80 грн., судовий збір в сумі 1600,00 грн.

3. Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Повний текст рішення складено та підписано 21 липня 2017 року.

Суддя Марач В.В.

Дата ухвалення рішення18.07.2017
Оприлюднено24.07.2017

Судовий реєстр по справі —918/319/17

Ухвала від 01.09.2017

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Судовий наказ від 01.08.2017

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Рішення від 18.07.2017

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 20.06.2017

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 06.06.2017

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 17.05.2017

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні