Ухвала
від 08.08.2017 по справі 379/1011/17
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 379/1011/17

2-з/379/3/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.08.2017 року м.Тараща

Таращанський районний суд Київської області в складі:

головуючого: судді Потеряйко С.А.

за участю секретаря: Іванченко Т.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, представник заявників адвокат ОСОБА_4 про забезпечення доказів,

ВСТАНОВИВ:

Представник заявників звернувся до суду з даною заявою, в якій просить суд забезпечити їх майбутній позов про витребування майнових паїв шляхом витребування від СААП Колос : списки пайовиків ПСП Потоки , які перейшли в СААП Колос із сумами нарахованого майнового паю станом на 01.01.1995; акт прийому-передачі майна згідно Постанови відділу державної виконавчої служби Таращанського районного управління юстиції від 25.07.2001, технічний паспорт нежитлового приміщення ( адмінбудівлі), яке розташоване в с.Потоки Таращанського району Київської області вул..Центральна,15; підтверджуючі документи про сплату орендарем орендної плати згідно договорів оренди майна, які були заключні між СААП Колос та заявниками. Призначити оціночну експертизу нежитлової будівлі ( адмінприміщення), яке розташоване в с.Потоки Таращанського району Київської області вул..Центральна,15. Проведення експертизи доручити КНДІСЕ.

В судовому засіданні представник заявників заяву підтримав та просив суд її задовольнити.

Суд, заслухавши адвоката ОСОБА_4, дослідивши матеріали заяви, вважає, що заява про витребування доказів підлягає частковому задоволенню.

Відповідно до ч. 3, 4 ст. 133 ЦПК України за заявою заінтересованої особи суд може забезпечити докази до пред'явлення нею позову. У разі подання заяви про забезпечення доказів до подання позовної заяви заявник повинен подати позовну заяву протягом трьох днів з дня постановлення ухвали про забезпечення доказів. У разі неподання позовної заяви у зазначений строк особа, яка подала заяву про забезпечення доказів, зобов'язана відшкодувати судові витрати, а також збитки, заподіяні у зв'язку із забезпеченням доказів.

В обґрунтування представником заявників зазначено, що на даний час у користуванні сільськогосподарського агропромислового підприємства Колос ЄДРПОУ 23578718 перебувають майнові паї заявників (додаються) на загальну суму 19107 рн.

Зазначені майнові паї були витребувані із ПСП Потоки і передані до СААП Колос виконавчою службою Таращанського районного управління юстиції, згідно їхньої Постанови від 25.07. 2001 року.

Для забезпечення майнових паїв було вилучене і передане САПП Колос с. Потоки Таращанського району Київської області наступне майно: адмінприміщення - залишкова балансова вартість 41024 грн. 00 коп.; пекарня - залишкова балансова вартість 34655 грн. 00 коп.; котельна контори - залишкова балансова вартість 1024 грн. 00 коп.; млин вальцевий - залишкова балансова вартість 12797грн. 00 коп.; пристрій млин - залишкова вартість 4992 грн. 00 коп.; недобудоване складське приміщення та навколо нього територія - залишкова балансова вартість 90000 грн. 00 коп.

У квітні 2001 року заявники і САПП Колос уклали договори оренди майна терміном на 10 років. Термін дії договору закінчився, тому у квітні 2017 вони звернулися до орендаря з вимогою про виділення і передачі їм в натурі частини адмінприміщення - залишкова балансова вартість якого становить 41024 грн. для створення мешканцям с. Потоки фельдшерсько - акушерського пункту. Відповіді на свою вимогу вони не отримали. Тому змушені були для захисту своїх прав звернутися до суду з відповідним позовом.

Таращанський районний суд Київської області своєю Ухвалою від 25.07.2017 р. по справі № 379/949/17 залишив справу без руху та надав позивачам строк для усунення недоліків. В зазначені строки до суду була направлена заява про усунення недоліків, в якій представник позивачів надав пояснення та зібрані докази.

Крім того, представник заявників 17.07.2017 року звернувся до Таращанського районного суду з заявою про ознайомлення з матеріалами справ за позовами заявників до приватного сільськогосподарського підприємства Потоки про витребування майнового паю із чужого незаконного володіння, оскільки матеріали даних справ являються джерелом доказування, так - як в них містилися: копії пайових книжок, копія протоколу №1 загальних зборів колгоспників колгоспу ім.. Боженка від 19.02.1994 р. про розпаювання колгоспу та прийняття статуту КПСП ім. Боженка, копія акта на передачу баланса станом 01.02. 2000 р., журнали реєстрації пайовиків, висновок судово - бухгалтерської експертизи від 09. 02.2001 р. На зазначену заяву була отримана відповідь від 18.07.2017 р., в якій зазначено, що матеріали даних справ були знищені 31.03.2005 року.

На звернення заявників директор САПП Колос не реагує.

Тому, представник заявників, заявники мають труднощі у витребуванні документів та відомостей, зазначених в Ухвалі Таращанського районного суду від 31 липня 2017 р., які можуть бути використані як докази в цивільній справі з метою захисту прав та інтересів заявників у суді шляхом пред'явлення відповідного повторного позову.

Враховуючи дані обставини, суд вважає, що в частині витребування письмових доказів, заява підлягає задоволенню.

В частині призначення оціночної експертизи нежитлової будівлі ( адмінприміщення), яке розташоване в с.Потоки Таращанського району Київської області вул..Центральна,15, проведення якої доручити КНДІСЕ, суд вважає, що в задоволенні заяви слід відмовити, оскільки вона є передчасною.

Відповідно до статті 137 ЦПК України докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати суду докази.

Керуючись ст. ст. 133, 135, 137 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, представник заявників адвокат ОСОБА_4 про забезпечення доказів задовольнити частково.

Витребувати з СААП Колос с.Потоки Таращанського району Київської області оригінали ( або належним чином завірені копії) документів:

список пайовиків ПСП Потоки , які перейшли в СААП Колос із сумами нарахованого майнового паю станом на 01.01.1995;

акт прийому-передачі майна згідно Постанови відділу державної виконавчої служби Таращанського районного управління юстиції від 25.07.2001;

технічний паспорт на нежитлове приміщення ( адмінбудівлю), яке розташоване в с.Потоки Таращанського району Київської області вул..Центральна,15;

підтверджуючі документи про сплату орендарем орендної плати, згідно договорів оренди майна, які були заключні між СААП Колос та ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3.

Вказані документи необхідно подати суду до 23 серпня 2017 року.

В разі неможливості подати докази до суду взагалі або у встановлений судом строк повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Головуючий:ОСОБА_5

СудТаращанський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення08.08.2017
Оприлюднено10.08.2017
Номер документу68152271
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —379/1011/17

Ухвала від 23.08.2017

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С. А.

Ухвала від 08.08.2017

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні