Ухвала
від 26.07.2017 по справі 290/549/17
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Романівський районний суд Житомирської області

290/549/17

У Х В А Л А

смт. Романів 26 липня 2017 року

Слідчий суддя Романівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого Романівського ВП Новоград-Волинського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки, подане в рамках кримінального провадження № 12017060150000236,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий Романівського ВП Новоград-Волинського ВП ГУНП ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, в якому зазначено, що в провадженні органу досудового розслідування перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017060150000236 від 15 червня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 стататті 172 Кримінального кодексу України (далі КК України).

Посилаючись на необхідність встановлення обставин, що мають істотне значення та підлягають встановленню в ході досудового рослідування, слідчий Романівського ВП Новоград-Волинського ВП ГУНП ОСОБА_3 просить призначити проведення позапланової документальної перевірки товариства з обмеженою відповідальністю "Колос", розташованого за адресою: вул. Небесної Сотні,18 смт. Романів Житомирської області, проведення якої доручити Головному управлінню ДФС у Житомирській області.

У задоволенні вказаного клопотання слід відмовити виходячи з наступного.

Статтею 19 Конституції України визначено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

За змістом статті 1 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК України) порядок кримінального провадження на території України визначається лише кримінальним процесуальним законодавством України, що складається з відповідних положень Конституції України, міжнародних договорів, згода на обов"язковість яких надана Верховною Радою України, КПК України та інших законів України.

Пунктом 5 частини 2 статті 40 КПК України слідчий уповноважений звертатися за погодженням із прокурором до слідчого судді з клопотаннями про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій.

Проведення позапланової документальної перевірки не відноситься до заходів забезпечення кримінального провадження або до слідчих (розшукових) дій.

Враховуючи, що слідчий повноважень на звернення до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки не має, слідчий суддя прийшов до висновку про безпідставність даного клопотання.

Керуючись статтями 40, 369, 372 КПК України, слідчий суддя,

В И Р І Ш И В :

У задоволенні клопотання про надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки товариства з обмеженою відповідальністю "Колос", розташованого за адресою: вул. Небесної Сотні,18 смт. Романів Житомирської області відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.07.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67936527
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —290/549/17

Ухвала від 26.07.2017

Кримінальне

Романівський районний суд Житомирської області

Бабич С. В.

Ухвала від 17.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Кіянова С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні