Ухвала
від 26.07.2017 по справі 813/2175/17
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

26 липня 2017 р. № 813/2175/17

м.Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого - судді Сакалоша В.М.,

судді Брильовського Р.М.,

судді Гулика А.Г.,

за участю секретаря судового засідання Магиревич Ю.Д.,

представника позивача ОСОБА_1,

представника третьої особи 1 ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника третьої особи ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю АВР-БУД про зупинення провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю Зелемінь до Державної архітектурно-будівельної інспекції України за участю третіх осіб, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю АВР-БУД , 1 окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби України про визнання протиправними і скасування постанови,-

В С Т А Н О В И В :

На розгляд ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю Зелемінь до Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області, в якій просить:

- визнати протиправним та скасувати постанову Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області про накладення штрафу за порушення у сфері містобудівної діяльності, якими ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю Зелемінь визнано винним у вчинені порушення у сфері містобудівної діяльності від 30.05.2017 року №1ф/45пз/1013-6/3076-17 та №1ф/46пз/1013-6/3077-17 .

Ухвалою судді від 16.06.2017 року відкрито провадження у справі. Хід розгляду справи відображений в ухвалах суду.

Зокрема, 11.07.2017 року протокольною ухвалою суду проведена заміну відповідача на Державну архітектурно-будівельну інспекцію України. Окрім цього, залучено до участі у справі в якості третіх осіб які не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю АВР-БУД , 1 окремий відділ капітального будівництва Державної прикордонної служби України.

Представник третьої особи ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю АВР-БУД звернувся до суду з клопотанням про зупинення провадження у справі, відповідно до пункту 3 частини 1 статті 156 КАС України, до набрання законної сили рішенням у справі №813/1947/17 за позовом 1 окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби України до Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області про визнання протиправними та скасування рішень

У судовому засіданні представник позивача підтримала клопотання про зупинення провадження у справі та просила таке задовольнити.

У судовому засіданні представник третьої особи 1 підтримав клопотання про зупинення провадження у справі та просив суд таке задовольнити.

Відповідач та 1 окремий відділ капітального будівництва Державної прикордонної служби України у судове засідання явку уповноважених представників не забезпечив, хоча належним чином були повідомлені про дату, час та місце судове засідання. Водночас, жодних клопотань від представників сторін на адресу суду не надходило.

При прийнятті ухвали суд виходив з наступного.

Відповідно до частини 1 пункту 3 статті 156 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

Як вбачається із матеріалів справи, 29.05.2017 року ухвалою Львівський окружний адміністративний суд (Головуючий суддя Гавдик 3.В.) відкрито провадження в адміністративній справі №813/1947/17 за позовом 1 окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби України до Департаменту Державної архітектурно - будівельної інспекції у Львівській області про скасування наказів приписів та постанов. Відтак, в процесі судового розгляду адміністративної справи №813/1947/17, суд встановлює правомірність проведення позапланових перевірок від 05.05.2017 року та правильність визначення кількості машиномісць; встановлює питання щодо розробки проектної документації по зовнішньому освітленню та питання відповідності ДБН техніко - економічних показників на об'єкті перевірки на вул. В.Великого, 10 у м. Львові.

Таким чином, суд зазначає, що обставини, які вирішуються у справі №813/1947/17 є аналогічні обставинам у справі №813/2175/17. Більше того, адміністративна справа №813/1947/17 є первинною.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку, що вимоги двох справ є взаємопов'язаними, відтак результати розгляду справи №813/1947/17 можуть вплинути на розгляд даної справи, а тому клопотання представника третьої особи ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю АВР-БУД про зупинення провадження у справі слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 156, 158, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання представника третьої особи ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю АВР-БУД про зупинення провадження у справі - задовольнити.

Провадження в адміністративній справі №813/2175/17 за позовом ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю Зелемінь до Державної архітектурно-будівельної інспекції України за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю АВР-БУД , 1 окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби України про визнання протиправними і скасування постанови - зупинити до набрання законної сили судовим рішенням в адміністративній справі №813/1947/17 за позовом 1 окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби України до Департаменту Державної архітектурно - будівельної інспекції у Львівській області про скасування наказів приписів та постанов.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Головуючий суддя Сакалош В.М.

Суддя Брильовський Р.М.

Суддя Гулик А.Г.

Повний текст ухвали виготовлений та підписаний 26 липня 2017 року.

Дата ухвалення рішення26.07.2017
Оприлюднено26.07.2017
Номер документу67913979
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними і скасування постанови

Судовий реєстр по справі —813/2175/17

Рішення від 15.07.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Рішення від 16.07.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 21.06.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 26.07.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 16.06.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 16.06.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні