Ухвала
від 04.08.2017 по справі 751/706/17
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/706/17

Провадження №1-кс/751/1965/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 серпня 2017 року місто Чернігів

Слідчий суддя Новозаводського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку всіх приміщень, які займає Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації та розташовані за адресою: м. Чернігів, вул. Єлецька, 11,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 , з тих підстав, що у провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області перебувають матеріали кримінального провадження № 32017270000000006 від 02.02.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 205 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що між Приватним підприємством «РІДНА ХАТА» (ЄДРПОУ 32194657) та Управлінням капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації (далі УКБ) укладені договори підряду № 21 від 30.08.2016, № 22 від 30.08.2016, № 72 від 14.11.2016, на виконання будівельних робіт по об`єктах: «Реконструкція приміщень з заміною вікон у будівлі Ладанської гімназії по вулиці Миру, 114 в с.м.т. Ладан, Прилуцького району, Чернігівської області, ІІ черга Спортивний зал з навчальними кабінетами та іншими приміщеннями», «Встановлення станції підйому води ІІ рівня в мікрорайоні п`ятиповерхової забудови м. Семенівка, Чернігівської області з виділенням черговості: 1 черга вул. Центральна, будинок № 5а, 2 черга вулиця Центральна, будинок № 7, 3 черга вулиця Центральна, будинок № 9, 4 черга вулиця Самуйловича, будинок № 14», «Реконструкція існуючої котельні Оленівської ЗОШ І-ІІІ ступенів за адресою: с. Оленівка, вул. Шевченко, 93 Борзнянського району», а також на здійснення робіт, згідно замовлення УКБ, за договором субпідряду з ТОВ «ВТП «Промтехбуд», щодо реконструкції кінотеатру «Літній під спортивну залу по вул. Б. Майстренка, 8, м. Новгород Сіверський, Чернігівської області».

Згідно легалізованих матеріалів оперативно-розшукової справи № 30/39/124 - 2016 від 24.10.2016 встановлено, що директор ПП «РІДНА ХАТА» ОСОБА_5 , з відома та за вказівкою службових осіб Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації, зокрема в.о. начальника управління ОСОБА_6 та ОСОБА_7 особи, яка організовує роботу виробничо-технічного відділу зазначеного управління, вносив до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, щодо обсягів виконаних робіт та вартості використаних матеріалів, в результаті чого останні за попередньою змовою заволоділи бюджетними грошовими коштами, перевівши їх у готівку через розрахункові рахунки ПП "РІДНА ХАТА" та інших підконтрольних суб`єктів господарської діяльності.

Крім цього, в ході досудового слідства встановлено, що протягом 2015 2016 років службові особи ТОВ «Будспец» (код ЄДРПОУ 39488116, зареєстроване за адресою: вул. Кирпоноса, 7, м. Чернігів), яке фактично було підконтрольне на даний час уже колишньому директору Департаменту житлово-комунального господарства ОСОБА_8 , зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи бюджетними грошовими коштами в особливо великих розмірах, які були виділені УКБ Чернігівської обласної державної адміністрації, в сумі понад 16 млн грн, на виконання будівельних робіт за державними замовленнями, шляхом відображення неіснуючих фінансово-господарських операцій, щодо придбання послуг та товарно-матеріальних цінностей за завищеними цінами, із суб`єктами господарської діяльності, які мають ознаки фіктивності, а саме: ТОВ «Технобуд-поліс» (код ЄДРПОУ 39025090), ТОВ «Буддстер» (код ЄДРПОУ 39236436), ТОВ «Ісіда груп» на даний час ТОВ «Рідмар» (код ЄДРПОУ39520175), ТОВ «НПЛ КОМ» (код ЄДРПОУ 39729391), ТОВ «Аквантіс ЛТД» (код ЄДРПОУ 40053566), ТОВ «Лан Він» (код ЄДРПОУ 40722771), одночасно з цим отримуючи послуги та товарно матеріальні цінності від діючих підприємств, за значно нижчими цінами.

Крім цього, відповідно до листа УСБУ в Чернігівській області від 01.02.2017 № 74/3/1-317, встановлено, що директор Департаменту житлово-комунального господарства Чернігівської ОДА ОСОБА_8 , фактично керуючи ТОВ «Будспец» (код ЄДРПОУ 39488116, зареєстроване за адресою: вул. Кирпоноса, 7, м. Чернігів), протягом 2015-2016 років систематично привласнював бюджетні кошти під час виконання будівельних робіт за державними замовленнями на наступних об`єктах: «Реконструкція Городнянської районної гімназії та ЗОШ 1 ступеня із застосуванням енергозберігаючих технологій», «реконструкція очисних споруд у смт Куликівка», «реконструкція блоку очисних споруд в м. Ічня Чернігівської області», «реконструкція частини приміщень Ніжинської гімназії №16 під дитячий садок по вул. 31 мікрорайон, 11, м. Ніжин», «реконструкція інфекційного відділення та реконструкція системи опалення, водопостачання та водовідведення КЛПЗ «Чернігівської обласної дитячої лікарні, по пр. Миру, 44, м. Чернігів», «реконструкція гімназії імені О.П. Довженка із застосуванням системи енергозбереження в смт. Сосниця», «реконструкція будівлі Хмільницького навчально-виховного комплексу по вул. Шкільній, 1, с. Хмільниця, Чернігівського району», «капітальний ремонт покрівлі сільського клубу по вул. Конституції,26а, с. Ясна Зірка, Носівського району, Чернігівської області», організовував здійснення незаконних безтоварних фінансово господарських операцій, з метою надання привласненим грошовим коштам законного вигляду та виведення їх в якості готівки через підприємства з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ «Технобуд-поліс» (код ЄДРПОУ 39025090), ТОВ «Буддстер» (код ЄДРПОУ 39236436), ТОВ «Ісіда груп» на даний час ТОВ «Рідмар» (код ЄДРПОУ 39520175), ТОВ «НПЛ КОМ» (код ЄДРПОУ 39729391), ТОВ «Аквантіс ЛТД» (код ЄДРПОУ 40053566), ТОВ «Лан Він» (код ЄДРПОУ 40722771).

Встановлено, що Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації розташоване за адресою: м. Чернігів, вул. Єлецька (Белінського), 11.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось, оскільки про це не було заявлено клопотання.

Вислухавши пояснення слідчого та вивчивши матеріали справи, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що за місцем розміщення Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації, за адресою: м. Чернігів, вул. Єлецька, 11, знаходяться документи, які мають значення для досудового розслідування та можуть в подальшому бути доказами під час досудового розслідування та судового розгляду, а саме речі та документи на виконання будівельних робіт ПП «РІДНА ХАТА» по об`єктах «Реконструкція приміщень з заміною вікон у будівлі Ладанської гімназії по вулиці Миру, 114 в с.м.т. Ладан, Прилуцького району, Чернігівської області, ІІ черга Спортивний зал з навчальними кабінетами та іншими приміщеннями», «Встановлення станції підйому води ІІ рівня в мікрорайоні п`ятиповерхової забудови м. Семенівка, Чернігівської області з виділенням черговості : 1 черга вул. Центральна, будинок № 5а, 2 черга вулиця Центральна, будинок № 7, 3 черга вулиця Центральна, будинок № 9, 4 черга вулиця Самуйловича, будинок № 14», «Реконструкція існуючої котельні Оленівської ЗОШ І-ІІІ ступенів за адресою : с. Оленівка, вул. Шевченко, 93 Борзнянського району», а також на здійснення робіт, згідно замовлення УКБ, за договором супідряду з ТОВ «ВТП «Промтехбуд», щодо реконструкції кінотеатру «Літній під спортивну залу по вул. Б. Майстренка, 8, м. Новгород Сіверський, Чернігівської області», та виконання робіт ТОВ «Будспец» по об`єктах «Реконструкція Городнянської районної гімназії та ЗОШ 1 ступеня із застосуванням енергозберігаючих технологій», «реконструкція очисних споруд у смт Куликівка», «реконструкція блоку очисних споруд в м. Ічня Чернігівської області», «реконструкція частини приміщень Ніжинської гімназії №16 під дитячий садок по вул. 31 мікрорайон, 11, м. Ніжин», «реконструкція інфекційного відділення та реконструкція системи опалення, водопостачання та водовідведення КЛПЗ «Чернігівської обласної дитячої лікарні, по пр. Миру, 44, м. Чернігів», «реконструкція гімназії імені О.П. Довженка із застосуванням системи енергозбереження в смт Сосниця», «реконструкція будівлі Хмільницького навчально-виховного комплексу по вул. Шкільній, 1, с. Хмільниця, Чернігівського району», «капітальний ремонт покрівлі сільського клубу по вул. Конституції,26а, с. Ясна Зірка, Носівського району, Чернігівської області».

Відповідно до «Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна» право комунальної власності за об`єктом нерухомості, розташованого за адресою : м. Чернігів, вул. Єлецька, 11, в цілому належить Територіальній громаді сіл, селищ, міст Чернігівської області в особі Чернігівської обласної ради (ЄДРПОУ 25618741) (а.п.40).

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233-236 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл заступнику начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_9 , начальнику відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_10 , заступнику начальника відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_11 , старшому слідчому в ОВС відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_12 , старшому слідчому відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_13 , старшому слідчому відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_14 , слідчому відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_15 , старшому слідчому відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_16 , старшому слідчому відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_17 , слідчому відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_18 , слідчому відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_19 , слідчому відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_20 , старшому слідчому відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_21 , слідчому відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_22 , слідчому відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_23 , на проведення обшуку у кабінеті начальника управління та приймальної, кабінеті заступника начальника управління начальника виробничо-технічного відділу, кабінеті виробничо технічного відділу, кабінеті заступника начальника управління начальника відділу економічного аналізу та договорів, кабінетах відділу фінансового забезпечення, кабінеті головного бухгалтера, кабінетах відділу юридичної та організаційної роботи, кабінеті начальника відділу юридичної та організаційної роботи, які знаходяться в Управлінні капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації та розташовані за адресою: м. Чернігів, вул. Єлецька, 11, право власності на які, відповідно до «Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна», в цілому зареєстровано за Територіальною громадою сіл, селищ, міст Чернігівської області в особі Чернігівської обласної ради (ЄДРПОУ 25618741), з метою відшукання і вилучення речей та документів на виконання будівельних робіт ПП «РІДНА ХАТА» по об`єктах «Реконструкція приміщень з заміною вікон у будівлі Ладанської гімназії по вулиці Миру, 114 в с.м.т. Ладан, Прилуцького району, Чернігівської області, ІІ черга Спортивний зал з навчальними кабінетами та іншими приміщеннями», «Встановлення станції підйому води ІІ рівня в мікрорайоні п`ятиповерхової забудови м. Семенівка, Чернігівської області з виділенням черговості : 1 черга вул. Центральна, будинок № 5а, 2 черга вулиця Центральна, будинок № 7, 3 черга вулиця Центральна, будинок № 9, 4 черга вулиця Самуйловича, будинок № 14», «Реконструкція існуючої котельні Оленівської ЗОШ І-ІІІ ступенів за адресою : с. Оленівка, вул. Шевченко, 93 Борзнянського району», а також на здійснення робіт, згідно замовлення УКБ, за договором супідряду з ТОВ «ВТП «Промтехбуд», щодо реконструкції кінотеатру «Літній під спортивну залу по вул. Б. Майстренка, 8, м. Новгород Сіверський, Чернігівської області», та виконання робіт ТОВ «Будспец» по об`єктах «Реконструкція Городнянської районної гімназії та ЗОШ 1 ступеня із застосуванням енергозберігаючих технологій», «реконструкція очисних споруд у смт Куликівка», «реконструкція блоку очисних споруд в м. Ічня Чернігівської області», «реконструкція частини приміщень Ніжинської гімназії №16 під дитячий садок по вул. 31 мікрорайон, 11, м. Ніжин», «реконструкція інфекційного відділення та реконструкція системи опалення, водопостачання та водовідведення КЛПЗ «Чернігівської обласної дитячої лікарні, по пр. Миру, 44, м. Чернігів», «реконструкція гімназії імені О.П. Довженка із застосуванням системи енергозбереження в смт Сосниця», «реконструкція будівлі Хмільницького навчально-виховного комплексу по вул. Шкільній, 1, с. Хмільниця, Чернігівського району», «капітальний ремонт покрівлі сільського клубу по вул. Конституції,26а, с. Ясна Зірка, Носівського району, Чернігівської області», в тому числі: договорів підряду № 72 від 14.11.2016, № 21 від 30.08.2016, № 22 від 30.08.2016 укладених між Приватним підприємством «РІДНА ХАТА» (ЄДРПОУ 32194657) та Управлінням капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації, договорів (підряду, супідряду), щодо реконструкції кінотеатру «Літній під спортивну залу по вул. Б. Майстренка, 8, м. Новгород Сіверський, Чернігівської області», договорів підряду з додатками укладених з ТОВ «Будспец», тендерної документації, проектно-кошторисної документації (робочих проектів, кошторисів, експертних звітів), декларацій про початок та завершення виконання будівельних робіт, договірних цін, договорів та наказів на здійснення технічного нагляду, дефектних актів, локальних кошторисів, виписок по банківським рахункам з платіжними дорученнями щодо оплати робіт по вказаним об`єктам, актів форми КБ 2в з підсумковими відомостями ресурсів та довідок форми КБ 3, матеріальних звітів по списанню матеріалів щодо виконаних робіт, товарно-матеріальних цінностей з первинними документами щодо придбання матеріалів, робіт, послуг, (накладні, акти прийому-передачі), оборотно-сальдових відомостей, виписок по рахункам щодо відображення в бухгалтерському обліку робіт, довідок по взаєморозрахунках з ПП «РІДНА ХАТА», актів на виконання додаткових та прихованих робіт, сертифікатів відповідності, якості, про походження на обладнання (товар), загальних журналів робіт, журналів вихідного контролю якості матеріалів, конструкцій та виробів, листування з приводу ведення будівельних робіт, чернеток, блокнотів та зошитів із відомостями про взаємовідносини з ПП «РІДНА ХАТА» на протязі 2016-2017 років, комп`ютерної та оргтехніки, мобільних телефонів, магнітних носіїв інформації, флеш-накопичувачів, в яких міститься інформація з ПП «РІДНА ХАТА» на протязі 2016-2017 років, посадових інструкції в.о. начальника управління ОСОБА_6 , спеціалістів з технагляду ОСОБА_7 , ОСОБА_24 та їх печаток, документів, що підтверджують їх призначення на посади (накази, розпорядження, договори, контракти), положень про УКБ ЧОДА, документів з вільними зразками почерку та підписів ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_24 ..

Ухвала слідчого судді підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Обшук приміщень проводити у присутності уповноваженого представника власника.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.08.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68132854
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку всіх приміщень, які займає Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації та розташовані за адресою: м. Чернігів, вул. Єлецька, 11

Судовий реєстр по справі —751/706/17

Ухвала від 21.11.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 12.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 24.01.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 06.12.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 05.12.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 05.12.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 17.10.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні