Ухвала
від 31.07.2017 по справі 823/900/17
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

31 липня 2017 року справа № 823/900/17

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Рідзеля О.А.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Канівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області про визнання протиправними та скасування постанов, -

ВСТАНОВИВ:

08.06.2017 фізична особа-підприємець ОСОБА_1 (далі-позивач) звернувся в Черкаський окружний адміністративний суд з вищезазначеним позовом до Канівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області (далі - відповідач), в якому просить:

- визнати протиправною та скасувати постанову Канівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області від 10.05.2017 про відкриття виконавчого провадження №53903692;

- визнати протиправною та скасувати постанову Канівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області від 10.05.2017 про арешт майна №53903692;

- визнати протиправною та скасувати постанову Канівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області від 10.05.2017 про арешт коштів боржника №53903692.

На адресу суду від позивача надійшла заява про залучення Черкаської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Вирішуючи дане клопотання, суд зазначає про таке.

Як вбачається з матеріалів справи, предметом розгляду даної адміністративної справи є оскарження постанов Канівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області в межах виконавчого провадження, стягувачем якого є Черкаська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Черкаській області.

Відповідно до ч. 2 ст. 53 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Таким чином, на підставі вищевикладеного, суд дійшов висновку, що судове рішення в даній справі може вплинути на права, інтереси або обов'язки стягувача виконавчого провадження №53903692 - Черкаської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області, а тому вбачається за доцільне залучити його до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Керуючись ст. ст. 53, 160-165, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі в справі № 823/900/17, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Черкаську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Черкаській області (18003, м. Черкаси, вул. В. Чорновола, 157).

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Рідзель

Дата ухвалення рішення31.07.2017
Оприлюднено02.08.2017
Номер документу68053208
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування постанов

Судовий реєстр по справі —823/900/17

Постанова від 10.08.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Ухвала від 31.07.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Ухвала від 31.07.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Ухвала від 12.06.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні