Ухвала
від 09.08.2017 по справі 816/1915/15
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

09 серпня 2017 року м. ПолтаваСправа № 816/1915/15

Полтавський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Сич С.С., розглянувши в порядку письмового провадження питання про заміну сторони виконавчого провадження за заявою Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 816/1915/15 за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Краяни" про відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, -

В С Т А Н О В И В:

17 липня 2017 року до Полтавського окружного адміністративного суду надійшла заява Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 816/1915/15, а саме, заміну стягувача Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області його правонаступником Гадяцьким об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Полтавської області.

В обґрунтування заяви зазначено, що Гадяцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області є правонаступником усіх прав та обов'язків Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області, оскільки утворене у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" від 21.12.2016 № 988 у зв'язку з реорганізацією шляхом злиття управлінь Пенсійного фонду України у Гадяцькому та Зіньківському районах Полтавської області.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 31 липня 2017 року питання про заміну сторони виконавчого провадження призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні.

Представник заявника та інші особи, які беруть участь у справі, у судове засідання не з'явилися, хоча у матеріалах справи наявні докази, що вони належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи. Від Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області до суду надійшло клопотання про розгляд заяви без участі представника Управління.

Частиною 2 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з частиною 6 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З огляду на вищевикладене, суд вирішив розглядати питання про заміну сторони виконавчого провадження за відсутності заявника та осіб, які беруть участь у справі, в порядку письмового провадження.

Відповідно до приписів частини 1 статті 41 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відтак, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Суд, дослідивши матеріали заяви про заміну сторони виконавчого провадження, дійшов наступного висновку.

Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 25 червня 2015 року адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Краяни" про відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій задоволено. Стягнуто з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Краяни" (код ЄДРПОУ 03772111) на користь Управління Пенсійного фонду України в Зінківському районі (ідентифікаційний код 22534570) невідшкодовану суму витрат на виплату і доставку пенсій, призначених за списком № 2, в розмірі 14168 грн. (чотирнадцять тисяч сто шістдесят вісім гривень) /а.с. 83-86/.

21 липня 2015 року Полтавським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по адміністративній справі № 816/1915/15, копія якого наявна у матеріалах справи /а.с. 160/.

Постановою старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Зіньківського районного управління юстиції Московець Н.В. від 15.10.2015 ВП № 49030936 відкрито виконавче провадження з виконання виконавчого листа № 816/1915/15, виданого Полтавським окружним адміністративним судом 21.07.2015 /а.с. 163/.

Постановою державного виконавця Зіньківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Пух В.О. від 25.04.2017 ВП № 49030936 передано виконавчий документ - виконавчий лист № 816/1915/15, виданий Полтавським окружним адміністративним судом 21.07.2015, про стягнення боргу 14168 грн. до Київського відділу державної виконавчої служби міста Полтави Головного територіального управління юстиції у Полтавській області /а.с. 164/.

Постановою старшого державного виконавця Київського відділу державної виконавчої служби міста Полтави Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Тихоновим О.О. від 25.05.2017 прийнято виконавче провадження ВП № 49030936 з примусового виконання виконавчого листа № 816/1915/15, виданого Полтавським окружним адміністративним судом 21.07.2015 /а.с. 165/.

Постановою Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" від 21.12.2016 № 988, встановлено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1.

Згідно з Переліком територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом злиття (додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 №988) Управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі Полтавської області та Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області реорганізуються шляхом злиття та утворюється Гадяцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області.

Відповідно до частини 1 статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Судом встановлено, що 30.03.2017 проведено державну реєстрацію юридичної особи Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області (ідентифікаційний код 41247075, місцезнаходження: площа Миру, будинок 12, м. Гадяч Полтавська область, 37300) , що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, копія якого наявна у матеріалах справи /а.с. 169-171/.

У свою чергу, Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області (ідентифікаційний код 22534570) припинено в результаті реорганізації, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 30.03.2017 внесено запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи № 15641120005000251 /а.с.166-168/.

У відповідності до передавального акту від 20.03.2017 проведено передачу окремого визначеного майна, що обліковується на балансі управління Пенсійного фонду України у Зіньківському районі Полтавської області до новоутвореного територіального органу Пенсійного фонду України - Гадяцього об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, яке є правонаступником всього майна, прав та обов'язків управління Пенсійного фонду України у Зіньківському районі Полтавської області /а.с. 172/.

Частиною 1 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до приписів частини 5 статті 15 Закону України від 02.06.2016 № 1404-VIII "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Суд враховує, що правонаступництвом у виконавчому провадженні є заміна однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження - з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення. Підставою правонаступництва може бути смерть громадянина, що був стороною виконавчого провадження, оголошення його померлим, реорганізація юридичної особи, відступлення права вимоги або переведення боргу.

Гадяцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області утворене шляхом реорганізації (злиття) Управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі Полтавської області та Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області, та у зв'язку з цим є правонаступником прав та обов'язків, зокрема, Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області.

За таких обставин суд вважає за можливе задовольнити заяву Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 816/1915/15 та замінити сторону виконавчого провадження ВП № 49030936 - стягувача Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області його правонаступником Гадяцьким об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Полтавської області (ідентифікаційний код 41247075, місцезнаходження: площа Миру, будинок 12, м. Гадяч Полтавська область, 37300).

На підставі викладеного, керуючись статтями 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 816/1915/15 за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Краяни" про відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження ВП № 49030936 - стягувача Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області його правонаступником Гадяцьким об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Полтавської області (ідентифікаційний код 41247075, місцезнаходження: площа Миру, будинок 12, м. Гадяч Полтавська область, 37300).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали з одночасним надісланням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя С.С. Сич

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.08.2017
Оприлюднено10.08.2017
Номер документу68188018
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/1915/15

Ухвала від 23.05.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 15.05.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 09.08.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 31.07.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 31.05.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 23.05.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Постанова від 25.06.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 05.06.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні