Ухвала
від 02.08.2017 по справі 2-3088/11
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-3088/11

н/п 6/766/610/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 серпня 2017 року Херсонський міський суд Херсонської області в складі

головуючого судді Хайдарової І.О.,

при секретарі Яковлєвій О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду подання Суворовського районного відділу державної виконавчої служби м. Херсона Головного територіального управління юстиції у Херсонській області про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України,-

ВСТАНОВИВ:

Суворовський районний відділ державної виконавчої служби м. Херсона Головного територіального управління юстиції у Херсонській області звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України, обґрунтовуючи тим, що боржник не виконує рішення суду.

Представник Суворовського РВ ДВС м. Херсона ГТУЮ у Херсонській області в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини не явки суду не відомі.

Суд, вивчивши матеріали справи вважає, що подання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Судом встановлено, що на виконанні у Суворовського РВ ДВС м. Херсона ГТУЮ у Херсонській області перебуває зведене виконавче провадження №45808435 до складу якого входить шість виконавчих проваджень №47728311, №44352251, №47728369, №47728555, №28414269, №44352125 про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 боргу на загальну суму 3186565,82 грн.

30.08.2011 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження №28414269, яка направлена сторонам для відома, боржнику для виконання.

З матеріалів подання не можливо встановити чи до боржника вживалися заходи примусового виконання судового рішення, передбачені законодавством України.

Під поняттям ухилення від виконання зобов'язань, покладених на боржника рішенням варто розуміти будь-які свідомі діяння (дії або бездіяльність) боржника, спрямовані на невиконання відповідного обов'язку у виконавчому провадженні, коли виконати цей обов'язок у нього є всі реальні можливості (наприклад, наявність майна, грошових коштів тощо) і цьому не заважають будь-які не залежні від нього об'єктивні обставини (непереборної сили, події тощо).

Відповідно до ст. 33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Згідно зі ст. 6 Закону України Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України громадянинові України, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо діють неврегульовані невиконані зобов'язання, а також якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням - до виконання зобов'язань. Тимчасове затримання або вилучення паспорта у таких випадках здійснюється судом, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, прикордонної служби і військовими комісаріатами та консульською службою України.

Відповідно до п. 5 ч. 1, ч. 2 ст. 6 Закону України Про порядок виїзду і в'їзду в Україну громадян України , громадянинові який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов'язань.

Проте, як вбачається з матеріалів подання, державним виконавцем не надано жодних доказів, які б свідчили про те, що ОСОБА_1 може або намагається виїхати за межі України, щоб уникнути відповідальності, а також, що боржник взагалі має документ, який надає йому право виїзду за межі України в інші держави (закордонний паспорт).

За таких обставин, оскільки державним виконавцем не доведено умисне ухилення ОСОБА_1 від виконання покладених на нього зобов'язань, та взагалі не надано жодних доказів, підтверджуючих дані обставини, суд приходить до висновку, що підстав, для тимчасового обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України відсутні.

Керуючись ст. 377-1 ЦПК України, Законом України Про виконавче провадження суд,-

УХВАЛИВ:

В задоволені подання Суворовського районного відділу державної виконавчої служби м. Херсона Головного територіального управління юстиції у Херсонській області про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 5 днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Херсонський міський суд Херсонської області.

СуддяОСОБА_2

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення02.08.2017
Оприлюднено09.08.2017
Номер документу68132560
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-3088/11

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Звєздова Н. С.

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Галущенко Ю. А.

Ухвала від 25.11.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 17.09.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Галущенко Ю. А.

Ухвала від 01.07.2011

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Пустовіт З. П.

Ухвала від 15.12.2011

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

Ухвала від 26.12.2011

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

Ухвала від 15.11.2011

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Богдан М. В.

Ухвала від 02.08.2017

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Хайдарова І. О.

Ухвала від 01.08.2017

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Хайдарова І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні