Ухвала
від 23.08.2017 по справі 379/1011/17
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 379/1011/17

2-з/379/3/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.08.2017 року м.Тараща

Таращанський районний суд Київської області в складі:

головуючого: судді Потеряйко С.А.,

за участю секретаря: Різник Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за заявою ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 про забезпечення доказів шляхом витребування письмових документів та проведення оціночної експертизи до пред'явлення позову,-

в с т а н о в и в :

08 серпня 2017 року Таращанським районним судом Київської області винесено ухвалу у вказаній справі.

На виконання ухвали 22.08.2017 надійшла відповідь директора САПП Колос ОСОБА_4 з якої вбачається, що в ухвалі суду допущено описку, а саме: в резолютивній частині ухвали суду назва підприємства зазначена СААП Колос , а не САПП Колос .

Особи, які брали участь у справі в судове засідання не з'явились.

Розгляд питання про виправлення описки у судовому рішенні здійснено судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, що відповідає положенням ч.2 ст.197 ЦПК України.

У відповідності до ч.1, ч.3 та ч.4 ст.219 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні, про що постановляється ухвала. Особи, які беруть участь у справі, повідомляються про час і місце засідання. Їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Відповідно до роз'яснень, даних у п.19 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 № 14 Про судове рішення у цивільній справі вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Питання про внесення виправлень може бути вирішено судом, що ухвалив рішення, як із власної ініціативи, так і за заявою осіб, які беруть участь у справі, і незалежно від того, чи виконано рішення, але в межах установленого законом строку, протягом якого воно може бути пред'явлено до примусового виконання. Внесення виправлень у судове рішення, яке не підлягає примусовому виконанню, строком не обмежено.

За таких обставин та доказів, досліджених і перевірених у судовому засіданні, суд приходить до висновку про необхідність виправлення допущеної у ухвалі Таращанського районного суду Київської області від 08 серпня 2017 року описки, що не змінює зміст судової ухвали, а лише усуває неточності, які впливають на можливість реалізації вказаного судового рішення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 208-210, 219 ЦПК України, суд ,-

постановив :

Виправити описку в ухвалі Таращанського районного суду Київської області від 08 серпня 2017 року.

В резолютивній частині ухвали суду в абзаці другому зазначити назву підприємства з якого слід витребувати оригінали документів: з САПП Колос ( Сільськогосподарське агропромислове підприємство Колос ), а не СААП Колос .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку у п"ятиденний строк з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до апеляційного суду Київської області через Таращанський районний суд.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення ухвали, можуть подавати апеляційну скаргу протягом п"яти днів з дня отримання її копії.

Головуючий:ОСОБА_5

СудТаращанський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення23.08.2017
Оприлюднено28.08.2017
Номер документу68458493
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —379/1011/17

Ухвала від 23.08.2017

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С. А.

Ухвала від 08.08.2017

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні