Ухвала
від 14.08.2017 по справі 805/363/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про поновлення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання

14 серпня 2017 року Справа № 805/363/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Олішевська В.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання по справі № 805/363/17-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «ФПГ Юзбудмонтаж» м. Маріуполь

про: стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 2, за грудень 2016 року у сумі 221,13 грн.

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя, звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФПГ Юзбудмонтаж» м. Маріуполь про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 2, за грудень 2016 року у сумі 221,13 грн.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 10 лютого 2017 року позовні вимоги Управління пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФПГ Юзбудмонтаж» м. Маріуполь про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 2, за грудень 2016 року у сумі 221,13 грн. задоволено повністю.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «ФПГ Юзбудмонтаж» на користь Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 2, за грудень 2016 року у сумі 221,13 грн.

03 серпня 2017 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання по справі № 805/363/17-а, за позовною заявою Управління пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФПГ Юзбудмонтаж» м. Маріуполь про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 2, за грудень 2016 року у сумі 221,13 грн.

В обґрунтування заяви про поновлення строку пред'явлення до примусового виконання виконавчого листа Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя посилається на те, що причинами пропуску строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання є реорганізація управління та велике навантаження на робітників юридичного сектору.

Представник позивач через відділ документообігу та архівної роботи суду надав клопотання про розгляд справи без участі представника управління в порядку письмового провадження.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Судом встановлено, що у зв'язку із забезпеченням виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 року № 988 «Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України», наказу Пенсійного фонду України «Про заходи у зв'язку із реорганізацією деяких територіальних органів Фонду» від 26 грудня 2016 №177 проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України.

Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя Донецької області реорганізовано шляхом злиття, внаслідок чого утворюється Центральне об'єднане Управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області, яке є правонаступником всіх майнових прав та обов'язків Управлінь Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Маріуполя.

13 січня 2017 року наказом Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя Донецької області № 2 «Про заходи у зв'язку з припиненням управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Маріуполя».

29 березня 2017 року наказом Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя Донецької області № 109 «Про внесення змін до управління від 20.01.2017 № 29 «Про заходи у зв'язку з припиненням управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя».

Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя Донецької області знаходиться в стані припинення з 25 січня 2017 року.

Саме в період процедури реорганізації, управління було отримано значну кількість виконавчих листів. Відповідно під час реорганізації, здійснювалась передача документації юридичними секторами двох управлінь, переміщення робочих справ. Крім того, в період реорганізації на працівників юридичного сектору покладені зобов'язання щодо складання та підготовки необхідних документів пов'язаних з реорганізацією.

Згідно статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до адміністративного суду, який видав виконавчий лист, або до адміністративного суду за місцем виконання.

Суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

При цьому, вирішуючи питання визнання поважними причин пропуску строку, суд повинен перевірити, чи пропущено строк пред'явлення виконавчого листа до виконання, чи поважні причини такого пропуску, що було підставою невчасного звернення за виконанням судового рішення. Зокрема, поважними можна визнати ті причини, які не залежали від волі стягувача.

З огляду на вищевикладене, суд вважає, що заява Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя про поновлення строку для пред'явлення до примусового виконання виконавчого листа по справі № 805/363/17-а підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 165, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –

У Х В А Л И В:

Заяву Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя Донецької області про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання по справі № 805/363/17-а - задовольнити.

Поновити Управлінню Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Маріуполя Донецької області пропущений строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання, виданого Донецьким окружним адміністративним судом по справі № 805/363/17-а.

Ухвала може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьоюстатті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                       Олішевська B.В.

                                                                      

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.08.2017
Оприлюднено17.08.2017
Номер документу68262259
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/363/17-а

Ухвала від 26.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 06.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 14.08.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 04.08.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Постанова від 10.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 30.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 10.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 10.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 10.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні