Ухвала
від 26.07.2017 по справі 757/38645/17-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №11сс/796/3845/2017 Слідчий суддя ОСОБА_1

Доповідач ОСОБА_2

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 липня 2017 року суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва ОСОБА_2 , вирішуючи питання про прийняття до апеляційного розгляду апеляційної скарги директора ТОВ «Екологічні інвестиції» ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 06 липня 2017 року,

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 06 липня 2017 року клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 задоволено.

Призначено позапланову перевірку додержання ТОВ «Екологічні інвестиції» ліцензійних умов господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами за період з 16.10.2013 по 06.07.2017, проведення якої доручено фахівцям міністерства екології та природних ресурсів України.

Не погоджуючись з ухвалою слідчого судді, директоа ТОВ «Екологічні інвестиції» ОСОБА_3 подав на неї апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу слідчого судді та прийняти нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання прокурора.

Перевіривши матеріали провадження за скаргою, які надійшли до Апеляційного суду міста Києва, з огляду на положення ч. 4 ст. 399 КПК України, суддя-доповідач приходить до висновку про відмову у відкритті провадження з наступних підстав.

Положеннями чинного кримінального процесуального законодавства (глава 31 КПК України) чітко регламентовано та визначено перелік судових рішень, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку.

Так, у відповідності до вимог ч.3 ст. 392 КПК України, в апеляційному порядку можуть бути оскаржені ухвали слідчого судді у випадках, передбачених цим Кодексом.

Згідно із ч.3 ст. 307 КПК України, ухвала слідчого судді за результатами розгляду скарги на рішення, дію чи бездіяльність слідчого чи прокурора не може бути оскаржена, окрім ухвали про відмову у задоволенні скарги на постанову про закриття кримінального провадження.

Також відповідно до приписів ч.2 ст. 309 КПК України, під час досудового розслідування, окрім ухвали слідчого судді про відмову у задоволенні скарги на постанову про закриття кримінального провадження, можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про повернення скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, прокурора або відмову у відкритті провадження по ній.

При цьому, згідно ч.3 зазначеної статті, інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Згідно з вимогами ч.4 ст. 399 КПК України, суддя-доповідач відмовляє у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Як вбачається із наданих апеляційному суду матеріалів, клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про призначення позапланової перевірки додержання ТОВ «Екологічні інвестиції» ліцензійних умов господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами за період з 16.10.2013 по 06.07.2017, слідчим суддею розглянуто відповідно до вимог КПК України з прийняттям судового рішення по суті, а отже апеляційний суд позбавлений законних підстав для розгляду апеляційної скарги поза межами вимог КПК України.

Зважаючи на те, що КПК України не передбачає оскарження в апеляційному порядку такої ухвали слідчого судді, суддя-доповідач приходить до висновку про відсутність підстав для розгляду в апеляційному порядку апеляційної скарги директора ТОВ «Екологічні інвестиції» ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 06 липня 2017 року, а отже про відмову у відкритті провадження за апеляційною скаргою.

Таким чином, керуючись ч.4 ст. 399 КПК України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою директора ТОВ «Екологічні інвестиції» ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 06 липня 2017 року.

Копію ухвали невідкладно надіслати особі, яка подала апеляційну скаргу разом з апеляційною скаргою та усіма доданими до неї матеріалами.

Ухвалу може бути оскаржено до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом трьох місяців з дня її проголошення.

Суддя

Апеляційного суду міста Києва ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення26.07.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67925595
СудочинствоКримінальне
Сутьприйняття до апеляційного розгляду апеляційної скарги директора ТОВ «Екологічні інвестиції» ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 06 липня 2017 року

Судовий реєстр по справі —757/38645/17-к

Ухвала від 31.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Юрдига Ольга Степанівна

Ухвала від 26.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Юденко Тамара Миколаївна

Ухвала від 06.07.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні